validae Postat Noiembrie 5, 2020 Partajează Postat Noiembrie 5, 2020 (editat) Dacă estimezi un consum de 40kW, va trebui să-ţi pună propriul traf de distribuţie, nu merge să te cuplezi pe reţeaua de joasă....ţine cont de asta.Iar costurile aferente ajung pe la 20000 Lei, poate chiar mai mult.Spun asta fiindcă un cunoscut ce are o maşină de termoformare, a vrut să se racordeze la reţea şi i-au dat ca estimat suma de mai sus.Lui îi ajungeau circa 25kW.... Editat Noiembrie 5, 2020 de validae Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 5, 2020 Partajează Postat Noiembrie 5, 2020 (editat) ok, atunci care este maximul admis la reteaua casnica trifazata? PS - am un prietena care are o mica fabricuta de brichetare, are 2 motoare de 45kw plus altele mici pentru sneck-uri si este racordat la reteaua directa (din ce stiu are doar bransamentul pana la transformator al lui, lungime 300metri) Editat Noiembrie 5, 2020 de catalin004 Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 5, 2020 Partajează Postat Noiembrie 5, 2020 Depinde de situaţia locală, de câţi consumatori sunt deja conectaţi la transformatorul de distribuţie existent.Trebuie să iei legătura cu distribuitorul local, dar oricum va fi jaf la drumul mare....cel de care vorbeam şi-a luat un generator Diesel SH, îl costă mult mai puţin decât racordarea şi costurile aferente la CEZ. Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 5, 2020 Partajează Postat Noiembrie 5, 2020 Da, corect si acest lucru...cu generatorul Totusi care ar fi primii pasi catre racordare trifazata? Prin Craiova sunt firme specializate? Sa depun o cerere la CEZ? Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 5, 2020 Partajează Postat Noiembrie 5, 2020 Du-te intai la CEZ si informeaza-te.Abia apoi pune cerere.Corect instalatia in casa o face o firma specializata.Sunt in toate orasele mari. Ar fi bine sa fie contorul in afara curtii.Astia cam au obiceiul sa le puna in curte,pe peretele casei.Banui ca sa nu mai faca o cutie de protectie peste cutia cu contoarului si sa ai acces la sigurante. Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 5, 2020 Partajează Postat Noiembrie 5, 2020 Acum 6 minute, BRANCA a spus: Du-te intai la CEZ si informeaza-te.Abia apoi pune cerere.Corect instalatia in casa o face o firma specializata.Sunt in toate orasele mari. Ar fi bine sa fie contorul in afara curtii.Astia cam au obiceiul sa le puna in curte,pe peretele casei.Banui ca sa nu mai faca o cutie de protectie peste cutia cu contoarului si sa ai acces la sigurante. Dupa cum am spus mai sus, terenul este gol, adica nu are contructie...in fine este un foisor acolo dar la 40metri de porti...o sa fac un drum pe la ei, insa nu prea am cum din cauza serviciului...am cam papat zilele de CO Link spre comentariu
marius75 Postat Noiembrie 8, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 La 05.11.2020 la 10:42, catalin004 a spus: ok, atunci care este maximul admis la reteaua casnica trifazata? Uite aici tarifele si puterile pentru trifazat casnic, preturile sunt cam aceleasi, dar trebuie adaugat TVA. Trebuie sa ai o constructie cu autorizatie sau macar autorizatia de constructie chiar daca nu te-ai apucat de lucrari, altfel nici nu discuta. Chiar in timp ce depuneam eu actele mai era un baiat care infiintase un service pe structura de lemn dar fara acte si l-au trimis la primarie sa obtina autorizatia de construire, desi era o contructie demontabila, care la prima vedere se face fara autorizatie (mai ales pe la tara). Contorul se monteza pe drum, la limita proprietatii. O sa puna un tablou electric firma care face lucrarea (alti bani acolo, estimez 2000lei). Tabelul cu tarifele stabilite de ANRE Link spre comentariu
catalin004 Postat Noiembrie 8, 2020 Partajează Postat Noiembrie 8, 2020 Multumesc Marius...deci trebuie sa fac o constructie/autorizatie...in primavara o sa fac ceva pentru terasa, si o sa fac o autorizatie la ea... Multumesc frumos Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum