dankazacu Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 Buna ziua, Vreau sa folosesc sursa de alimentare a unui laptop la un kit de amplificare. Este vorba de o sursa HP care are o mufa cu 3 pini. Acesta functioneaza cu laptopul, dar cand il leg la amplificator nu mai da curent. L-am masurat fara consumator si imi arata o tensiune (18V) intre firul central si cel exterior. Cand il leg, tensiunea masurata este 0. Amplificatorul este functional cu alt alimentator. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa functioneze impreuna. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 Masoara intre cele doua fire mai groase ! Firul central este pentru cava date . Link spre comentariu
dankazacu Postat Mai 19, 2020 Autor Partajează Postat Mai 19, 2020 Acum 39 minute, razvan-l1 a spus: Masoara intre cele doua fire mai groase ! Firul central este pentru cava date . Da. Eram atat de sigur ca cel albastru este + incat nu am mai gandit ca poate fi altfel. Multumesc. Si daca tot veni vorba de masuratori...mai am un adaptor de la 220V la 12V DC, cu priza UK. Functioneaza, dar la masurarea cu multimetru nu indica nimic. Care este explicatia? Multimetrul este de vina ( DT 830B)? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 Nu stiu ce faci tu acolo . Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 Adică funcționează sau nu funcționează?!? Cum ai validat ca funcționează? Cu limba? Link spre comentariu
Haralambie Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 (editat) Eu zic ca dintre minunile alea rasucite este chiar o tresa conductoare (ecran), dar domnul nu da. Daca l-ai sectionat cu alte ganduri, pacat. Alimentatoarele de regula nu sunt proaste, stiu sa detecteze un laptop printr-o serie de rezistori. Nu-l detecteaza, nu merge nici daca vine Petru. Editat Mai 19, 2020 de Haralambie Link spre comentariu
kinderu56 Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 uite aici https://www.laboneinside.com/how-to-use-dc-power-supply-for-hp-laptops/how-to-use-dc-power-supply-for-hp/ https://www.laboneinside.com/how-to-use-dc-power-supply-for-hp-laptops/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 22, 2020 Partajează Postat Mai 22, 2020 (editat) La 19.05.2020 la 21:59, Haralambie a spus: Eu zic ca dintre minunile alea rasucite este chiar o tresa conductoare (ecran), dar domnul nu da. Sunt 2 ( doua ) trese , una de dat si una de luat , care inconjura miezul problemei . La modelul in cauza e si ceva legatura mistica cu firul ALBASTRU .(miezul ) Niste " injinerii au facutara" calea misterioasa fara sa te intrebe si fara sa te anunte , deci crede si nuuu . . . . DA? Daca ai " mavometru" acasa, lasa sfintii ca deja i-ai tradat .Ai inceput sa cercetezi . Vorbind de situatia din primul post , evident . Editat Mai 22, 2020 de Vizitator Link spre comentariu
costy Postat Mai 22, 2020 Partajează Postat Mai 22, 2020 aoleu atata tura vura pt un amarat de alimentator, firele de curent, putere sunt cele groase, firul albastru este de comunicare/identificare cu laptopul ca acesta sa stie ca are un alimentator de x W si poate sa mearga la performanta maxima sau nu. Polaritatea o detemini cu multimetru insa daca imi aduc bine aminte cel mai exterior este minus apoi urmatorul este plus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum