Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vu-metru stereo

costy_minitehnicus

Postări Recomandate

Salut. Am un vu-metru stereo pe care vreau sa-l atasez la o putere audio(Hafler P7000) si nu stiu care sunt etapele de reglaj. Daca a facut careva aceasta schema il rog frumos,sa-mi spuna si mie cum la reglat/calibrat.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costy_minitehnicus

3

• Yo4You

2

• zal

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Vizitator kery23k

E un vu-metru destul de simplu ! Prima data il testezi in fara carcasei amplifului. Il alimentezi la 24V , apoi iei semnal din intrare (respectiv iesire mixer , corector sau ce ai ) , apoi stabilesti ambele semireglabile in pozitia de mijloc. Dupa ce dai putin volum din mixer , se va aprinde ceva !Apoi te joci din semireglabile cum iti place ! spor la treaba

Link spre comentariu

costy_minitehnicus ma tem ca ai sa fi dezamagit de acest vu-metru. Are plaja de reglaj mica si a fost facut ca sa arate si sculele din vremea lui Ceasca mai ''occidental'' (are poza in colt o lista cu amplifuri si casetofoane românesti ce l-au folosit).

Se gasesc vu-metre cu c.i. (LB39xx de exemplu) mult mai bune. Nu uita ca trebuie sa-i pui in fata un divizor de tensiune, vu-metrul fiind ptr semnal mic.

Bafta!

Link spre comentariu

costy_minitehnicus ma tem ca ai sa fi dezamagit de acest vu-metru. Are plaja de reglaj mica si a fost facut ca sa arate si sculele din vremea lui Ceasca mai ''occidental'' (are poza in colt o lista cu amplifuri si casetofoane românesti ce l-au folosit).

Se gasesc vu-metre cu c.i. (LB39xx de exemplu) mult mai bune. Nu uita ca trebuie sa-i pui in fata un divizor de tensiune, vu-metrul fiind ptr semnal mic.

Bafta!

Mare adevar graiesti l-am facut si eu acum 6 ani vumetrul si numai dintr-un potentiometru parca ala din emitor puteam regla plaja la 15wati audio luminau toate aprinse :smt005
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Bafta!

Mare adevar graiesti l-am facut si eu acum 6 ani vumetrul si numai dintr-un potentiometru parca ala din emitor puteam regla plaja la 15wati audio luminau toate aprinse :smt005
Buna seara. LA MULTI ANI ! revin si eu cu o rugaminte,ca m-am lamurit cu acest vu-metru ,ce schema imi recomandati cu 5 led-uri pentru puterea asta a mea (2x1050w/8ohm).Va multumesc anticipat.
Link spre comentariu

nu conteaza ce schema alegi(sugerez sa-l folosesti p-ala cu an6884),ca pui in potentiometru paralel cu o iesire de amp si apoi il reglezi u (desigur,in capete merg si niste rezistente-divizor rezistiv)cum pe iesire ai cateva zeci de v,probabil,trebuie sa calculezi un pic rez

Link spre comentariu

nu conteaza ce schema alegi(sugerez sa-l folosesti p-ala cu an6884),ca pui in potentiometru paralel cu o iesire de amp si apoi il reglezi u (desigur,in capete merg si niste rezistente-divizor rezistiv)cum pe iesire ai cateva zeci de v,probabil,trebuie sa calculezi un pic rez

Am facut cu an6884 si nu am fost multumit in sensul ca baga un brum in lantul de preamplificare,nu am inteles de ce,si as dori o schema gen vu-metru cu L106 dar nu se mai gasesc si nici U2069 .
Link spre comentariu

Am construit acest vumetru ptr un amplif cu TDA2040 dupa o schema a unui amplifcator romanesc electromures AS10015 parca ceva de genu asta numai imi aduc bine aminte insa ce stiu eu am ramas cu urmattoare concluzie ca te cam p**i pe el de reglaj si vezi ca volumul e cam la jumatate si licare toate ledurile.Un gunoi de vumetru rahat nu dau 2 bani pe el inca mi-a mancat talentul sa il fac in aer pe cablajul unui vumetru care era distruis integratul lui de comanda IR2E01 parca era.Te sfatui sa mergi pe un integrat specializat iesi mai eftin si satisfactia este mai mare. :smt006

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări