adrian_diesel Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 Buna ziua, Am o lampa OVA37071E care nu functioneaza, nu vad nimic ars sau in neregula pe placa. Am incercat sa masor diode/tranzistoare si par sa fie in regula. Ce ar putea fi in neregula? Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 E sticata! Acum e timpul sa treci la pasul 2 si sa vezi pe unde ajunge curent si pe unde nu. Te-ai astepta sa-ti spuna cineva : schimba componenta "x" si va merge? Ma cam indoiesc. Link spre comentariu
adrian_diesel Postat Mai 17, 2020 Autor Partajează Postat Mai 17, 2020 Incerc sa fac deja asta, momentan doar cu bateria conectata. Ma gandeam ca a mai lucrat cineva cu asa ceva si stie cum functioneaza, si ce se strica de obicei. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 Siguranta mai este buna, este notata cu F2 Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 (editat) Eu am vazut cel putin 3 modele de placi puse in aceeasi carcasa, diferita de a ta. Si cum ai vrea sa te ajute cineva cind nici macar nu ai incadrat bine poza nr 1, iar calitatea pozelor nu permite citirea cu precizie a valorii componentelor? Pare sa fie un converter Royer ce alimenteaza un tub CCFL (cu filamentele in scurtcircuit) si a carui functionare este validata de o logica realizata cu tranzistori. Mai contine si o sursa din retea realizata cu IC4 la care nu-i vad bine codul si care alimenteaza/incarca acumulatorul. Exista 3 sigurante pe placa dar F1 nu o vad. F3 este realizata direct pe cablaj. Verifica-le! IC2 pe care iarasi nu-l identific, ar putea fi cel ce genereaza comanda in cazul lipsei retelei. PS: @Florinel TV cum ti-ai dat seama ca F2 este buna? Poate vroiai sa spui F3 care nu pare sa fie intrerupta si care ar fi in alimentarea convertorului royer. Editat Mai 17, 2020 de sesebe Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 (editat) Verifică prima dată dacă acumulatorul e suficient de încărcat.Apoi verifici dacă lampa e montată corespunzător în soclu, e posibil să fie rotită puţin şi să nu calce cu pinii pe ploturi.Cum spunea colegul Florinel mai sus, verifică siguranţa F2, e cilindrică şi seamănă cu orice, numai cu o siguranţă tipică nu.E posibil să fie defectă şi lampa, verifică-i filamentele, dacă unul e întrerupt şi montajul le foloseşte, lampa nu se aprinde.Apoi, lampa însăşi poate avea tubul fisurat şi nu mai are atmosfera necesară descărcării, poţi s-o încerci pe o altă montură, sau chiar cu un MegOhmmetru de 500-1000V.Diagnosticarea invertorului e ceva mai laborioasă şi necesită experienţă, pentru început verifică ce s-a scris mai sus...şi nu în ultimul rând vezi dacă se întrunesc condiţiile necesare aprinderii, poate chiar ai legat-o greşit. Editat Mai 17, 2020 de validae Link spre comentariu
adrian_diesel Postat Mai 17, 2020 Autor Partajează Postat Mai 17, 2020 (editat) IC4: https://www.st.com/resource/en/datasheet/viper12a-e.pdf IC2: http://www.cosmo-ic.com/object/products/K2010.pdf IC1: http://www.everlight.com/file/ProductFile/EL817.pdf F2 este buna, F1 nu a existat pe placa. Acumulatorul are 6.2V. Multumesc pentru raspunsuri. Editat Mai 17, 2020 de adrian_diesel Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 Validae ai citit postarea mea? La lampa nu sint incalzite filamentele. Poate functiona foarte bine si cu filamentele intrerupte. Link spre comentariu
adrian_diesel Postat Mai 17, 2020 Autor Partajează Postat Mai 17, 2020 (editat) Am pus din greseala multimetru in modul rezistenta (in loc de voltaj) in locurile marcate cu rosu si lampa s-a aprins. Se aprinde pe oricare dintre cele 2 pozitii, dar cea din dreapta aprinde mai puternic. Am mai testat cu multimetrul si in alte puncte, si cred ca asta e circuitul care controleaza partea ce aprinde lampa. Lampa se aprinde cand ridic multimetru de pe cele 2 puncte, se stinge cat timp este pus acolo. Ceva probabil nu functioneaza bine in partea de sus, unde duc circuitele. Editat Mai 17, 2020 de adrian_diesel Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 Osciloscop ai? Ai grija ca in circuitul spre tub ai tensiuni foarte mari, tensiuni ce pot depasi 1000V. Acolo sa nu pui osciloscopul (daca il ai). Link spre comentariu
adrian_diesel Postat Mai 17, 2020 Autor Partajează Postat Mai 17, 2020 Nu am, am masurat si iesirea spre tub cu un multimetru ieftin, arata 800 volti. Problema e probabil la unul din circuitele integrate care comuta intre incarcare/aprindere. Link spre comentariu
validae Postat Mai 17, 2020 Partajează Postat Mai 17, 2020 (editat) În prima poză ai arătat nişte borne între care ai pus multimetrul şi s-a aprins lampa.Mi se pare că-s bornele de ieşire ale trafului invertor.Vezi să nu ai acolo ceva probleme, vreun condensator întrerupt, vezi pe partea cealaltă ce ai....şi ai grijă, ai avut mare noroc că a scăpat multimetrul cum l-ai folosit acolo.Nu că ar fi fost o mare pagubă, dar dacă era unul scump... Editat Mai 17, 2020 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum