Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura aluminiu

v67

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickrvl

4

• hene

3

• v67

2

• andu2008

1

Top autori în acest subiect

Buna ziua,

Am cumparat acum citiva ani niste baghete din aliaj pentru lipire aluminiu. Precizez lipire. Se incalzeste piesa cu ajutorul unei lampi cu butan si cind ajunge la temperatura optima, se aplica bagheta care se topeste precum o bara de cositor. Anterior lipirii se curata cu o perie cu fire din otel inox. Nu pot spune ca este o chestie foarte rezistenta. Cindva in rev Tehnium era publicat un articol despre lipirea aluminiului sub baie de ulei.

Exista sudura realizata sub gaz inert cu adaos de aluminiu. Mai greu accesibila in regim de amator, insa sunt prestatori cu totarea si cunostintele necesare sa repare piese din aluminiu.

La care din cele 2 variante te referi ?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Se poate suda aluminiul cu electrozi speciali, da. Insa sudura nu o sa iasa precum sudura TIG. 

Se poate de asemenea suda cu oxiacetilenic, cu un flux special mai agresiv care contine fluoruri.

Link spre comentariu

In cazul al doilea e vorba de lipire, nu sudare, se dicuta asta de ceva ani cu pro si contra, personal am incercat si nu e o metoda buna, nu are deloc rezistenta mecanica...

Al se mai poate suda si Mig....

Link spre comentariu

Scuze, nu am urmarit, credeam ca face iarasi reclama la sarma de "lipire" pentru Al.....   Intradevar acest procedeu e mai de mult cunoscut, ca si exemplu la raposatul "Autobuzul" Al se suda autogen pe vremuri....

Link spre comentariu

Cand te gandesti la sudura in aluminiu te gandesti la TIG.

Ca se poate face cu oxiacetilenic sau electrod - este alta poveste.  Dar nici rezultatele nu se compara.

Nu vad de ce te-ai chinui cand exista TIG. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări