Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analize Covid in Bucuresti

Postări Recomandate

Vaccinul respectiv este BCG si este impotriva bacteriei care provoaca TBC-ul, nu are nimic cu virusii ....( da stiu o farmacista care nu are frica de virus ,nu prea se oboseste cu protectia  mi-a explicat stintific ca a fost vaccinata cu BCG .....???!!?? )

Sunt multi virusi pt care nici in zeci de ani nu s-a descoperit vaccin, acum s-a ajuns la faza de testare la cel de Herpes Simplex .

Link spre comentariu

Ideea e ca mai multi studiaza daca BCG nu ajuta cumva la o rata a mortalitatii mai scazuta.Vaccinul ajuta intr-un fel la intarirea imunitatii generale a organismului.

Unii virusi stau in noi ca "porcii" la odihna...Ma refer la varicela si zoster.Cum pica sistemul imunitar de la o boala mai grava,cum scot "nasul".Nu conteaza de ex daca ai facut varicela in copilarie!Noroc ca e medicament,aciclovirul.

Link spre comentariu
3 minutes ago, alcon said:

Dar dacă aceşti aşa zis viruşi cum îi definim noi sunt de fapt nişte simbionţi extratereştri cu care va trebui să trăim cu ei în noi ca în Star Trek?

Sper ca a fost o glumă. Altfel s-ar putea să fiu pus în situația să-mi exprim nedumerirea privitoare la modalitatea în care cineva ar putea să creadă că ar putea exista simbionți extratereștri care ar putea avea vreun grad de compatibilitate cu ADN-ul ființelor de pe această planetă, ADN care este rezultatul evoluției ființelor de pe acesta planetă, deci este absolut specific.

Discutăm despre covid sau despre literatură SF, fantezistă, scrisă de persoane care n-au niciun fel de cunoștiințe în domeniul geneticii, cum ar fi Germenul Andromeda?

Link spre comentariu

Chestia este ca si impotriva TBC ului , vaccinul BCG are o rata de eficienta de doar 50 %.......mi se pare putin probabil ca un vaccin impotriva unei bacterii facut acum zeci de ani sa intareasca pt toata viata sistemul imunitar , ca daca ne uitam de cate ori am facut tot felul de gripe ,infectii pulmonare si altele , nu se vede .

Mi se pare mai eficient ca organismul sa fie  corect plin / nu supraplin  , cu vitamina D.....cica e eficient.

Link spre comentariu

Singurul lucru demn de remarcat în respectivul articol este următorul:

"Cercetătorii au observat rate mai mari de mortalitate în ţări care nu au administrat niciodată vaccinul BCG în rândul populaţiei, precum SUA sau Italia, urmate de ţările care au recurs în trecut la vaccinarea universală, precum Germania, Australia sau Coreea de Sud"

Să reformulăm:

Cercetătorii au observat rate mai mari de mortalitate în ţări care nu au administrat niciodată vaccinul BCG în rândul populaţiei unde rata îmbolnăvirilor a fost extrem de mare, precum SUA sau Italia, urmate de ţările care au recurs în trecut la vaccinarea universală unde procentul de infectare a fost mult mai mic, precum Germania, Australia sau Coreea de Sud.

Că au introdus ei termenul privitor la vaccinul BCG este treaba lor. Ăsta era scopul inițial al studiului și la asta trebuia să se ajungă.

LE

Iar studiul în sine nu este decât statistic, ceea ce ma face să presupun că "cercetătorii" nu era decât grupe de studiu alcătuite din studenți de anul întâi, singurii dispuși să desfășoare asemenea activităti plictisitoare și monotone, care implică doar rutină

Editat de mama
Link spre comentariu
Acum 15 ore, mama a spus:

Cercetătorii au observat rate mai mari de mortalitate în ţări care nu au administrat niciodată vaccinul BCG în rândul populaţiei unde rata îmbolnăvirilor a fost extrem de mare, precum SUA sau Italia, urmate de ţările care au recurs în trecut la vaccinarea universală unde procentul de infectare a fost mult mai mic, precum Germania, Australia sau Coreea de Sud.

Că au introdus ei termenul privitor la vaccinul BCG este treaba lor. Ăsta era scopul inițial al studiului și la asta trebuia să se ajungă.

Mama mea, in virsta de peste 80 de ani, are alta pare! anume ca situatia ar sta asa (multi bolnavi si multe decese) exact din cauza ca nu s-a administrat vaccinul! pare mai logic, nu tras de par si rastalmacit, ca in varianta dv. Mai ales ca situatia este identica in mai multe tari, deci sint sanse mici sa fie o coincidenta!

Desigur, vaccinul BCG este ieftin si nu prezinta interes!

Si apropo, dupa care metodologie, la efectuarea unui studiu se pleaca de la rezultatul dorit?

Link spre comentariu

Unii cercetatori sunt de acord ca virusurile, vente din spatiul extraterestru, ar fi la originea vietii pe Pamint. Daca ne gindim ca ginganiile aste rezista la temperatura oxigenului lichid, ar putea fi un simbure de adevar.

Treaba cu vaccinul, am auzit-o in doua variante: 1. cei mai multi morti sunt cei care s-au vaccinat, emisa de adeptii teoriei antivaccinare, si 2. cel mai bine s-au descurcat cei vaccinati. Totusi, virusurile se modifica rapid, deci vaccinurile sunt facute pentru tulpini deja existente, de aceea nu sunt 100% eficiente. Ca atare, ma gindesc ca ce au spus "cercetatorii", nu are legatura cu realitatea decit in marja coincidentelor.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Marele Savant a spus:

Desigur, vaccinul BCG este ieftin si nu prezinta interes!

Din cauza asta se si cerceteaza daca poate servi ca o solutie temporara pâna la defintivarea unui vaccin specific. La fel varianta VPM1002, mai eficienta si mai sigura (de numele lui BCG e legat cel mai mare accident privind vaccinarile din secolul trecut).

BTW, imediat dupa razboi, bunica a fost nevoita sa se vaccineze cu BCG (ca sa poata munci la spital) si a facut una din complicatiile descrise aici. A salvat-o penicilina, adusa în tara pe cai mai întortocheate decât ale Domnului.

Editat de franzm
Link spre comentariu
56 minutes ago, icar said:

Unii cercetatori sunt de acord ca virusurile, vente din spatiul extraterestru, ar fi la originea vietii pe Pamint.

Și care este legătura dintre teoria panspermiei și compatibilitatea genetică la care am făcut eu referire? E ca și cum mi-ai spune că ți s-a molipsit pisica când a trecut pe lângă o varză bolnavă de putregai negru.

1 hour ago, Marele Savant said:

Mama mea, in virsta de peste 80 de ani, are alta pare!

Și eu am observat că persoanele trecute de 75-80 de ani debordează de inteligență și, de asemenea, devin din ce în ce mai docte. E și firesc să fie așa, e natural, nu?

Link spre comentariu
1 hour ago, Marele Savant said:

Si apropo, dupa care metodologie, la efectuarea unui studiu se pleaca de la rezultatul dorit?

Luați și vă luminați (o lectură așa...mai simpluță...pentru nivelul dumneavoastră):

https://stiintasitehnica.com/industria-tutunului-in-lupta-cu-stiinta-1/

https://stiintasitehnica.com/industria-tutunului-in-lupta-cu-stiinta-2/

Editat de mama
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări