Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

dispozitiv de protectie ambiguu

Tincu Ioan

Postări Recomandate

buna. vream sa fac un proiect cu un PLC Omron in care sa comand un motor trifazat, utilizand diferite dispozitive gasite intr-un laborator, astfel am dat peste acest dispozitiv, din documentatia caruia nu prea inteleg mare lucru. m-ar interesa ce fel de protectie asigura, ce fel de sarcini i se pot adauga, daca se poate, pe scurt, si cum functioneaza. multumesc. 

rsz_prr.jpg

rsz_pr.jpg

Link spre comentariu

Daca tot vrei sa intri in domeniul automatizarilor, e bine sa stapanesti clasele de utilizare. Acestea iti raspund la intrebarea "ce fel de sarcini i se pot adauga" - as zice conecta. 

AC15 si DC13 = clasele de utilizare inscrise pe carcasa dispozitivului denota, in cazul de fata, folosirea dispozitivului pentru comanda contactoarelor de putere. 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Utilization_categories

NB: Clasele de utilizare nu sunt neaparat inscrise in clar pe toate releele, din lipsa de spatiu cred. Foaia de catalog e sfanta. 

Link spre comentariu

Aveti dreptate cu totii . Am vazut tipuri asemanatoare iar acesta se conecteaza cam asa :

-24vDC = A1/A2.

-T31/T32= serie de butoane stop avarie ,limitatori cursa de siguranta .

13/14 ; 23/24 ; 33/34 ; 41/42 = contacte curate ,ce suporta curentii si tensiunile specificate pe eticheta cu schema .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări