dorian 70 Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 Aveam de mai mult timp luat din bazar un instrument cu ac funcţional, cu tot cu cutia lui. Am făcut un ohmmetru cu indicaţie liniară, util mai ales la verificarea caracteristicii lin-log la potenţiometrele necunoscute, dar şi cum calcă cursorul pe pista rezistivă, eventualele "scăpări" ale contactului le sesizează acul imediat. Schema este inspirată din cartea 301 Circuite electronice - Teora, pagina 55. Tensiunea de 9,4V am ales-o pentru ca acul să nu bată la maxim, "ca să se rupă" (!!) pentru atunci când între bornele de test R=infinit Link spre comentariu
djvas Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Felicitari pt proiect , Dar mi se pare ca e pacat ca ai stricat un kilo voltmetru deoarece este o piesa destul de rara si nu chiar pe toate drumurile. Link spre comentariu
validae Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Dacă astfel a obţinut un ohmmetru util, acum nu mai are importanţă.Un kiloVoltmetru e într-adevăr un aparat destul de rar şi scump şi poate dacă îl vindea sau îl dădea la schimb, ieşea mai bine şi pentru el şi pentru cumpărător.Eu unul de exemplu, aş fi fost interesat de un astfel de kiloVoltmetru, puteam să-i pun la dispoziţie alte instrumente la fel de performante, dacă nu chiar mai performante la schimb.... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 11, 2020 Autor Partajează Postat Mai 11, 2020 Domnilor, ce să zic... kVoltmetrul l-am luat de la ţigani cu 10 lei sau undeva pe lângă, cam asta e oferta mea pentru bâzdâgăniile lor de care ei habar n-au. Il am de vreo cinci ani arhivat, nu am găsit aproape nimic despre el pe net, eu am altă meserie... Mă tot uitam la el ce instrument frumos are, am vrut să-l pun în faţă la o sursă 0 -30V, apoi în zilele alea de stat prelung în casă a plecat spre ohmmetru. Bine, a trebuit să-i curăţ comutatorul de sus, avea "platinele" negre, exerciţiu util pentru acele zile... Apoi, poate-i un nărav, am mai ciobănit şi alte aparate, schimbându-le destinaţia iniţială: - primul meu aparat, un MB transformat în voltmetru auto 12-15V, - al doilea, un rusesc Ц4342 transformat în ESR-metru analogic, atunci când era moda lor, - un aco-metru făcut SWR-metru Am un Philips aproape de vârsta mea, folosit des şi încă neatins, mi-i drag... şi suficient pentru pretenţiile mele analogice. Hai şi cu o poză... Link spre comentariu
BRANCA Postat Mai 13, 2020 Partajează Postat Mai 13, 2020 Pai daca tot ati desfiintat originalul nu puteti ajuta persoanele interesate de kV cu piesele?Banui ca inauntru trebuie sa fi fost niscai divizoare rezistive de HV... Link spre comentariu
franzm Postat Mai 13, 2020 Partajează Postat Mai 13, 2020 Ma tem ca îi lipseste tocmai testerul de HV (rezistenta aditionala de HV). Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 13, 2020 Autor Partajează Postat Mai 13, 2020 Da, sigur am pe undeva ce era în interior, nu arunc eu aşa uşor chiar dacă am plătit 10 lei pe el... Cum găsesc am şi pus poză, poate îi trebuie cuiva. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 14, 2020 Autor Partajează Postat Mai 14, 2020 Din ce era în interior mai am doar ce se vede în poză, pcb -ul nu avea multe piese, iar CA3140 l-am folosit la ohmmetru. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 Probabil, v-ar trebui aşa ceva. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 14, 2020 Autor Partajează Postat Mai 14, 2020 Mulţumesc pt foto, poate dacă găseam mai multă informaţie nu-l mai dezmembram. Oricum e greu să-l refac acum, iar ca măsurător de Ohmi se comportă fain, scala este mare şi e plăcută ochiului. Link spre comentariu
alcon Postat Mai 14, 2020 Partajează Postat Mai 14, 2020 1 oră în urmă, dorian 70 a spus: Mulţumesc pt foto, poate dacă găseam mai multă informaţie nu-l mai dezmembram. Oricum e greu să-l refac acum, iar ca măsurător de Ohmi se comportă fain, scala este mare şi e plăcută ochiului. Cine ştie, poate ne înţelegeam... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum