Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor inteligent de temperatura

Vizitator sorinel1000

Postări Recomandate

Vizitator sorinel1000

Vreau sa fac un senzor inteligent de temperatura cu PIC16F877 dar nu am nici schema nici soft. Imi trebuie si ceva legat de prelucrarea primara a informatiei.Pe net nu am gasit mare lucru si va cer voua ajutorul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Depinde si de ce senzor vrei sa folosesti - poti folosi ceva gen LM34 si sa folosesti convertorul A/D din PIC, sau poti sa folosesti un senzor digital gen LM75. Proiecte gasesti pe net cite vrei, nu pot sa cred ca nu a mai facut cineva macar un termometru cu PIC din care sa te poti inspira. Eu voiam sa fac un PWM controller pentru ventilatoare, tot cu LM34 si PIC, tin minte ca am gasit o tona de linkuri la vremea respectiva.

Link spre comentariu

Pai mai inteligent decit DS 1821 de la Dallas - Maxim ce ar putea fi ?

http://www.maxim-ic.com

Cit despre soft pentru 16F877 ar cam trebui sa-l faci tu daca vrei sa fie inteligent cu adevarat ! Ca doar tu poti stii ce inseamna sa fie inteligent un senzor de temperatura ! Noi, astia obisnuiti il facem doar sa masoare temperatura si sa o afiseze pe un lecedeu, eventual sa termostateze ceva ! Doar atit ! Cit despre inteligenta zenzorului de temperatura ! O lasam pe seama ta !

Don Mario

Link spre comentariu

Pai vezi ca e problema de softuletz ! Ca el trebuie sa faca comversia dintr-un fel de grade in celalalte ! Daca vrei sa pui senzorii pe sirme separate este bun DS 1821 ! Daca vrei toti senzorii pe aceleasi fire,trebuie sa folosesti DS 18S20 care are un "cod unic batut in cuie de fabrica" ce trebuie sa fie citit de PIC la fiecare citire a temperaturii ! Deci softuletz cu paru cretz care trebuie scris ! Don Mario

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări