Vlad20 Postat Mai 18, 2020 Partajează Postat Mai 18, 2020 Căutănd un osciloscop micuț, ce poate fi ascuns prin sertare când nu este folosit. Am găsit acest XJ4241 fabricat în anul 1989.Aparatul a sosit la mine murărel și cu ceva lipituri reci(făcute probabil cu un fier inroșit..)și un fir dezlipit, și butoane chinuite in cazuza transportului grijuliu :)nimic prea complicat nici măcar pentru un novice ca mine. După o curățare exterioară și interioară+potentiometrii si contacte l-am pus pe modestul meu birou în asteptarea proiectelor. iar de aici, situatția a devenit tragică. chiar în timp ce calibram sondele fumul din condenstaorii sursei a decis să își facă prezența. Am testat și câtiva din restul condensatorilor până la urmă am decis să îi inlocuiesc pe toți zis si făcut, în cateva ore osciloscopul era gata.Dar nu a fost așă unul din canale nu mai functiona am reusit să identific problema ca fiind un integrat un anume SG012 de care nu îi pot da de urmă. pentru asta am nevoie de ajutorul vostru. Atașez mai jos câteva foto before and after și documentația pe care o am. XJ4241_Schematic.pdf Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 18, 2020 Partajează Postat Mai 18, 2020 Ciudat integratul. Nu-mi dau seama dacă e dedicat pt osciloscop și atunci greu vei găsi echivalent sau este un amplificator ful simetric de uz general. Vezi dacă poți găsi ceva pe la amplificatoarele video full simetrice. Link spre comentariu
Vlad20 Postat Mai 18, 2020 Autor Partajează Postat Mai 18, 2020 Mă depășește complet. M-am uitat pe tme prin datasheeturi dar fără succes, era o oricum o incercare futilă având în vedere ca nu îmi pot da seama exact cum functionează... Mă încăpățânez să sper ca nu am irosit: timp, bani și componente noi Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 e foarte clar: uA733 (sau din familie) sau NE532 Link spre comentariu
Vlad20 Postat Mai 21, 2020 Autor Partajează Postat Mai 21, 2020 Domnilor, vă mulțumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum