alex badescu Postat Mai 15, 2020 Partajează Postat Mai 15, 2020 Bună seara! De ieri sunt posesorul tuner-ului Dual CT 1150, cumpărat desigur fara probă din cauza coronavirusului. Sunt foarte mulțumit de recepția în fm, mai precis recepționez 48 de posturi radio la o distanță de 35 km nord de Ploiești, cu o antenă dipol conectată la aparat cu două fire de cablu UTP prin încheietura ferestrei, pentru a nu sparge pereții. Problema e ca, fiind situat departe de oraș, pentru majoritatea posturilor recepționate, semnalul este situat la cca. 1-2 leduri aprinse din 5. Singurul post cu recepție mai puternică, 3 leduri din 5, inclusiv ledul pt. stereo, este Radio Prahova, Doar că sunetul este tot mono.... Am verificat dacă tunerul intră totuși în stereo și am reușit cu un modulator FM acest lucru, dar sunetul este stereo abia la al patrulea led de semnal aprins, deși ledul de stero se aprinde de la al treilea. Credeți că aș putea regla cumva punctul de trecere de la mono la stereo conform manualului atașat, fară sa îl dereglez? Sau mai bine îl las așa? Link spre comentariu
alex badescu Postat Mai 16, 2020 Autor Partajează Postat Mai 16, 2020 Am repostat una dintra pagini pentru ca anterior nu era completa. Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 16, 2020 Partajează Postat Mai 16, 2020 Parerea mea este cablul UTP nu e cablu antena ....ar trebui facute mai multe incercari cu diferite configuratii ,vazut care da rezultate mai bune . - cablu coaxial pana la geam , tresa la masa , mijlocul prelungit cu un fir de circa 1m , mai optim ar fi una telescopica ,la care se poate ajusta lungimea si directia . - cablu coaxial ,dipol , intre ,simetrizare ,preferabil banda mai larga . - cablu panglica +dipol .Cablul panglica se poate improviza pumand pe o banda izolatoare dea lungul 2 fire distantate la circa 1cm si acoperit de inca o banda ,ca un sandwich. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Mai 16, 2020 Partajează Postat Mai 16, 2020 Cel mai bine si facil...dipol, adaptor de impedanta, cablu coaxial, mufa F, adaptor de trecere prin incheietura ferestrei, mufa F, cablu coaxial.....mufa potrivita pentru intrarea in tuner. Referitor la stereo....ar trebui de la 2 led-uri sa fie ok. Suspectez ca ceva este si dereglat pe acolo. Asta presupune umblarea in bobine si sau schimbarea filtrelor ceramice (daca are in dotare). Link spre comentariu
alex badescu Postat Mai 16, 2020 Autor Partajează Postat Mai 16, 2020 (editat) Cu privire la antena: am folosit doua antene dipol cu cablu coaxial, una dintre ele simetrizata cu buclă de adaptare, dar aparatul se comporta la fel. Nu cred ca problema este de la antena. Ma gândeam sa reglez ușor R35 și R36 după cum scrie în manual. Totuși semnalul audio ar trebui sa fi stereo din momentul în care se aprinde ledul stereo, nu mai târziu... Ma gândesc ca dacă erau de vina filtrele de 10,7 și recepția era slaba, oare sa influențeze doar semnalul stereo de 38khz? Editat Mai 16, 2020 de alex badescu Link spre comentariu
alex badescu Postat Mai 18, 2020 Autor Partajează Postat Mai 18, 2020 Problemă rezolvată! Dupa cum speram, reglajele fine la cele două rezistențe au dat roade. Acum semnalul este stereo din momentul în care al doilea led de semnal începe să se aprindă, iar ledul pentru stereo se aprinde exact când și sunetul e stereo. Link spre comentariu
okean Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Atasez manualul de service pt. eventualii doritori... hfe_dual_ct_1150_1250_service_en_de_fr.pdf Link spre comentariu
-Atlas- Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Buna Ar trebui sa cobori cu cablu coaxial.Vezi ca exista"treceri"pentru termopane la magazinele pentru aparatura de receptie satelit. Este un cablu"lat",de vre-o 20 cm, cu mufe si geamul se inchide fara probleme.In acest fel pierderile vor fi minime. Spor Alex Link spre comentariu
alex badescu Postat Mai 24, 2020 Autor Partajează Postat Mai 24, 2020 On 5/21/2020 at 9:17 AM, -Atlas- said: Buna Ar trebui sa cobori cu cablu coaxial.Vezi ca exista"treceri"pentru termopane la magazinele pentru aparatura de receptie satelit. Este un cablu"lat",de vre-o 20 cm, cu mufe si geamul se inchide fara probleme.In acest fel pierderile vor fi minime. Spor Alex Super tare! Cu siguranță o să cumpar asa ceva. Pentru pasionati, lucrez la un video cu aparatul, iar cand va fi gata voi atașa link-ul de youtube. Link spre comentariu
alex badescu Postat Mai 27, 2020 Autor Partajează Postat Mai 27, 2020 Cam acesta este aparatul. Între timp am montat trecere de termopan și cablu coaxial în interior, ceea ce reduce din interferențe (aplica LED din baie bruiază tare). Urmează montarea unei antene mai bune, la 4 metri înălțime cu cablu coaxial îngropat prin sol. Numai de bine. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum