Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analize Covid in Bucuresti

Postări Recomandate

Acum 16 ore, BRANCA a spus:

Daca am face 20000 de testari poate am avea,sa zic,800 de infectati sau chiar 1000.

Nu e chiar asa. Asta e o gaselnita a conspirationistilor. Poti face 1000 de teste (vorbim teoretic, doar cifre de exemplificare) si sa gasesti 100 de bolnavi. Poti face 10.000 de teste si sa gasesti 1500 de bolnavi, dar poti face 10.000 de teste si sa gasesti doar 200 de bolnavi!!!!! In primul caz, avem  o boala cu evolutie ascendenta, in al doilea caz, o boala cu evolutie descendenta. Din pacate noi mergem in sus. Azi, peste 600 de noi cazuri.

Acum 6 ore, merck a spus:

pentru ca ne putem trezi cu interdictii de a intra in celelalte state din UE.

Deja s-au pus pe interdictii pentru Romania!

Acum 5 ore, BRANCA a spus:

DSP-ul a dat dispozitii clare unde trebuie facute testarile,adica pe grupuri "tinta"

Si nu ti se pare normal??? Eu, cind cautam contaminare, aveam locuri tinta, ca ziceau colegii ca am inceput sa miros radiatiile, de le gaseac asa repede. E si normal sa faci teste unde e suspiciunea cea mai mare!

Acum 3 ore, dan cod a spus:

capacitatea de testare de 13000 zilnic?

Acum avem. Fii fara grija. Ca si aici e vorba tot de bani!

Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Legea "zombi

Am mai scris asta, nimeni nu a fost atent! Vreau sa mai vad un stat unde exista astfel de lege! Cind cu focarul de la abator, nemtii au inchis un cartier intreg, fara sa ceara vreo aprobare si nu s-a gasit nimeni care sa conteste masura. O fi dictatura la ei si noi ii credem democrati?

Branca, vezi ce am scris mai sus, referitor la testari.

Acum 22 minute, Усилитель a spus:

numarul celor nedepistati e de cateva ori mai mare

Vor iesi la iveala cit de curind. La coada la internare. Daca vor mai fi locuri!

Link spre comentariu

@BRANCA uita-te la numarul de cazuri critice. Este in crestere, avem vreo 240 parca. 

16 minutes ago, icar said:

Deja s-au pus pe interdictii pentru Romania!

Unde, bre? Nu-s chiar la curent cu toate informatiile :rade: (nu m-a tine cureaua sa calatoresc in vremurile astea). 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, Marele Savant a spus:

Presupun ca aveti dovezi solide sa va indoiti de o informatie oficiala. Oricum, nu e mare lucru 13.000 de teste, nu se fac la pila, sint aparate care prelucreaza citeva zeci de teste simultan!

Sunt curios câte aparate sunt în tara care pot testa. Un test tine câteva ore. Și pe un aparat încap câteva teste odată. 

Link spre comentariu

cel mai bengos despre care am auzit, face 84 de teste simultan (uzual in Ro, 10-20-30).

oricum un raspuns, aici pe forum nu are cine sa-l dea. Presupun ca la institutiile de resort exista asemenea informatii, puteti sa le adresati o intrebare!

este de remarcat subtilitatea cu care se incearca sa se arunce neincrederea asupra oricarei informatii oficale, guvernamentale!

sigur ca sint mai demne de crezare sopirlele lansate de tot felul de analfabeti prin presa scrisa sau audiovizuala!

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu
1 oră în urmă, dan cod a spus:

Sunt curios câte aparate sunt în tara care pot testa. Un test tine câteva ore. Și pe un aparat încap câteva teste odată. 

Dupa citeva saptamini bune de pandemie s-a constatat ca in tara sunt mai multe aparate decit se credea. Fiecare directie sanitar-veterinara avea aparate primite pe vremea pestei porcine, aparate foarte bune pentru depistarea COVID.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Усилитель a spus:

Mie inafara de completarea declaratiei mi-a placut in izolare, timpul a incetinit, a fost liniste, am avu mai mult timp, am pus legume in gradina, mergeam rar la magazin.... Am facut ordine pe ici colo..... Mai puteau 1 luna sa lase, masca chiar si artizanala trebuia introdusa din start. . 

Si mie mi-a placut in perioada aia in care am stat mai mult acasa, mai ales ca in ultimii ani pana acum nu am avut un concediu mai mult de 2 saptamani.

Noroc cu starea aia de urgenta, asa am reusit si eu dupa 3 ani de la mutare  sa-mi aranjez la mansarda "locul de joaca", si sa adun de prin toate cotloanele casei cutiile cu diverse si aparatele de masura... am instalat mesele, am cumparat si instalat rafturi care au trebuit a fi modificate, am facut blaturi din lemn, le-am vopsit, am reusit sa mai gestionez din cutiile cu diverse fiare si sa le aranjez, etc. Asa a constatat consoarta ca am prea multe si-s greu de accesat, respectiv eu am constatat ca spatiul ar fi insuficient ;-) ...

Si mi-am cumparat boxe si am ascultat muzica intr-o masura cum nu mai facusem demult, m-am ocupat si de gradina...

Pacat ca pe de alta parte asta a insemnat pur si simplu lipsa activitate si lipsa incasari la job, treaba cu care nu se poate glumi pentru ca altfel putem ajunge a sta cu mana-ntinsa, stiu de unii care de 3 luni sunt acasa si inca nu au habar daca vor reincepe activitatea si cand anume, sunt unii care deja au inchis la propriu tarabele ba si se gandesc sa le inchida odata pentru totdeauna si sa se reprofileze, deja fiind puse si anunturi de vanzare a afacerilor sau locatiilor!

Iar apoi la anuntul de angajare au fost atatia candidati cati n-am vazut niciodata, inclusiv dintre diasporenii intorsi in tara si inclusiv unii concetateni disperati de situatia lor... sunt acum concetateni care chiar au de ce sa se planga, e greu fara salariu si negasind de lucru dar cu diverse de platit in fiecare luna si-n fiecare zi!

=================

Pe vecina de langa sediul firmei, a prins-o Covidul afara in UE, ea a facut o forma usoara insa fiica-sa de 36 de ani a facut o forma severa, a stat 2 luni la ATI, cu scurte treceri pe lumea cealalta intrerupte de revenirile datorate resuscitarilor din fericire reusite, dupa 2 luni de zacut a trebuit sa reinvete sa mearga si sa reinvete sa vorbeasca, inclusiv corzile vocale fiindu-i afectate de cele 2 luni de zacut la pat cu tuburi prin gat! Nu stiu cu ce alte probleme nasoale o fi ramas... maica-sa plangea cand povestea... Nu-i de gluma!

Link spre comentariu

Nu va impacientati!"Inke" stam relativ bine.Zice-se ca avem 1000 si ceva de paturi la ATI.Spaima,venita cu exemplul Italiei,ala cu paturi pe jos in spitale,a tot fost fluturata pe la noi si n-au avut loc efectele estimate.Norocul nostru!

Am mai spus si de masurile preventive.Multi au luat masuri mult mai eficiente decat noi si acu s-ar putea confrunta cu o recrudescenta a cazurilor.Traim intr-o globalizare care nu-ti permite sa te izolezi.Si aici e partea proasta,pana nu musca covidu din toti nu se va termina pandemia...

E si solutia cu statu' in casa...Da' atunci ne termina criza economica pe toti!...

Pentru noi,pensionarii,izolarea poate fi mai usor suportata.Ma gandesc ca daca as fi avut vreo 20-30 de ani acum as fi zis ca stau in puscarie,in caz de carantinare/izolare!

Link spre comentariu

Demonstreaza-i si lui asta cum e cu cojones:

https://www.gandul.ro/stiri/neobisnuit-un-barbat-a-cerut-sa-mai-ramana-in-spital-desi-s-a-vindecat-de-covid-19-care-a-fost-motivul-19466090?fbclid=IwAR0k1YqVwte8_XOKUhDrmmzKCTNy0tQbWffENH-8x28bIRc-O-eqL-owHBY

„Eu am rămas cam singur aici. Am rămas cam singur şi n-au făcut niciunul forma pe care am făcut-o eu, forma asta gravă şi să nu poţi să respiri. Am văzut mulţi cu aparate de respirat, dar au fost câteva zile. Eu am fost perioada cea mai lungă. Am sperat că până la urmă mă voi trata şi eu sau voi pleca cât de cât aproape de normal, pentru că mai am perioada de recuperare”, mai declarat pacientul.

Link spre comentariu

La Oradea, poate si in alta psrte se face testare si prin metoda luata de la cei din Israrl :se ia de ex la un loc demunca cu 10 oameni mostra de testare si se amesteca, se face testarea si daca e negativ, cu un test s-a facut 10......daca e pozitiv se ia individual sau se grupeaza in doua. Sistemul merge deodata cu 50 mostre amestecate.... 

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări