Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparatie difuzor

Stavarache.i

Postări Recomandate

Nu stiu cat se incadreaza in aceasta sectiune, dar n-am stiut unde sa il postez in alta parte. Tinand cont ca este vorba de boxe si difuzoare, isi are locul aici. Bineinteles ca este o tampenie, dar n-am putut sa rezist sa nu il postez sa vedeti. Poate multi dintre voi au vazut clipul sau nu, dar ce face  acest "mester" :) este de domeniul fantasticului. Monteaza suspensie de 8" la difuzor de 6.5" Priviti si va minunati :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cozonac

4

• Stavarache.i

2

• NEAGU GABRIEL

2

• lorin

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu inteleg ce ti se pare asa WOW.

In opinia mea nu e altceva decat o carpeala ieftina.Ori ii pui o suspensie de cat trebuie ori il arunci la gunoi!Crezi tu ca peticu ala pus acolo ii face bine difuzorului?

Editat de lorin
Link spre comentariu
Acum 11 minute, lorin a spus:

Nu inteleg ce ti se pare asa WOW.

In opinia mea nu e altceva decat o carpeala ieftina.Ori ii pui o suspensie de cat trebuie ori il arunci la gunoi!Crezi tu ca peticu ala pus acolo ii face bine difuzorului?

Unde am zis eu ca e wow ? Reciteste te rog postarea. Am spus ca este o mizerie, iar cuvantul mester a fost pus in ghilimele. Eu eram ironic, si nu am rezistat fara sa postez cand am vazut mizeria facuta. Da, a fost  ceva de genul wow, adica am ramas masca sa vad o porcarie ca asta. :)

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am ajuns si eu in posesia unor boxe cu difuzoarele la fel carpite, si-au batut joc, la propriu. 

Sper sa le pot schimba fara prea mari pagube. (Panasonic RX C100)

IMG_4375.jpg

IMG_4376.jpg

Editat de Cozonac
Link spre comentariu

Chiar ca. Dar cine ar vrea sa strice o pereche de S-50 ca sa le fure suspensiile? :rade:

Am de ales intre membrana de spuma, cauciuc sau panza. Cauciucul presupun ca e prea greu pentru difuzor si ca cea de spuma e suficienta.

Nu cunosc insa diferentele intre spuma vs. panza.

Editat de Cozonac
Link spre comentariu

Intre suspensiile de spuma si cele din cauciuc sunt ceva diferente .

Prima este constanta elastica si apoi masa ,dupa care intervine elasticitatea .

Daca suspensiile originale au masa si constanta elastica apropiate de cele surogat e ok .

La inlocuire intervine masa de adeziv folosita care poate diferi mult , si poate strica din parametrii .

Am vazut unitre de 140 si de 75 (watt ) facute ( inlocuit suspensiile ) de acelasi om si masurate acustic , nu altfel , comparativ cu unele neumblate la ele .

Operatiunea costa ceva la acea vreme ,dar erau pe val si cred ca se merita , avand in vedere ca se folosea suspensie noua din cauciuc natural , aleasa pe cantar .

La acele difuzoare nu cred ca conteaza foarte mult ce am spus .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Foarte bune observatii, o intrebare insa:

- la difuzoarele mai vechi, cele care nu sunt prevazute cu suspensii ci au membrana din carton prinsa direct pe sasiu, li se pot aplica astfel de suspensii?

In sensul sa li se decupeze putin din margine si apoi aplicata suspensia; ca de la astfel de difuzoare nu cred ca erau asteptari prea mari asa ca ma intreb daca nu cumva li s-ar imbunatati caracteristicile in vreun fel. 

Intreb de dragul experimentului si din curiozitate, ca Google nu a reusit sa-mi gaseasca un raspuns - dar poate n-am folosit eu termenii potriviti.

Link spre comentariu

Membrana din celuloza are marginile profilate in asa fel incat suspensia e "integrata" in membrana. Strict teoretic orice modificare constructiva poate duce la distrugerea difuzorului pentru ca se poate depasi cursa maxima permisa.

Link spre comentariu

NU este bine sa umbli la ele , nu va ajuta , din contra va strica .

Membrana de celuloza ondula la suspensie nu are nevoie de reparatii .

Suspensiile se schimba doar daca sunt deteriorate sau se repara/bobineaza difuzorul .

Daca se dezlipeste fara avarii suspensia de cauciuc se poate refolosi , cea de spuma se va rupe si trebuie inlocuita .

Nu se schimba suspensiile pentru upgrade , NU EXISTA ASA CEVA .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări