Stavarache.i Postat Mai 11, 2020 Autor Partajează Postat Mai 11, 2020 Intradevar.. Stiu si eu ca incintele se construiesc dupa parametrii difuzoarelor, dar nu cred ca am zis ceva gresit daca sunt idei de difuzoare care se preteaza unei incinte cu volumul x. Fratilor, am spus, nu am dat cu parul. Daca nu se poate da un exemplu de difuzor care sa necesite o incinta de volum mentionat nici o problema, trecem peste. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2020 Partajează Postat Mai 11, 2020 Iti zic pentru a 3 oara, vezi linkul de pe pagina precedenta si fa o simulare de incinta inchisa cu un difuzor ales de tine. Nu iti face iluzii ca o sa stea cineva aici in asteptare ca sa faca calcule pentru orice cerere a unui coleg de forum. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 11, 2020 Partajează Postat Mai 11, 2020 Imi pare rau, tot nu ai inteles. TOCMAI ca sunt o multitudine de difuzoare care sa poata functiona in 25 litri. Dar pt ca nu ai precizat si alte criterii de rafinare a selectiei, nu se poate da un [singur] raspuns. O lista de (sa zicem) 170 de difuzoare, ti-ar fi de vreun folos ? Link spre comentariu
q_acdc Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 Vifa M21WG-09-08 Woofer - Heybrook HB1, JPW P1, AP2, AP3 Link spre comentariu
laur+ Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 Recomand C20wj de la Vifa.. Poate funcționa în 25 l atât în incinta închisă cât și în bass reflex. Merge destul de bine în 2 cai, eu l-am combinat cu Monacor dt25n. Bonus are și un spl bun. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 Eu as zice ca un dif de 8" nu prea merge in 2 cai. Ar fi nevoie de un TW foarte zdravan si scump care sa faca fata la 2 cai cu midbas de 8". Bine, ar mai fi si varianta cu goarna daar nu cred ca ar fi ideal asa ceva. Prin urmare, recomandarea mea ar fi sa alegi un dif de 6-7" pt 2 cai sau sa mergi pe 3 cai. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 (editat) Depinde ce gen de muzica se asculta și dacă nu cumva prefera un sunet/corecție în "V" pt ca se poate obține și o boxa pe 2 cai cu woofer de 8inci dar avind compromisul redării deficitare la medii. Dacă se asculta preponderent muzica de club/comerciala și nu se intenționează sa se asculte opera/simfonica/jazz atunci se poate. Altfel ori se merge pe difuzoare scumpe cu banda extinsa, ori se trece pe 3 cai ori se reduce dimensiunea difuzorului. Avind în vedere postarile inițiatorului eu bănuiesc ca se dorește doar resuscitarea unor boxe vechi, de suflet, și cerințele nu sint neapărat de high-end. Ps: da, mai exista și varianta unei "goarne" dar asta este dupa parerea mea și mai dificil de realizat corect. Omul are niște boxe cu difuzor de 8 inci cu probleme și vrea sa știe ce sa pună în loc. S-ar putea încerca și cu difuzoare de banda larga dar s-ar putea sa nu fie mulțumit de bass. Pps: o ideie Eminence Alfa A8 dar trebuie modificate filtrele iar bass-ul nu va fi ceva waw. Am folosit cu tweeter-ul tăiat sus dar pe 3 cai cu woofer dedicat de 12 inci. Sunau foarte bine dar filtrul era pe o placa format peste A4 - ca să-și dea seama de complexitatea lui. Editat Mai 12, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Усилитель Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 https://www.noiz.ro/ro/difuzor-fane-sovereign-8-225/product-892 Link spre comentariu
q_acdc Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 1 oră în urmă, ahegyes a spus: Eu as zice ca un dif de 8" nu prea merge in 2 cai. Ar fi nevoie de un TW foarte zdravan si scump care sa faca fata la 2 cai cu midbas de 8". Bine, ar mai fi si varianta cu goarna daar nu cred ca ar fi ideal asa ceva. Prin urmare, recomandarea mea ar fi sa alegi un dif de 6-7" pt 2 cai sau sa mergi pe 3 cai. La Heybrook HB1 cum functioneaza? (este o simpla intrebare) Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 (editat) Exista woofere de 8" care urca bine suficient de sus pt a merge ok in 2 cai, dar sunt mult mai putine decat cele care nu urca bine atat de sus. Adrian se refera la difuzoare care realmente canta bine la 3khz, nu doar au caderea pe grafic la 4-5khz. Acestea sunt mult mai rare, si de obicei [mult] mai scumpe. Fireste ca in acest caz - asa cum scria Sesebe - nu se pune problema unei realizari de inalta calitate, deci se poate alege aproape orice. Doar ca idee, cel mai placut ca sunet woofer de 8" care mergea bine in 2 cai fara wg l-am intalnit la niste boxe Dynaudio. Niste "bookshelfuri" marisoare (cam 30-35 l net), destul de scumpe. Editat Mai 12, 2020 de Shambala Link spre comentariu
lorin Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 Vezi ca sb acoustics au difuzoare foarte bune la pret bun! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 (editat) SB acoustics arata bine in foaia de catalog, dar ati ascultat vreunul? Eu nu, d-aia cer o opinie. Multumesc. @usiliteli, l-ati bagat in pro-uri? Ati ascultat pro d-asta acasa? Editat Mai 12, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 (editat) Acel Fane Sovereign urca pe hartie destul de bine in frecventa si poate chiar si in realitate, dar bas nu prea va da (Fs=55hz). Este folosit ca difuzor de medii in incinte pro, eventual in sateliti 2 cai. Dar intotdeauna ajutat de niste suburi zdravene. Editat Mai 12, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 Fs e 62Hz. Baiul e ca mediile reproduse sunt cu cel putin 10-12dB peste joasele reproduse. Altfel spus, chiar cu corectii agresive ca sa-i liniarizezi raspunsul tot ajungi la un difuzor cu un SPL in jur de 80-82dB. Deci, bagi putere in el ca sa sune. Atunci intrebarea e de ce dai banii pe 97dB ca sa ajungi la 80 si un pic. Sunt deja difuzoare cu o curba de raspuns liniar in zona 85-90dB care nu necesita atata putere bagata in ele. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 Scuze, Fs este 62Hz, cum scrie Thunderer. Multumesc pt corectie. Acel Fane Sov. este un difuzor pro de medii, nu este recomandat ca woofer home. Link spre comentariu
Postări Recomandate