Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme boxa Akai Ss023a - x10

Postări Recomandate

Daca are peste 2 ani si-a fost folosita/incarcata ocazional, nu cred ca mai este bun acumulatorul.

Pentru o verificare, ar trebui alimentata pe bornele de alimentare externa.

Daca functioneaza alimentata extern, cel mai probabil este acumulatorul uscat.

Daca cu un nou acumulator nu se incarca (defect des intalnit), este defect si circuitul de incarcare (are un rezistor de putere care se arde sau se dezlipeste de pe placa).

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
On 5/10/2023 at 8:27 PM, rusu said:

Daca are peste 2 ani si-a fost folosita/incarcata ocazional, nu cred ca mai este bun acumulatorul.

Pentru o verificare, ar trebui alimentata pe bornele de alimentare externa.

Daca functioneaza alimentata extern, cel mai probabil este acumulatorul uscat.

Daca cu un nou acumulator nu se incarca (defect des intalnit), este defect si circuitul de incarcare (are un rezistor de putere care se arde sau se dezlipeste de pe placa).

Buna ziua.

Am aceasta problema, rezistorul de putere se pare ca in cazul meu nu numai ca era usor dezlipit - defect din fabrica probabil lipitura rece dar se pare ca e si cam plesnit intr-un colt. nu am gasit nimic scris pe el. aveti cumva vreun cod, sau exista vreo specificatie pentru el?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua,

am schimbat si eu acumulatorul la aceasta boxa, a tinut cam o luna, doua, iar acum dupa 15 minute se opreste boxa , am verificat voltajul bateriei , cand ajunge la 10,6 V ii taie curentul , am citit undeva ca este vorba de releu , credeti ca asta este problema sau este altceva ?

Multumesc

Link spre comentariu

E o întrerupere pe circuitul de încărcare, ori rezistența de limitare dezlipită, întreruptă...

Posibil că rezistența de limitare s-a supraîncălzit la încărcarea acumulatorului nou, mai ales când a fost descărcat mai puternic, iar asta a dus fie la dezlipirea terminalelor, fie chiar la întreruperea ei.

Măsoară tensiunea la bornele acumulatorului cu boxa pusă la încărcat.

Să nu ai cumva surpriza să fi cedat tocmai noul acumulator, adică se încarcă, dar nu mai ține...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutare..am si eu ceva probleme cu aceasta boxa, nu am sunet, initial am schimbat integratul final insa degeaba. Am tesiune pe el, am tensiunea de ST-by, insa pe iesiri nu am jumatatea din temsiunea de alimentare(ma refer la integrat). 

Integratul este bun 100% dat jos de pe un casetofon auto. Sa desfac condensatorii de pe intrarea integratului? nu inteleg de ce nu ar funtiona doar amplificatorul. Placa mentionez ca o am pe masa, adica doar partea de amplificare o am la mine.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Florinel TV a spus:

Ce tensiune e pe pin 7

7V...

Am osciloscop...verificarile elementare le-am facut, integratul trebuie sa functioneze separat de restul componentelor,nu am treaba de semnalul audio aici...condensatorii de pe intrare sunt scosi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări