Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentator laptop mufa 3 pini

Postări Recomandate

Buna ziua,

Vreau sa folosesc sursa de alimentare a unui laptop la un kit de amplificare. Este vorba de o sursa HP care are o mufa cu 3 pini. Acesta functioneaza cu laptopul, dar cand il leg la amplificator nu mai da curent. L-am masurat fara consumator si imi arata o tensiune (18V) intre firul central si cel exterior. Cand il leg, tensiunea masurata este 0. Amplificatorul este functional cu alt alimentator.

Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac sa functioneze impreuna.

Multumesc.

P_20200519_171112_vHDR_Autooo.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 39 minute, razvan-l1 a spus:

Masoara intre cele doua fire mai groase !

Firul central este pentru cava date .

Da. Eram atat de sigur ca cel albastru este + incat nu am mai gandit ca poate fi altfel. Multumesc.

Si daca tot veni vorba de masuratori...mai am un adaptor de la 220V la 12V DC, cu priza UK. Functioneaza, dar la masurarea cu multimetru nu indica nimic. Care este explicatia? Multimetrul este de vina ( DT 830B)?

Link spre comentariu

Eu zic ca dintre minunile alea rasucite este chiar o tresa conductoare (ecran), dar domnul nu da.

Daca l-ai sectionat cu alte ganduri, pacat.

Alimentatoarele de regula nu sunt proaste, stiu sa detecteze un laptop printr-o serie de rezistori. Nu-l detecteaza, nu merge nici daca vine Petru.

Editat de Haralambie
Link spre comentariu
La 19.05.2020 la 21:59, Haralambie a spus:

Eu zic ca dintre minunile alea rasucite este chiar o tresa conductoare (ecran), dar domnul nu da.

Sunt 2 ( doua ) trese , una de dat si una de luat , care inconjura miezul problemei .

La modelul in cauza e si ceva legatura mistica cu firul ALBASTRU .(miezul )

Niste " injinerii au facutara" calea misterioasa fara sa te intrebe si fara sa te anunte , deci crede si nuuu  . . . . DA?

Daca ai  " mavometru"  acasa, lasa sfintii ca deja i-ai tradat .Ai inceput sa cercetezi .

Vorbind de situatia din primul post , evident .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

aoleu atata tura vura pt un amarat de alimentator, firele de curent, putere sunt cele groase, firul albastru este de comunicare/identificare cu laptopul ca acesta sa stie ca are un alimentator de x W si poate sa mearga la performanta maxima sau nu. Polaritatea o detemini cu multimetru insa daca imi aduc bine aminte  cel mai exterior este minus apoi urmatorul este plus

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări