Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme boxa Akai Ss023a - x10

Postări Recomandate

Păi dacă pe sursa externă de 15V a mers bine, cu acumulatorul de ce nu ? Ai verificat traseul de alimentare dinspre acumulator spre electronică ? Am găsit cablaje prăjite la astfel de boxe, acumulatorii cu plumb se defectează destul de des, mai ales când sunt uitați descărcați mult timp..

Înainte de a schimba regulatorul de 9v și de 5v, verifică dacă înaintea lor apare o tensiune cu cel puțin 2v mai mare.

Link spre comentariu
Acum 12 minute, validae a spus:

Păi dacă pe sursa externă de 15V a mers bine, cu acumulatorul de ce nu ? Ai verificat traseul de alimentare dinspre acumulator spre electronică ? Am găsit cablaje prăjite la astfel de boxe, acumulatorii cu plumb se defectează destul de des, mai ales când sunt uitați descărcați mult timp..

Înainte de a schimba regulatorul de 9v și de 5v, verifică dacă înaintea lor apare o tensiune cu cel puțin 2v mai mare.

Am scris ca am alimentat pinul integratului TDA7377 la pinul 3,13 cu 15v cat ar trebui sa aiba. nu am gasit nimic prajit. 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
La 15.04.2023 la 14:45, validae a spus:

Nu e așa de simplu, trebuie dus la un depanator sau măcar cineva care are suficiente cunoștințe și unelte să poată facă asta.Trebuie făcute măsurători, inspectată placa vizual, poți face asta ? Știi să citești o schemă ?

Da stiu sa citesc o schema si am suficiente cunostinte in domeniu ( absolvent electrotehnica) 

Link spre comentariu

Ai citit ce s-a discutat de la începutul topicului? S-au dat niște indicații și măsurători de făcut...

Aș verifica prima dată starea potențiometrului, e posibil să fie afectat.Încearcă să ,,șuntezi,, potențiometrul cu un fir, punând semnalul de la intrarea lui pe direct.

Ar trebui să se audă muzica la maxim dacă e potențiometrul.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua,

Am postat acum doua saptamani si vad ca nu s-a aprobat, au fost probleme de comunicare?

Intrebam despre problema aparuta la boxa, functioneaza normal cateva ore, dupa care se aude incet si cu fluctuatii de sunet, chiar daca este bagata la incarcat, face asa si fara sa fie alimentata si alimentata. 

Multumesc. 

Editat de Saimarica
Link spre comentariu

Posibil ca sursa de încărcare să nu mai ,,ducă,, singură amplificatorul și acumulatorul să fie mort. Greu de rezolvat așa, când nu esti pe meserie și nici poze nu pui...

Unele fac incărcarea printr-o rezistență de balast de câțiva Ohmi, care uneori se dezlipeste sau se întrerupe.Asta face ca acumulatorul să nu se mai încarce și atunci începe distractia...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări