adi_0106 Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 am si eu mica dilema ....treaba sta cam in felul urmator: mi-am luat o alarma + inchidere centralizata si am montat-o pe dacia mea 1410 din `95 cu bord CN4toate bune si frumoase pana am ajuns la firul care vine de alarma si trebuie pus la luminile de avarii/semnalizaredin alarma imi vine un singur fir .... dar nu stiu unde sa il leg in instalatia electrica a masinii are cineva vreo idee ? Link spre comentariu
nelu F Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Prin doua diode de min 6A. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 ceva de genul asta am si eu - adica schema care vine cu alarma - dar nu stiu unde sa le leg in circuitul masiniisa le leg direct la becurile de semnalizare ?nu are nici o legatura cu releul de semnalizare, sau butonul de avarii ?PS: ce ma oftic ca nu are si alarma mea circuit pt deschiderea portbagajului din telecomanda .... dupa ce am luat-o mi-am dat seama :chior: Link spre comentariu
Abram Burel Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Le legi fie la circuitele de la butonul de avarii, care merge la becurile de semnalizare, fie la cele doua "iesiri" ale comutatorului de semnalizare. Ambele variante e... totuna (circuitele care pleaca de la cele doua comutatoare sunt legate impreuna, stanga cu stanga si dreapta cu dreapta). De diode e nevoie ca sa faci dintr-un singur fir (cel ce vine de la alarma)... doua: stanga si respectiv dreapta. Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 acel fir se leaga leaga la doua diode care sa suporte curentul cunsumat de becuri(cum a spus si nelu mai sus )iar terminalele diodelor se leaga pe butonul de avarii ;scoti butonul din bord fara sa ii iasa papucii...si il apesi,dupa care masori un voltmetru (sau cu un bec) sa vezi pe care din cele 4 fire sunt iesirile catre semnalizatoare...pe ele legi cele doua diodedaca vrei in loc de semnalizare poti lega firul pe circuitul luminilor de pozitie(desigur cu dioda! ) Link spre comentariu
Vizitator sirius Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 in prag, in manunchiul de fire ai printre altele, si doua care sunt de culoare rosu, respectiv albastru. Prin doua diode de putere, te legi pe ele. Si gata! Link spre comentariu
Vizitator sirius Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 [quote=" daca vrei in loc de semnalizare poti lega firul pe circuitul luminilor de pozitie(desigur cu dioda! ) Aici pentru ce-ti mai trebuie dioda??? Link spre comentariu
iulicuta2000 Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 sa nu o ia curentul in sens invers Link spre comentariu
ionut20 Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 Firul pt iesirea de semnalizari in 99% din cazuri e protejat cu dioda, in interiorul unitatii centrala a alarmei ;)Pentru dacie si pentru legare la semnalizari, iei 2 diode de vro 3 amperi fiecare, le legi ca si in schema alarmei, ai grija la izolare ;) si de la diode te duci cu 2 fire mufate cu papuci normali sus pe blocul de lumini, unde e si maneta de semnalizare. Pe aceasta maneta vei gasi 3 fire, unul pe mijloc (+ din bord) si 2 fire pe extremitati, care sunt iesirile ce merg batre becurile de semnalizare. In drept cu cele 2 extreme o sa gasesti 2 borne care se pupa perfect cu papuci tai de pe fire. Acolo te legi. Daca maneta de semnalizare nu e de fabrica si e facuta pe la turci sau cine stie unde, s-ar putea ca bornele suplimentare sa lipseasca, in cazul ala te asiguri care sunt firele de iesire ( cu un multimetru) si te legi pe ele, ori tot sus la maneta, ori jos in bord la mufa de racord a manetei cu instalatia electrica. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Septembrie 19, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 19, 2007 voi incerca in cursul zilei de aziin functie de ce reusesc - dau de stirepana atunci - va multumesc pt idei Link spre comentariu
AV1000 Postat Septembrie 19, 2007 Partajează Postat Septembrie 19, 2007 vezi ca pe blocul de semnalizare de linga volan ai 2 papuci lasati liberi care comunica cu firele de la semnal stinga dreapta se vede clar acolo dak desfaci e cel mai siplu mod fara sa mai umbli la alte fire din prag Link spre comentariu
adi_0106 Postat Septembrie 20, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2007 duci cu 2 fire mufate cu papuci normali sus pe blocul de lumini, unde e si maneta de semnalizare. Pe aceasta maneta vei gasi 3 fire, unul pe mijloc (+ din bord) si 2 fire pe extremitati, care sunt iesirile ce merg batre becurile de semnalizare. In drept cu cele 2 extreme o sa gasesti 2 borne care se pupa perfect cu papuci tai de pe fire. Acolo te legi.zis si facut - acum treaba merge brici :smt003 Daca maneta de semnalizare nu e de fabrica si e facuta pe la turci sau cine stie unde, s-ar putea ca bornele suplimentare sa lipseascanu-i turceasca ..... iar bornele erau la locu` lorva multumesc ! cred ca se poate inchide Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum