Biris Denis Florin Postat Mai 31, 2020 Autor Partajează Postat Mai 31, 2020 @RST O poza clara cu tunerul fm/am https://ibb.co/z458yRB 1) Am pus în paralel cu bobina de *5 spire* un condensator de 25pF 2) Am deconectat bobina cu 5 spire de la CV secțiunea FM. Am lipit pe placa CV (din păcate la cel original s-a rupt un picior, am pus altul asemănător cu aproape aceleași reglaje, pe AM merge exact ca cel original,sper sa nu fie problema ca am pus alt CV). 3)Nu am reusit sa recepționez FM pana acum, când am pus accidental CV cu partea AM la FM prindeam mai multe posturi pe la final, adică mai sus, mai jos nu am reușit sa ajung (mai mult de jumate). Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Mai 31, 2020 Autor Partajează Postat Mai 31, 2020 @RST Am pus un condensator de 25pF la bobina cu 3 spire și tot nu recepționează (m-am uitat la componente și aici e pus din fabrica un condensator de 22pF, în total ar fi 47pF, e ok?) Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Iunie 1, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2020 (editat) @RST nu am reușit deloc sa recepționez FM... Am conectat și partea AM la FM și nici asa nu mai merge.. Ceva îmi spune ca (sper sa nu zic o prostie) dar oscilatorul FM pare sa nu funcționeze. Fâşâitul FM nu se aude deloc. AM merge destul de bine Editat Iunie 1, 2020 de Biris Denis Florin Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 1, 2020 Partajează Postat Iunie 1, 2020 (editat) Fâșâitul pe FM este de fapt zgomotul amplificatorului de frecvență intermediară, care funcționează cu amplificarea la maxim în lipsa semnalului. Nu are treabă cu oscilatorul local. În prezența semnalului, amplificarea AFI se reduce pentru că acesta are un reglaj automat al amplificării RAA. Odată cu reducerea amplificării dispare fâșâitul. Dacă nu ai fâșâitul specific in lipsa semnalului ceva nu e in ordine la AFI . Editat Iunie 1, 2020 de +_Florin_+ 2 Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 1, 2020 Partajează Postat Iunie 1, 2020 (editat) Nu,fasaitul provine de la ARF si mixer nu de la AFI......AFI-ul de pe FM nu are RAA Editat Iunie 1, 2020 de QQme Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Iunie 1, 2020 Partajează Postat Iunie 1, 2020 Acum 4 minute, QQme a spus: Nu,fasaitul provine de la ARF si mixer nu de la AFI. Provine din AFI, pentru că cea mai mare parte din amplificarea globală a receptorului revine AFI. La unele receptoare reglajul automat al amplificării se aplică și pe ARF (primul tranzistor din blocul UUS). In acest caz contribuie și primul tranzistor la acel fâșâit, în oarecare măsură. Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Iunie 1, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2020 @RST Am verificat tensiunea la CV, are tensiune. Dacă pun cutterul acolo la Fi se aude un zgomot mai puternic de fâşâit dar nu mai recepționează. Ce am observat e ca se aude foarte foarte puțin fâşâit FM în difuzor. Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Iunie 1, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2020 @RST Momentan sunt plecat din localitatea unde se alfa radioul, când o sa revin o sa încerc sfatul dvs. Și o sa revin cu un comment. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 1, 2020 Partajează Postat Iunie 1, 2020 Recomandarea mea expresa este sa nu umbli la NICI UN REGLAJ exceptind trimerii integrați în condesatorul variabil. Dacă mai dereglezi și bobinele sau FI-ul atunci poți să-i pui cruce direct avind în vedere și experienta pe care o ai. Frecventmetrul nu te va ajuta prea mult la depanare, poate doar la reglaj deși am reglat sute de receptoare fără frecventmetrul. Trebuie sa verifici din nou toate lipiturile și, cel mai important, sa pui înapoi condesatorul variabil EXACT în poziția inițială. Ala nu trebuia să-l dai jos. Eu personal nu prea am văzut condensatoare variabile defecte complet, ci doar care fac zgomot la acționare din cauza la contact prost/oxidat la armatura mobila. Iar dacă este cazul, curata bine placa sa nu aibă mizerie pe ea. Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 @RST Se pare ca oscilatorul nu funcționează... Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 (editat) Am găsit "mica problema" sper.. ma jucam cu bobinele când am pus sarma sa vad dacă se aude fâşâitul FM cum a zis @RST și surpriza!!! Am găsit accidental ca atunci când fac strap între Cele 2 puncte: https://ibb.co/PW8zNWw recepționează FM și se aude fâşâitul FM dar nu se aude clar, doar un post se aude clar, va întreb pe voi ca poate știți, cum se poate rezolva problema, e ceva ușor, ceva nu se alimentează! Edit: Ceva tot este neinregula.... Când învârt de miezul bobinei portocalii nu se intampla nimic.. Se aude exact la fel Editat Iunie 2, 2020 de Biris Denis Florin Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 (editat) Domnule, dumneata iti bati joc de noi? Ce este aici unde am incercuit eu? La 01.06.2020 la 17:27, sesebe a spus: Recomandarea mea expresa este sa nu umbli la NICI UN REGLAJ exceptind trimerii integrați în condesatorul variabil. Dacă mai dereglezi și bobinele sau FI-ul atunci poți să-i pui cruce direct avind în vedere și experienta pe care o ai. Frecventmetrul nu te va ajuta prea mult la depanare, poate doar la reglaj deși am reglat sute de receptoare fără frecventmetrul. Trebuie sa verifici din nou toate lipiturile și, cel mai important, sa pui înapoi condesatorul variabil EXACT în poziția inițială. Ala nu trebuia să-l dai jos. Eu personal nu prea am văzut condensatoare variabile defecte complet, ci doar care fac zgomot la acționare din cauza la contact prost/oxidat la armatura mobila. Iar dacă este cazul, curata bine placa sa nu aibă mizerie pe ea. Si am mai zis sa nu umbli la nici un reglaj? Sau nu? Acum ai o placa si defecta dar si dereglata. Ti-ai ales cea mai potrivita persoana de pe forum la care sa-i urmezi sfaturile si sa te coordoneze. Stai sa vezi cind o sa te ghideze si in realizarea unul "MagicBon" ca sa mearga receptorul. Daca studiai placa cum trebuie ai fi gasit problema. Editat Iunie 2, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 (editat) Acum 3 minute, sesebe a spus: Domnule, dumneata iti bati joc de noi? Știu ca este o prostie ce am făcut..era o zgarietura pe acele circuite și am făcut cu vf. De la surubenita sa dau jos acel lac verde, apararent nu era întrerupt... Sincer și mie îmi pare rău că am făcut aia Editat Iunie 2, 2020 de Biris Denis Florin Link spre comentariu
Biris Denis Florin Postat Iunie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2020 Acum 18 minute, sesebe a spus: am mai zis sa nu umbli la nici un reglaj? Sau nu? Acum ai o placa si defecta dar si dereglata. Reglajul l-am făcut iar la loc exact cum a fost, când am învârtit, am numărat, jumate de tura, o tura, o tura jumate, doua ture, am văzut ca nu s-a întâmplat nimic si am dat acele ture înapoi la loc... Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 2, 2020 Partajează Postat Iunie 2, 2020 Nu cred ca aia este numai o zgirietura superficiala aparenta, unele traseie par intrerupte complet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum