Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema bucla masa GND si impamantare, brumm, hiss.

Postări Recomandate

In primul rand salutari tuturor membrilor acestui forum!

As dori sa aflu care este scopul defazorului in cazul de fata sau care este/ar fi rolul unui defazor in general intr-un lant audio?

Ma confrunt de ceva timp cu o problema in masina personala in care am instalat un sistem audio dar care se "bucura" de clasica problema buclei de masa..

Nu vreau sa "poluez" prea mult acest topic care se dovedeste avand in final o solutie de succes.

..Ma gandesc sa aplic aceiasi metoda/model de interconectare al modulelor in masina mea, daca defazorul se dovedeste un bun izolator de masa/polaritate negativa..

Intentionez sa deschid eu insami un topic cu problema mea cu, care ma confrunt.. 

Asa ca nu voi continua aici ci doar astept un raspuns la intrebarea de sus, in legatura cu defazorul..

Va multumesc si va salut.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Defazorul, schimbă sincronizarea unei surse de semnal audio cu 180 grd . În cazul  de față semnalul de pe un canal este desincronizat la o ieșire  și nealterat la alta. Se folosește pentru punerea în punte a câte două amplificatoare pe fiecare canal audio, mărind astfel puterea de ieșire.  Difuzorul nu se va mai lega le iesire si masa ci direct la cele două iesiri ale etajelor finale. Impedanța văzută de cele două ieșiri puse în punte se înjumătățește. ( atenție deci ce fel de difuzoare folosiți în acest caz)

Cât privește capacitatea lui de a izola galvanic etajele din lanțul audio nu acesta este rolul lui.

Explicați-ne concret cum sunt legate aparatele ce conțin lanțul audio din mașina dvs. 

Editat de barbulescuorlando
Completări ulterioare.
Link spre comentariu

Mai pe scurt - defazorul este un etaj/modul care se foloseste DOAR la amplificatoarele in punte,  de buna calitate.  Nu se pune problema sa il adaugi la vreun amplifcator gata facut, cel mult se poate folosi la legarea in punte a doua amplificatoare (daca constructia lor permite asta).

Un defazor de tip transformator poate realiza o izolare galvanica dar este mult mai scump decat unul solid-state.  Si de ce ai nevoie de izolare galvanica la masina ?

Va rog sa deschideti alt subiect pentru aceasta tema.   Mut eu apoi si aceste posturi acolo.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări