Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

wittenborg 5100L aparat de cafea

Postări Recomandate

salut!

am acest model de aparat de cafea ,care a stat nealimentat cca. 2 ani.Acum dupa punerea in functiune apare pe display mesajul "Machine not configured -Please load data"

dupa o documentare amanuntita :

mainbordul este echipat cu eepromul AT27C040 si NVRAM M48T58 Timekeeper,asta din urma este un fel de bios la pc si acumulatorul Li din el mai avea 0,36v aici a fost problema s-a descarcat si a corupt datele in eeprom ,l-am taiat si am pus o baterie de bios , acum tine minte ora si alte date salvate dar tot apare acel mesaj.

binul(firmware) din eeprom l-am salvat cu Minipro dar pentru time keeper nu am programator trebuie GQ-4X sau /si alt programator.

acest aparat are 2 moduri de programare :

1.din tastatura locala ,menu service si menu operator (am intrat opereaza logic tastatura ,salveaza datele)

2.prin PC , COM Rx,Tx,GND , AICI IMI TREBUIE UN SOFT CARE SE CHEAMA : Wittenborg Configurator 5100(nu am putut sa-l descarc de nici unde)

Rog colegii electronisti care s-au lovit de asa ceva sa ma lumineze ,in principiu mi-ar trebui firmware bin eeprom AT27C040 si datele de NVRAM precum si softul Wittenborg Configurator 5100 sa incerc programarea prin com port

atasez mai jos si o poza cu mainbordul

multumesc mult !

cu stima!IMG_20200517_083655.rar

IMG_20200518_135450.rar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca nu reușești cu programarea imi poti trimite placa  si un mt48t5870pc1 însă configurarea va trebui refăcută și neapărat pe aparat.De multe ori nu se poate schimba de pe alta placa din cauza versiunilor multiple cu care au venit.

Mai e varianta in care mai detii unul să descarci configurarea pentru a scuti o groaza de timp si setări.

Apropo de soft , nu se gaseste la liber precum și cablurile aferente.

Editat de bobinatorul
Link spre comentariu
Acum 2 ore, bobinatorul a spus:

Salut nu trebuie să rescrii eepromul

Pune un alt timekeeper si il rescrii după cu 5100configurator,nu ai treabă cu eepromul.

Baud rate setat la 2400 sau prin terminal la 11500 cu parola "vision"

ok multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări