validae Postat Mai 19, 2020 Partajează Postat Mai 19, 2020 Acum 20 ore, validae a spus: Fă rost de o cască dinamică sensibilă de la un telefon fix, pune-i două fire şi un condensator de 100nF în serie şi verifică dacă ai semnal audio pe pinii de intrare în final.Dacă ai şi semnal şi alimentare, iar sunetul nu se aude, ori integratul e ars, ori e în ,,Mute,, ori difuzorul e întrerupt... Credeam că a citit tot ce s-a scris, verificarea difuzorului era printre primele lucruri recomandate.... Link spre comentariu
kdog Postat Mai 19, 2020 Autor Partajează Postat Mai 19, 2020 (editat) Acum 3 ore, validae a spus: Credeam că a citit tot ce s-a scris, verificarea difuzorului era printre primele lucruri recomandate.... Da sigur, am verificat prima data difuzorul, si e ok. Acum 4 ore, GOLOGAN a spus: Ai un releu pe placa ? este OK ? sincer, nu stiu cat de ok este, pt ca prima data cand alimentez, "tacane" de 2-3-4 ori pana o ia corect si se aprinde display-ul. p.s. Cred ca am ajuns la concluzia ca este final-ul ars, am studiat datasheet, am alimentat pin-ul 7 cu o sursa externa de 5V, dar degeaba... Va multumesc! Editat Mai 19, 2020 de kdog Link spre comentariu
kdog Postat Mai 20, 2020 Autor Partajează Postat Mai 20, 2020 buna seara, Am inca o intrebare, am realizat dupa acesta schema cu ajutorul unui TDA2030A(gasit prin casa) un modul de amplificare, dar sunetul este foarte urat. Spuneti-mi va rog, este prea mare boxa pt asa ceva, am gresit undeva? Multumesc, numai bine! Link spre comentariu
mercenarx Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 te-ai suparat degeaba pe Florinel Tv ... esti cumva masochist? atata munca , in loc sa schimbi un amarat de final audio...... Link spre comentariu
kdog Postat Mai 21, 2020 Autor Partajează Postat Mai 21, 2020 Acum 4 ore, mercenarx a spus: te-ai suparat degeaba pe Florinel Tv ... esti cumva masochist? atata munca , in loc sa schimbi un amarat de final audio...... Pt unii, asa ceva e placere... in fine, nu ma astept sa intelegeti :)) p.s. daca doriti sa stiti, am comandat 10 buc de mult, o sa il schimb, dar pana vin, am zis sa ma joc ;) Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 De unde ai luat tensiunea negativa pentru 2030 ? Se aude prost datorita faptului ca functioneaza doar jumatate din final . Link spre comentariu
bobo Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Joaca te cu tda2003 ca nu are alimentare simetrica. Are dreptate colegul razvan. Link spre comentariu
kdog Postat Mai 21, 2020 Autor Partajează Postat Mai 21, 2020 (editat) Acum 3 ore, razvan-l1 a spus: De unde ai luat tensiunea negativa pentru 2030 ? Se aude prost datorita faptului ca functioneaza doar jumatate din final . Va rog sa ma intelegi, in primul rand eu fac aceste chestii de dragul de a intelege, si de placere, nu altceva. Numai criticati, daca deranjez cumva, sa-mi spuneti. A fost pt prima data cand realizat asta, nu am vut de unde sa iau tensiunea negativa, pt ca aceasta boxa este alimentata extern. Trebuie sa construiesc si un modul pt conversie tensiune negativa de -15V ? sau se poate altfel mai simplu? multumesc Editat Mai 21, 2020 de kdog Link spre comentariu
bobo Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Fara tensiune negativa la tda2030 nu merge. Tda2003 merge cu alimentare simpla si schema este asemanatoare. Intrarea o luati direct de pe pinii de intrare ai finalului original adica 4,5,11,12. De pe unul din acesti pini luati intrarea finalului tda2003. Te sinti criticat ca te a intrebat cum si de unde ai alimentat finalul? Link spre comentariu
sorinpavel Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Ai aici schema cu alimentare simetrica https://www.descurcareste.ro/tehnologie/cum-sa-faci-un-amplificator-audio-265 Succes 1 Link spre comentariu
kdog Postat Mai 21, 2020 Autor Partajează Postat Mai 21, 2020 Acum 2 ore, bobo a spus: Fara tensiune negativa la tda2030 nu merge. Tda2003 merge cu alimentare simpla si schema este asemanatoare. Intrarea o luati direct de pe pinii de intrare ai finalului original adica 4,5,11,12. De pe unul din acesti pini luati intrarea finalului tda2003. Te sinti criticat ca te a intrebat cum si de unde ai alimentat finalul? NU, multumesc chiar. Acum 2 ore, sorinpavel a spus: Ai aici schema cu alimentare simetrica https://www.descurcareste.ro/tehnologie/cum-sa-faci-un-amplificator-audio-265 Succes ok, am sa fac. multumesc! Link spre comentariu
mercenarx Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Citat p.s. daca doriti sa stiti, am comandat 10 buc de mult, o sa il schimb, dar pana vin, am zis sa ma joc ;) 1. nu doresc sa stiu 2. locul de joaca este aici https://www.elforum.info/forum/30-noobs/ Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 (editat) Am primit astazi si eu o boxa la fel doar ca este Akai SS022A-X6, dar la placi sunt la fel, pe TDA7377 pe pinul7 are 7,20V in functiune Editat Mai 27, 2020 de Florinel TV Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 Ca defect a fost mufa cu incarcarea de 15V de-la boxa Link spre comentariu
dan-a2 Postat Mai 27, 2020 Partajează Postat Mai 27, 2020 D obicei astea au probleme cu releul sau comanda lui ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum