sesebe Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Iar a'nceput dom'dotor lecțiile. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 5 ore, Усилитель a spus: In mai multe locuri din strainatate , medicii legisti au gasit in decedatii covid cheaguri de sange in toate organele ,si un lucru curios ,deocamdata inexplicabil ,celule de maduva osoasa au aparut in circulatia sanguina ..... Cheaguri de sange apar la orice infectie bacteriana grava (septicemie), cum ar fi si ciuma. "Coagularea intravasculara diseminata (CID) este raspunzatoare de aparitia echimozelor, petesiilor, hemoragiilor punctiforme si a leziunilor de gangrena. In stadiile finale evolutive, pacientul va prezenta hipotensiune arteriala (refractara la terapie), anurie (absenta formarii urinii = insuficienta renala) si afectarea statusului mental. Indiferent de stadiul evolutiv al bolii, pacientul poate prezenta un sindrom de detresa respiratorie al adultului (ARDS)" In cazul bolii produsa de covid, cu mare probabilitate se moare de la pneumonia bacteriana secundara. Ar putea fi vorba de ornitoza, ca bacteria respectiva se inmulteste in maduva spinarii si in maduva osoasa. Nu vor sa studieze cauzele mortii, o tin pe-a lor, aia cu virusu. Acum 4 ore, icar a spus: ... vindecata cu Paracetamol, vitamina C, ceaiuri de soc si Coada soricelului si un antibiotic, nu mai stiu cum se numea! Cu Cimitirol si Clopotamina n-ati incercat ? Daca a fost covid si n-ati stiut ? Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 21 minute, sesebe a spus: Iar a'nceput dom'dotor lecțiile. Sa luati notite si sa va pregatiti de un extemporal. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Si ce ar fi de studiat? Sa fac o analogie, zi-mi daca difera lucrurile. Se da un caz de deces prin impuscare. Cauza medicala precisa a decesului fiind hemoragia interna. Ce a cauzat moartea? Tehnic vina e a hemoragiei, insa acea hemoragie a fost cauzata de glontele tras asupra victimei. Cu alte cuvinte cauza mortii este impuscatura. Astfel de analogii pot continua la nesfarsit, ideea este ca ceea ce cauzeaza decesul este virusul deoarece intr-un fel sau altul produce niste slabiciuni specifice care apoi sunt exploatate de bacterii sau alti patogeni. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Au si ei kituri de testare si acum ii declara bolnavi pe toti cei care sunt purtatori asimptomatici. Daca ar avea kituri pentru toata populatia, ar zice ca multe milioane de romani sunt bolnavi. Virusul asta este foarte contagios si pana la urma toata omenirea il va lua. Insa nu este asa de mortal, nici macar cat gripa obisnuita. Mai multi mureau de la gripa in anii trecuti, zilnic auzeam la TV ca au mai murit cativa. Cunoasteti personal cazuri de bolnavi care au murit de la covid ? Eu nu cunosc si nici verisoara mea, medic la Sp. Nr.1 Craiova, n-a auzit. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 9 minute, Marian a spus: Si ce ar fi de studiat? Sa spuna clar daca se moare numai din cauza virusului. sau este o combinatie virus + pneumonie bacteriana secundara, care se poate trata. Nu trateaza pneumonia, ca sa moara multi si sa dea amploare acestei pandemii. Ai auzit dumneata sa dea si antibiotice ? Care sunt alea si la ce bacterii sunt eficiente ? Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 4 ore, icar a spus: Eu am luat de la nepoata, care mi-a tusit in fata, prin februarie. Febra nu am facut, decit 37 cu 4, maxim cu 8 si putin timp. Dar am tusit de am crezut ca-mi dau plaminii afara. Noaptea, mai ales, stateam in fotoliu si tineam "concerte". Sotia a facut si ea, dar ceva mai usor, ca se vaccinase (nu stiu daca din cauza asta, dar facuse vaccin in toamna). A fost o bronsita nasoala la amindoi, vindecata cu Paracetamol, vitamina C, ceaiuri de soc si Coada soricelului si un antibiotic, nu mai stiu cum se numea! Am tusit doua luni, cu ...sanatate! Am un coleg ce afirmă că el a avut Covid in 2018 (două mii optsprezece), am incercat să-i explic că aia a fost gripă sezoniera dar cu cine să te înțelegi. Cred că 70-80% dintre cunoscuți îmi tot zic ca ei cred că au avut Covid, au avut simptome asemănătoare in noiembrie- decembrie 2019. Înseamnă că si eu am Covid la interval de 2-3 ani, asta de când mă știu. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 12 minutes ago, VAX said: Sa spuna clar daca se moare numai din cauza virusului. Sa inteleg ca nivelul inteligentei tale e atat de scazut incat nu poate face o asociere atat de simpla citind postarea mea de mai sus? Ok atunci sa reiau exemplificarea. Cauza tehnica pe scurt a mortii mamei mele a fost stopul cardio-respiratoriu. Cauza usor extinsa a constat in complicatii ireversibile cauzate de un cancer care s-a manifestat initial la plamani, dar ulterior s-a extins la ganglionii limfatici si la ficat. Am avut o verisoara primara care a decedat la 31 de ani tot in urma unor complicatii ale unui cancer care a recidivat ( initial leucemie vindecata, apoi recidiva ). Si in cazul ei cauza tehnica a fost stopul cardiorespirator. Am din pacate multe cunostinte care au suferit de o forma de cancer si au pierdut lupta intr-un final. La niciunul nu scrie pe certificatul de deces cancerul. E normal, tehnic vorbind cancerul in sine nu ucide, complicatiile pe care le cauzeaza o fac. Dar fara cancer acele complicatii n-ar fi existat, deci mama mea ar fi trait si acum... Diabetul in sine nu ucide, cunosc personal diabetici care dupa mai bine de 30 de ani de boala, arata si se simt incredibil de bine. E normal, diabetul in sine este o deficienta a pancreasului, una care poate fi suplimentata prin tratament si regim. Ceea ce face diabetul este sa provoace probleme serioase organelor vitale ( lasam deoparte neuropatia care si ea e grava, si tot diabetul o cauzeaza dar nu e neaparat letala ), datorita dezechilibrului glicemiei, slabind organele vitale, se slabeste insasi organismul, se slabeste mult capacitatea sa de a lupta cu agenti patogeni de altfel potential inofensivi, si se ajunge in cazuri extreme in care bolnavul devine o epava, o umbra a celui ce a fost ( din pacate si aici cunosc personal cazuri ). Asadar diabetul in sine nu ucide, ucid complicatiile pe care cauzeaza, dar fara diabet acele complicatii n-ar fi exsistat, si amicul meu ar fi fost liber sa-si urmeze pasiunea pentru pictura. Ideea pe care vreau sa o subliniez este ca aceste boli desi nu ucid direct, ele provoaca slabiciuni extrem de grave care sunt apoi exploatate, si din acest motiv nu spui niciodata ca n-a murit de cancer sau diabet, pentru ca stii bine ca ele au cauzat pana la urma decesul. Ei bine la fel si covid-19, virusul in sine probabil ca nu ucide ( nu cunosc suficiente despre el incat sa pot fi sigur, doar medicii pot sti asta ), ucide pneumonia, insa acea pneumonie n-ar fi existat fara covid, sau daca ar fi aparut in urma unei gripe sezoniere ( spre exemplu ), ar fi fost o forma mult mai usoara. Cinismul covid este faptul ca indirect te ucide de fapt propriul organism, propriul sistem imunitar ataca si distruge celulele pulmonare infectate cu covid, si lasa sechele serioase si pe viata ( pentru cei care au simptome dar supravietuiesc ). La fel si cei cu comorbiditati, tehnic vorbind au facut cel mai probabil stop cardiorespirator toti, au fost ucisi de cancer sau de diabet, sau de hepatita, dar ceea ce voi toti cei care tot sustineti teoria conspiratiei nu pricepeti este ca virusul asta le scurteaza viata acelor oameni. Deci chiar daca oricum ar fi murit datorita acelor boli grave, virusul le-a grabit moartea, le-a scurtat viata cu luni sau pate chiar ani, pentru ca le-a slabit si mai rau organismul si-a pus bazele unor complicatii mortale. Pe scurt, acei bolnavi cu comorbiditati, daca n-ar fi avut coronavirus ar mai fi trait si azi ( D-zeu stie cat ), este deci normal ca virusul asta sa fie trecut la cauza decesului prin procesele descrise mai sus de mine. Daca nici acuma n-ai inteles, nu mai posta deloc aici, nu faci fata discutiei si te ridiculizezi singur. 44 minutes ago, VAX said: Nu trateaza pneumonia, ca sa moara multi si sa dea amploare acestei pandemii Doamne fereste! Deci tre sa fii dus rau ( dar complet ) ca sa gandesti asa ceva pe bune... Daca te superi n-ai decat, n-ai cum sa... si sa crezi tampenia aia. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 40 minute, Stefan a spus: Cred că 70-80% dintre cunoscuți îmi tot zic ca ei cred că au avut Covid, au avut simptome asemănătoare in noiembrie- decembrie 2019. Precis au avut, atunci a fost maximul epidemiei in Romania. Covid a aparut inainte de a se manifesta in China, era din martie 2019 (s-a descoperit in probele de apa de la canalizare). Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 12 minute, VAX a spus: Sa spuna clar daca se moare numai din cauza virusului. sau este o combinatie virus + pneumonie bacteriana secundara, care se poate trata. Nu trateaza pneumonia, ca sa moara multi si sa dea amploare acestei pandemii. Ai auzit dumneata sa dea si antibiotice ? Care sunt alea si la ce bacterii sunt eficiente ? De obicei prefer sa ma abtin dar....nici cancerul nu omoara de la sine, ci mori de la complicatiile sale (invazie tumorala si multe alte complicatii), nici hipertensiunea sau insuficienta cardiaca nu omoara de la sine, tot complicatiile omoara de cele mai multe ori si exemplele pot continua la nesfarsit. La fel, nici aceasta infectie nu omoara de la sine. Omoara, insa, prin multiplele complicatii pe care le genereaza. In unele cazuri este vorba despre o insuficienta respiratorie extrem de severa, alteori este vorba de tot felul de tromboze (cheaguri) aparute in capilarele din organele vitale, alteori prin disfunctia multipla de organe care este o consecinta, printre altele, a microtrombozelor, pe de alta parte a sindromului inflamator intens care apare. Medicina, in general, chiar daca lasa impresia ca e foarte simpla cautand si postand tot felul de fraze mai mult sau mai putin savante gasite pe google, nu este chiar asa. Este doar o impresie pe care o au unii. Ceea ce majoritatea nu intelege este ca degeaba citim lucruri savante, de specialitate, despre anumite boli, daca nu avem o temelie foarte solida care sa ajute integrarea informatiilor respective intr-un anumit context (si cam la fel se intamola in majoritatea domeniilor, nu doar in medicina). Nici medicii si nici medici a nu sunt perfecti. Sunt, din pacate, foarte multi medici care isi dezamagesc pacientii, medicina nu are toate raspunsurile (sau raspunsurile pe care le asteapta unii sau altii), dar, in momentul actual este cam ceea ce avem mai bun in aceasta lupta (alaturi, de tehnologie si de zona IT care poate sprijini foarte mult in cercetare si inovatie). Nu vor primi raspunsuri ferme despre aceasta viroza nici conspirationistii si nici cei de buna credinta. Din pacate nici medicina nu stie foarte multe despre toate modificarile pe care le genereaza acest virus si as putea spune ca din punct de vedere al intelegerii lui suntem foarte jos. Se invata din mers si asta este adevarul. Este o boala complet noua si nu poti sa te astepti peste noapte la tratamente eficiente si la o intelegere perfecta, dar macar invata pe parcurs si invata din propriile greseli pe baza unor metode validate de secole, metode stiintifice. Aceiasi pasi care au fost urmati in descrierea tuturor bolilor si in cautarea de tratamente pentru acestea, pasi care se pare ca au fost eficienti dar prea lenti pentru viteza cu care se misca lumea in care traim. Nu pot sa va zic daca cifrele sunt sau nu umflate, nu vad neaparat un scop pentru real si logic pentru a fi umflate dar pot sa spun cu certitudine ca acest virus exista, boala provocata de aceasta este reala, unii pacienti MOR, altii nu mor. Unii oameni se infecteaza mai usor, altii sunt mai rezistenti in fata infectiei. Stiu o familie intreaga care a fost adepta conspiratiilor si care a facut aceasta infectie (dupa ce a facut sotul, sotia, conspirationista a inceput sa planga de frica ca va muri, a facut si ea, a facut si copilul de 1 an). Si nu isi explica cum au facut deoarece ei, conspirationisti fiind, au respectat au respectat TOATE masurile de siguranta la multiplele gratare pe care le-au facut cu prietenii. Din fericire sunt bine acum. Stiu pacienti care s-au pierdut si care au avut simptome complet atipice (corelat cu gravitatea analizelor) si asta imi intareste convingerea ca este o boala despre care in momentul de fata se stiu mult prea putine lucruri. Pana la urma un adept al teoriilor conspiratiei nu va crede nici daca pierde pe cineva drag, iar cei care considera ca exista acest virus nu vor avea nevoie de dovezi suplimentare pentru a se proteja. Si vorbim, aici de o amarata de masca de protectie, spalat pe maini cat mai des doar cu apa si sapun (nu cu tot felul de dezinfectanti) si pastrarea unei oarecare distante fata de cei cu care interactionam. Chiar nu vad, in aceste masuri niste limitari asa de drastice. Mai degraba vad o "inteligenta nativa" a acestui popor care, indiferent de nivelul de intelegere are o opinie referitoare la orice. Pacat ca din cauza "inteligentei" multora, multi altii au de suferit in cel mai fericit caz o spitalizare usoara, iar in cel mai nefericit caz, un deces. Este democratie, totusi, iar interesul meu este mai presus fata de interesul celor din jurul meu, chiar daca asta le creaza prejudicii; nu-i asa?! Sfatul meu este sa aveti grija de voi. Nu va costa nimic daca respectati CONSTANT niste masuri de siguranta de bun simt, dar va poate costa viata daca nu o faceti. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 12 minute, Marian a spus: Deci tre sa fii dus rau ( dar complet ) ca sa gandesti asa ceva pe bune... Bati campii cu explicatii ilogice. Daca covid duce la pneumonie secundara pe care nu o tratezi, atunci mori. Dar cu pneumonia tinuta in frau cu antibiotice este OK. Diabetul (glicemia marita) favorizeaza infectiile bacteriene, asta se stie de multa vreme. De asta diabeticii fac pneumonie grava si dau coltul. Cu tratament cu antibiotice scapa cu viata. Sunt mai destept ca tine, fara suparare. Link spre comentariu
VAX Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Acum 16 minute, vlad228 a spus: Sfatul meu este sa aveti grija de voi. Nu va costa nimic daca respectati CONSTANT niste masuri de siguranta de bun simt, dar va poate costa viata daca nu o faceti. Parerea mea este ca nu stiti nimic concret. Reproduceti ce v-au zis altii, nu ganditi cu mintea proprie. Cam asa sunt toti doctorii, aplica un protocol terapeutic stabilit de altii. Link spre comentariu
Marian Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 (editat) 19 minutes ago, VAX said: Dar cu pneumonia tinuta in frau cu antibiotice este OK Aha, si nenorocitii de medici si nenorocita de conspiratie mondiala lasa intentionat pneumoniile netratate ca sa moara oamenii... E clar ca la subiectul medicina esti paralel. Hai sa incerc in electronica, poate aici esti mai cu picioarele pe pamant. Deci se da un caz ipotetic in care superdioda unui amplificator din terte motive a fost decuplata termic de pe radiator. Asta a dus la o crestere a curentului de mers in gol datorata racirii "senzorului" ( tranzistorul fixat pe radiator initial ). Cresterea curentului de mers in gol a dus la o crestere a disipatiei. Cresterea disipatiei a dus la cresterea temperaturii finalilor. Cresterea temperaturii finalilor a dus la reducerea Vbe necesar. Reducerea Vbe necesar in contextul mentinerii fixe a polarizarii de la superdioda, a dus la cresterea curentului de mers in gol. Cresterea curentului de mers in gol... pai pana la urma s-a lasat cu fum. Deci care a fost cauza distrugerii etajului final? Tehnic vorbind complicatiile aparute au ars finalii. Insa ele au fost induse de decuplarea termica a superdiodei de pe radiator. Deci spunem ca decuplarea superdiodei este cauza arderii amplificatorului. La fel si covidul, duce la complicatii ireversibile si cu potential fatal. Nici acuma n-ai inteles? Atunci inca nu ti-ai sters singur contul? Ma mir... 19 minutes ago, VAX said: Sunt mai destept ca tine, fara suparare. Se "vede" LE: Ah, sa nu uit, traiasca cecereu' care a dat oamenilor voie sa se ceara externati pe propria raspundere. Ce sapca noastra, murim, dar murim liberi ( vorba lui Teal'C ): https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-24170915-arafat-pacient-simptome-usoare-externat-cerere-6-iulie-acum-terapie-intensiva-comatos-altul-fost-gasit-stop-cardiac.htm?fbclid=IwAR07UJrUblKIgZKBpbwa95KnKvw6NbLhj6d40WBIMpcF7PDCVLmMhpeO2VA Editat Iulie 13, 2020 de Marian Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Pacat ca pneumonia, iniclusiv cea generat de covid nu necesita tot timpul antibiotice (dupa cum spuneam...informatia care este la indemana tuturor si care da un fals sentiment de conoastere). Exista pneumonii si alte infectii care nu necesita tratament cu antibiotice (din contra, acestea chiar pot sa faca mai mult rau) si nu toate pneumoniile (sau alte infectii) se trateaza cu antibiotice date dupa ureche. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 13, 2020 Partajează Postat Iulie 13, 2020 Te pui cu proștii? Ai prea mult timp liber? Link spre comentariu
Postări Recomandate