Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare difuzor 8"

Stavarache.i

Postări Recomandate

Salut. Revin cu un nou topic, si sper sa nu se supere nimeni pe mine pentru asta. Vreau un sfat legat de niste difuzoare. Am o pereche de incinte aproximativ 25 de litri intern cu niste difuzoare rusesti, la care vreau sa cumpar alte difuzoare. Incinta este una inchisa, eventual se poate transforma si in br. in functie de difuzor. Sa zicem un buget de 100 de euro. Sa fie pe 8 ohm  si macar 50 w, sasiu al ceva mai profi si sa se incadreze in volumul asta de incinta. Ma gandisem la ceva de la Vifa. Astept parerile voastre. Multumesc !

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

9

• Mircea

8

• Stavarache.i

8

• Haralambie

3

Ai uitat sa zici ceva f important - cu ce alt sau alte difuzoare va fi imperechiat acel nou woofer ?  2 cai sau 3 cai ?  Cat trebuie sa urce in frecventa?

Link spre comentariu

Da, de acord, nu am mentionat. In primul rand vroiam sa rezolv partea asta de joase corespunzator cu volumul incintei. Dupa ce gasim ceva potrivit pentru incinta respectiva, discutam si de filtru si medii/inalte. Poate fi si pe doua cai, si sa coboare decent pentru o camera de maxim 20mp.

Link spre comentariu

Pai este o mare diferenta intre un dif de 8" care va fi folosit in doua cai si unul care va functiona in 3 cai. Gandeste-te bine ce vrei, gandeste si la costuri, inclusiv ca un filtru [serios] pe 3 cai costa de minim 2 ori cat unul pe 2 cai.

Gandeste-te si ca un dif. de medii daca nu are spatele inchis din fabrica necesita o mica incinta care iti va mai consuma 1-2-3 l  din volumul net.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Pai am spus, poate fi si un mid bas pentru doua cai. Stiu ca filtrele pe 3 cai sunt greu realizabile si foarte costisitoare. Bine, mergem pe ceva pe doua cai. Eu am zis o suma, sau poate  decat sa te mai complici, veniti cu ceva concret la 200 de euro. Aici in  Germania  sunt mai accesibile fata de Romania, mai ales daca muncesti aici. Imi permit sa dau 2-3 zile de munca aici pe niste boxe care in Romania nu le cumperi cu un salariu lunar.

Link spre comentariu
Acum 17 minute, Haralambie a spus:

Da, Vifa are 4 litere. Visaton are 7.

Mi se pare ca deja esti ironic  :)

Editat de Stavarache.i
Link spre comentariu

Mai trebuia completata fraza ,, sper ca stiti de gluma,,. :rade: Stavarache  unele modele de volovo au ca linie audio premium niste difuzoare de la dynaudio. Daca nu ma insel volvo c70 anii 2000 are drept woofere modelul 24w75 doar ca sunt OEM.

Editat de Alphsoo
Link spre comentariu

La experienta colegului, eu nu m-as arunca la difuzoare de 200E bucata. M-as limita la 50E per bucata ca sa-si formeze mana si sa nu regrete pierderea de timp si bani.

Recomand loudspeakerdatabase.com pentru modele. Pagina are si un simulator de cutie inchisa pentru woofer.

Apoi, daca se arata destula seriozitate, putem face niste simulari LTSpice pentru filtre.

Link spre comentariu
Acum 11 minute, Stavarache.i a spus:

Mi se pare ca deja esti ironic  :)

La o astfel de subiect, evident.

Minim minimorum e macar sa cunoastem numele fabricantului. Daca de acolo incepem prost..

Apoi, Vifa nu mai exista. E Tymphany. Made in China. Ca si Visaton.

Practic subiectul este eu am x si vreau XY. Astept pareri.

Nici macar o incercare de a rezolva singur problema.

Exact ca la scoala, e o diferenta daca incerci exercitiile din tema sau nu le incerci deloc si te prezinti cu tema nefacuta.

Link spre comentariu

Bine, nu mai exista Wifa, dar ma refer la ce este existent pe piata. Si am cerut  sa dezbatem comparatii intre ce este mai bun  la 8" Vifa vs. vISATON. nU STIU CE TI SE PARE ASA CIUDAT...

Link spre comentariu

Ti-am dat linkul http://loudspeakerdatabase.com. Intra acolo, vezi curbele difuzoarelor dorite si compara.

Asa in general vorbind, eu nu sunt dat pe spate de caracteristicile audio ale difuzoarelor Visaton la preturile afisate. Vifa/Tymphany nu cunosc. 

Tu de fapt ce modele compari, sau e la modul general?

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

@ Stavarache  - desi am incercat sa sugerez ca intrebarile puse de dvs sunt profund incomplete, nu ati inteles acest lucru.  Asta inseamna o experienta cvasinula in domeniul constructiilor de incinte, asa ca de aici si tinta ironiilor.

Exista niste seturi de reguli care trebuie invatate inainte de a te apuca de constructia unei incinte acustice.  Chiar si stapanirea lor partiala, este o cale sigura spre a obtine cel mult "o lada cu difuzoare".  Termenul este conssacrat pe forum iar eu nu glumesc deloc in ceea ce  am scris.

Unica solutie pt un incepator pt a evita "lada cu difuzoare" este urmarea unui proiect complet documentat. Si acestea sunt putine.  Nici macar faptul ca un proiect a fost realizat de in mai multe exemplare, de mai multi diy-eri nu este o garantie absoluta - vezi comentariile acide /negative la multe din proiectele lui Troels.

NICIODATA nu se pleaca de la o cutie avuta. 

NICIODATA nu se pleaca de la un difuzor cu parametrii necunoscuti. 

NICIODATA nu se pleaca cu intrebarea /rugamintea "recomandati-mi un dif de 8" pt o cutie de x litri... ca vad eu ce fac cu el". 

NICIODATA nu se pleaca fara a avea o idee macar asupra pretului filtrelor. In mod clar nu stiti ca niste filtre corecte pe 3 cai pot costa cat si difuzoarele (de clasa medie), iar in cazul unor difuzoare scumpe, daca se doresc filtre cu componente de top, de 2-3 ori cat difuzoarele (adica mii de euro).

Daca exista dorinta "fierbinte" (fixa) de a  pleaca de la o cutie avuta,  se arata aceasta si se intreaba clar ce s-ar putea face cu ea si cum ar trebui modificata - pt ca sigur va trebui ranforsata si frezate flushin-uri pt difuzoare.  Treaba scumpa pe cnc, te intrebi daca mai merita oare...  Sau se aplica o noua fata.

In general orice proiect trebuie sa plece de la o lista de cerinte - "caietul de sarcini".  In timpul analizei acestora, din si dupa discutii se va ajunge la o versiune finala a ei si se pot propune solutiile.   Adica tipul incintei, numarul de cai, numarul de difuzoare si dintre acestea se alege - in functie de bugetul maxim absolut acceptat, setul de difuzoare ce urmeaza a fi cumparat.

Intotdeauna prima cerinta este precizarea "[cam] cum vreau eu sa sune, ascult in special muzica x si/sau y si/sau z".

Editat de Shambala
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări