Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme boxa Akai Ss023a - x10

Postări Recomandate

Buna seara,

Am nevoie de o parere va rog, vreau sa ajut pe cineva, daca o sa pot bineinteles, sa repar aceasta boxa.

Se alimenteaza, se aprind si niste led-uri verzi, am pus un stick in usb, fat32, reda pe display timer-ul melodiei, dar nu am sunet, am verificat putin iar finalul(tda 7377) nu pare sa fie afectat, am tensiune 15,33v pe pinul 3, 13, 12,55v pe pinul 7, si 3.11v pe pinul 10.

Ce ar putea fi ??

multumesc, o seara buna!

Link spre comentariu

Fă rost de o cască dinamică sensibilă de la un telefon fix, pune-i două fire şi un condensator de 100nF în serie şi verifică dacă ai semnal audio pe pinii de intrare în final.Dacă ai şi semnal şi alimentare, iar sunetul nu se aude, ori integratul e ars, ori e în ,,Mute,, ori difuzorul e întrerupt...

Link spre comentariu
Acum 14 ore, validae a spus:

Fă rost de o cască dinamică sensibilă de la un telefon fix, pune-i două fire şi un condensator de 100nF în serie şi verifică dacă ai semnal audio pe pinii de intrare în final.Dacă ai şi semnal şi alimentare, iar sunetul nu se aude, ori integratul e ars, ori e în ,,Mute,, ori difuzorul e întrerupt...

buna ziua,

Asa am facut, cum ati spus dvs, si am sunet in casca pe pinii ( 4,5, 11,12) reglabil din potentiometru.

Acum 3 ore, 74dorian a spus:

Pe radio functioneaza?

Nu functioneaza.

Acum 12 ore, Florinel TV a spus:

Ce tensiune este pe pin 7? dupa cum ai scris mai sus nu inteleg ce tensiune este

Tensiunea este de 12,55v pe pinul 7.

Editat de kdog
Link spre comentariu
Acum 57 minute, validae a spus:

Vezi că dacă ai 12V pe pinul 7 (st-by) e normal să nu se audă nimic, circuitul e în Stand-by.Vezi să nu fie activată funcţia Mute din meniu...

Pe pinul 7 nu ar trebui să ai mai mult de 5V în starea de funcţionare.Încearcă să laşi în aer sau să pui la masă pinul 7 după ce îl izolezi de cei 12V care sunt acum pe el.

Dacă nici aşa nu se aude nimic, circuitul e defect.

Multumesc pt ajutor. Am izolat pinul 7 de placa, l am conectat si la gnd, nu am sunet in boxa. Am verificat functia Mute, din telecomanda cu casca, si e on.

Ramane sa elimin tda-ul? Si sa fac acel lucru iubit de toti electronistii?? 

Link spre comentariu
Acum 38 minute, Florinel TV a spus:

Am spus si eu asa ca am vazut ca nu m-ai ascultat, sper ca nu te-ai suparat, da in pinul7 din sursa externa 5v si vezi daca apare sunetul

Asa am facut, dl Florin si nu a aparut sunetul :(

Link spre comentariu

releul este ok , fiindca altfel nu se aprindea nici display

daca ai semnal pe intrare final (cel putin eu asa am inteles) , finalul este alimentat corect --si ai mai indeplinit si conditia ca finalul sa nu fie pe mute ..., si tot nu functioneaza , schimba finalul ca nu este o avere

Link spre comentariu

Sau difuzorul.

Pinii 3 si 13 sunt alimentati cu 15v si pinul de st by este alimentat cu 12v( conform datashhetului trebuiesc 5v dar de multe ori este alimentat direct din pinii 3si 13 prin rez 10k) deci tensiunile sunt corecte.

Acum daca atingeti cu o surubelnita metalica sau cu degetul pinii de intrare 4,5,11,12 ar trebui sa se auda un brum puternic in difuzor.

Daca nu se aude nimic atunci diful este intrerupt sau finalul defect.

Editat de bobo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări