Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum dezlipesc CI in capsula DIP16?

Kendryk

Postări Recomandate

Iti spun o metoda simpla pe care eu o folosesc, e ușor și practic.. Când dai o componenta jos iei un fir sa nu fie prea gros dar totuși sa aibă ceva liță (de ex un fir de 220v), îl deizolezi cam cât crezi ca ai tu nevoie, după care apuci capătul deizolat și îl rotești, îl dai puțin cu sacaz după care îl pui unde vrei sa dezlipești și pui vârful de la pistolul de lipit pe fir pana vezi ca fludorul de pe placa se pune pe fir miști puțin stânga dreapta și ridici firul. Când firul s-a umplut de fludor îl tai și repeți pasii

Ai aici poza cu trebuie sa arate firul

https://ibb.co/1rRfLJh

Metoda asta se folosește dacă nu ai desolder wire - ii zic asa pentru ca nu ii știu denumirea pe romana

Dacă nu ai înțeles și dacă dorești, iti fac un video de 1min în care îți arat toți pașii. Succes! 

Editat de Biris Denis Florin
Link spre comentariu
Acum 4 ore, Stefan a spus:

Vrei sa primesti ajutor si peste un an? Atunci postezi in public, altfel forumul o sa ramana fara discutii tehnice si implicit fara utilizatori.

Este utila si o poza cu partea unde sunt lipiturile, adica cu "verdele-n sus". Cand cineva te intreaba o chestie nou nu ezita sa folosesti google pentru cautare.

Special am spus: "Pe integratul ala de langa mufele colorate ce scrie (CI in capsula Pentawatt H 5 pini)?" Adica mufele colorate le putea identifica foarte usor un incepator dar poate avea si curiozitatea sa caute pe google https://www.google.com/search?q=Pentawatt+H&sxsrf=ALeKk01C_uA-Cz6XCOs7O-CiM9AIrBA4Fg:1589892907590&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjPgfPP_L_pAhXF-yoKHV0OAscQ_AUoAXoECAwQAw&cshid=1589893034708181&biw=1536&bih=674

Sectiunea asta este pentu incepatori si chiar daca pare greu, la inceput, nu trebuie sa renunti.

Ai dreptate dar vroiam sa găsesc o soluție cât mai rapid între timp mi-a rezolvat-o animalul de companie a sărit pe ea și a rupt-o in doua 

Dar am găsit o placa cu 3 tranzistoare de mare putere le am căutat pe datasheep,și un un lm358 și m-ar interesa sa pun o intrare și ieșire tranzistoarele sunt in spatele radiatorului sunt d1273 lNEuO5k.jpg9yyzg2c.jpg

Editat de Kendryk
Adăugări
Link spre comentariu
Acum 52 minute, Biris Denis Florin a spus:

Metoda asta se folosește dacă nu ai desolder wire - ii zic asa pentru ca nu ii știu denumirea pe romana

Tresa absorbanta de fludor....sau mai simplu tresa de fludor.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca nu mai ai nevoie de placa si ai nevoie de integrat (cu conditia ca placa imprimata sa fie casanta) se sparge din aproape in aproape placa cu sficul si se scot bucatile de cablaj pin cu pin.Daca integratu e varza si nu se mai poate reutiliza ,se taie cu sficul pinii apoi se scot pin cu pin.Fiecare cum se descurca!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări