validae Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 Dacă subiectul iniţial al analizelor Covid19 în Bucureşti s-a epuizat şi mai nou se trece la defăimarea ,,la grămadă,, a tuturor românilor şi atacuri la persoană, o să mă văd nevoit să închid topicul.Asta referitor la ultimele schimburi de replici pe care le-am şters. Clar că n-o să avem niciodată o civilizaţie de genul celei scandinave sau de aiurea...dar totuşi, hai să nu băgăm toţi românii în acelaşi rahat.Mai sunt printre noi şi oameni care duc peturile şi alte plasticuri la pubela dedicată, atunci cînd găsesc una prin zonă.Problema e că majoritatea firmelor de salubritate le aruncă apoi pe toate la un loc.În fine, e mult de discutat şi puţine lucruri cu care să ne fălim.... Vă rog să continuaţi pe subiect şi fără exagerări... Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 (editat) Dacă tot s-a cam epuizat subiectul ăsta cu ”analize covid”...hai să discutăm despre cazuri reale de infecții cu covid 19, pe care le-ați avut în familie, vecini, cunostințe ...și cum a evoluat boala la aceștia! Eu recunosc...sunt cam izolat și n-am prea auzit de cazuri grave, decât de la tv!Am mai auzit de câte unii ...dar aceștia erau ”pe ultima sută de metri” oricum...cu sau fără coronavirus! Doamne ajută, să nu avem de a face cu acest virus....dar, ar fi interesant să știm cazuri reale! M-am cam săturat să văd doar la tv...zeci, sute de cazuri care par ireale! Editat Iulie 1, 2020 de elmar Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 1, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2020 Am intrat intr-un platou de 300-400 infectati pe zi.Tot nu ma lamureste nimeni cum se fac analizele,adica criteriile de selectare.Nu pot banui decat ca se fac doar celor cu simptome...Asa sa fie?Intreb findca la testarea intrerupta din Bucuresti au iesit 4 infectati la 4000 teste.Zicea cineva ca datele ar fi fals prezentate...Nu prea cred.Conform legislatiei cei cu covid sant raportati automat autoritatilor. Da am ajuns sa traim intr-o lume nebuna.Am vazut secventele cu mii de tineri la Praga,in strada,ca sardelele,fara nicio masura de protectie.Dincolo de Atlantic Faucci mai ca nu urla ca s-ar putea ajunge la 100000 de infectati pe zi...La noi am ajuns sa cheltuim 84% din venitul national(?) cu pensii si salarii.Stau si ma intreb ce o sa facem cu restul?Scoverzi?Si ne plangem de spitale si alte alea... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 nu stiu ce-i ala ''venit national'' pentru ca daca-i national al intra aici si al privatilor si ma indoiesc ca privatii au semenea cheltuieli! Oricum, Legea 5/2020 e publica si se poate vedea exact cum a fost gindit bugetul de stat. Iar apropo de sanatate, in ultimii cel putin 3 ani, sanatatea nu a reusit sa scheltuiasca mai multe de 70-75% din bugetul alocat! asta cu toata risipa inimaginabila! Link spre comentariu
merck Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 Normal in perioada de relaxare trebuiesc facute teste random si acolo unde sunt descoperiti pacienti infectati trebuie sa se faca o analiza a persoanelor cu care a intrat in contact acel individ (tracing sau tracking cum vrea fiecare sa ii spuna) si se merge "in jos" pe "structura de arbore" pana dai numai de persoane negative. Fiecare este liber sa creada ce doreste si ce ii convine. Din "curiozitati" enumar: 1. Noua Zeelanda - de pe 19 mai pana pe 16 iunie nu au mai avut nici un caz si in urma a doua persoane pozitive care au venit din UK si care nu au fost gestionate cum trebuie ai ajuns sa aiba din nou cate 2 (pe 28 iunie au fost 4) cazuri pe zi. 2. Israel - poza de mai jos spune totul: Si nu vorbim de o tara saraca sau de o populatie neintruita. S-a batut foarte mult toba pe seama "miraculosului" Remdesivir (nu este nici un studiu care sa ateste ca acest medicament vindeca ci doar "scurteaza durata bolii") deci era si timpul sa fie prezentat si ultimul act: Quote Gilead Sciences disclosed its pricing for the COVID-19 treatment remdesivir, saying it will charge $3,120 for patients with private health insurance. Patients who are covered by government programs like Medicaid will be charged $2,340 for a typical treatment course. Link spre comentariu
xaxa Postat Iulie 1, 2020 Partajează Postat Iulie 1, 2020 Acum 2 ore, BRANCA a spus: ..Asa sa fie?Intreb findca la testarea intrerupta din Bucuresti au iesit 4 infectati la 4000 teste.Zicea cineva ca datele ar fi fals prezentate...Nu prea cred.Conform legislatiei cei cu covid sant raportati automat autoritatilor. nu au fost raportate fals. da depinde cum a fost ales grupul de test, ca sa poti discuta de relevanta la nivel national. Exemplu: daca testam toti membrii elforum, si nu iese nimeni pozitiv, este relevant la nivel national? pe de alta parte, e firesc sa iasa ceva mai multi pozitivi la testele "oficiale" pentru ca nu sint testari pe loturi statistice, ci in mare masura sint testate persoanele care se presupune ca ar putea fi infectate sau care prezinta oarece simptome. un lot statistic este un grup de persoane care respecta procentual un numar de criterii considerate relevante la nivel nationala (atit la suta femei, batrini, copii, ardeleni, moldoveni, bolnavi cronici etc). este extrem de greu sa structurezi un lot statistic pentru asa ceva, si de aceea cred ca nu s-a incumetat nimeni sa o faca. e mai simplu insa sa faci o statistica a celor depistati sau acelor afectati grav, sa vezi ce categorii sint de interes si sa extrapolezi in jurul acestor cifre. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 1, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2020 Stiu ca in Bucuresti,inainte de testare,se vorbea de "esantioane reprezentative". Cu venitul national exprimarea e nefericita.E vorba de veniturile statului.Din ele se folosesc 84% pentru pensii si salarii.Restul ramane pentru...vandut iluzii desarte si pentru "tocat". Link spre comentariu
Усилитель Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/date-in-premiera-despre-testele-covid-19-cine-sunt-persoanele-testate-si-cum-se-raporteaza-datele-1331934 Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2020 Da.Pare foarte ok articolul din link.Singurul lucru care ma "roade" putin e posibilitatea manipularii cifrelor reale de catre cei ce le culeg.Mai tineti minte "zicala" lui Stalin?Aia cu "nu conteaza cine si cum voteaza,conteaza cine numara voturile"? Si am mai spus ca nu mi-a sunat bine de loc povestea cu nr teste.In tot varful pandemiei am facut max 4-6000 de teste.Apoi,brusc,am sarit la 12000.Si inainte era aceiasi capacitate de testare si nu a fost folosita! Si nu mi-a placut nici intreruperea testarii din Bucuresti."Pute"... Sa nu intelegeti ca sunt "anti covid"!In casa si in rest ne comportam exact ca la inceputul pandemiei.Aceleasi masuri de siguranta.Si,partea proasta,ca nu vedem..."luminita de la capul tunelului"... La Sibiu cineva infectat se vindeca,face anticorpi si se reinfecteaza mai rau!... Si mai e o parte proasta.In toata lumea se vorbeste de o criza economica si alimentara.Noi ne "zbenguim" si asteptam cresterea pensiei!O stiti pe aia lui Bula cu"fereasca Dumnezeu de si mai bine"? Link spre comentariu
merck Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 (editat) Pe virus il doare in 14 de cei care sunt anti covid, el isi face damblaua: Ieri s-a inregistrat cel mai mare numar de infectari pe zi de la inceputul pandemiei. In ultimile doua zile tot in jur de 5k s-a invartit numarul de decese, dar sub 3k nu a scazut. Luminita de la capatul tunelului este acolo, totul tine de noi daca vrem sa o vedem mai repede sau nu. P.S. Pentru "necredinciosi": Quote Comparisons: Every year an estimated 290,000 to 650,000 people die in the world due to complications from seasonal influenza (flu) viruses. This figure corresponds to 795 to 1,781 deaths per day due to the seasonal flu. Covid-19 cu o rata de 3k-5k decese/zi .... este doar o gripa de sezon Editat Iulie 2, 2020 de merck Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 uauuuuuuu ,fantastic,nu uita sa o repeti la fiecare 2-3 ore. Link spre comentariu
merck Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Voinicule, discutam in octombrie - noiembrie, atunci o sa vedem cati eroi vor mai raspunde prezent la apel. Iarna nu-i ca vara, vorba lui .... Teoretic mai sunt 3 luni in care se poate starpi acest virus, dar ... trebuie sa ai si cu cine sa lupti impotriva lui. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2020 merck.Tine si nu tine de noi.Tarile au fost afectate in perioade diferite.Masurile anti covid au fost diferite ca si rezultate obtinute.Poti sa fi fost bine protejat,vezi de ex Bulgaria si apoi sa fii lovit la greu. Pe lista worldometer am cam ajuns,pentru EU, in "pole position".Nu prea mai avem "rival".Mi-e teama ca daca o tinem tot asa o sa ajunga sa ni se ceara pasaport de sanatate la granita. Daca va uitati la tarile din jurul Austriei aproape nu mai sunt cazuri.Si astia se viziteaza,fac comert,zilnic masiv.Turism la greu. Si data find proliferarea masiva a infectiilor nu ma pot gandi decat la "vectorii" diasporezi...Cat timp au stat la "naftalina",adica prin case,a fost relativ ok. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 2, 2020 Partajează Postat Iulie 2, 2020 Diasporenii au venit acasa acum 2 luni. Tot astia infecteaza? Au "gestatia" virusului mai lunga? Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 2, 2020 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2020 Thunderer.Virusul nu apare din neant.Cineva tot trebuie sa-l transmita.Daca inainte n-a existat la noi...Azi vorbeam cu un amic din Arges pe tema asta.Aproape cert ca in zona Campulung Muscel transmitatorii ar fi din grupuri intoarse din Anglia inainte de explozia infectiilor la noi.Cui au dat virusul nu se mai stie,insa cat timp s-a stat in casa a fost bine.Si banui ca lumea infectata ori n-a avut simptome,ori a avut ceva usor,ca altfel se interna.Si sunt peste doua-trei luni de atunci! Link spre comentariu
Postări Recomandate