Stavarache.i Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 (editat) Salut. Vin sa cer parerea celor care au ceva idei despre aceste boxe Grundig Box-8500 sau chiar le-au studiat/ascultat. In poze arata a incinte bine facute, cu woofer de 10", cutiile bine construite, etc. Nu stiu din ce am vazut ca cei de la Grundig sa fi excelat la capitolul boxe, dar imi plac la prima vedere. Am gasit unele la 15 euro cu un defect la con la una din boxe, dar reparabil si nu foarte deranjant. Voi ce parere aveti ? Specificatiile gasite ar fi astea. https://www.hifi-wiki.de/index.php/Grundig_Box_8500 Si mai vreau o parere despre boxele astea Infinity SM 152 cu woofer de 15 ". Cum vi se pare pretul de 300 de euro, merita ? Editat Mai 9, 2020 de Stavarache.i Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 (editat) Eu am avut mai multe boxe Grundig ieftine. Nu suna sa cazi pe spate dar au o blandete si o finete foarte placuta a sunetului. Le-am folosit ca boxe de dormitor sau le-am dat cadou sa inlocuiasca niste petarde de calculator. La 15 euro ... daca zici ca se pot repara perfect ... probabil costa mai mult transportul. Obs - la cele pe care le-am avut a fost nevoie sa ranforsez cu niste placute transversale cutiile, sa pun fonoabsorbant (nu aveau deloc) si sa le fac filtre - la unele erau lipsa iar la altele era un simplu C pe sarma in serie cu tw. Dupa aceste "mici" interventii au sunat cum am scris mai sus. Modelele pe care le-am avut aveau tw cu dom textil, nu din Al. Poate acestea ofera inaltele mai "in fata". Infinity am ascultat doar cateva din seriile mari 8.0; 8.2 si 9.2. Suna foarte bine dar si pretul (mai ales la 9,2) este de aproape 10x cat zici tu ca ai gasit SM152. Ca idee niste 8.2 in stare f buna nu le-am gasit (pt un amic) sub 800 euro + transp. Editat Mai 9, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 (editat) Daca stati in Germania (dupa cum vad locatia) de ce nu luati o pereche de T+A TMR xxx, de la 100 in sus sau Braun ceva cu 2 basi..? Am avut si 8500 si Infinity....nimic spectaculos la ele. Nu suna rau dar nici nu se scoala blana de pe antebrate.(sunt boxe usor vandabile daca nu va plac la o adica) Editat Mai 9, 2020 de fluffy37 Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Mai 9, 2020 Autor Partajează Postat Mai 9, 2020 (editat) 1 oră în urmă, Shambala a spus: Infinity am ascultat doar cateva din seriile mari 8.0; 8.2 si 9.2. Suna foarte bine dar si pretul (mai ales la 9,2) este de aproape 10x cat zici tu ca ai gasit SM152. Ca idee niste 8.2 in stare f buna nu le-am gasit (pt un amic) sub 800 euro + transp. Rectific, era vorba de 155 nu de 152. Problema de transport nu era, caci sunt relativ aproape, as merge personal. Benzina de 10 euro sau 15 nu-i semnificativ. In schimb la Grundig 8500 filtrele par destul de sanatoase, cam asa arata. https://www.ebay.fr/itm/Frequenzweichen-GRUNDIG-BOX-8500-Mk2-Lautsprecher-Weichen-3-Wege-3-Way-Crossover-/174121994949 Boxele sunt complete, incintele par destul de solide si bine facute, chiar si finisaj bun. 1 oră în urmă, fluffy37 a spus: Daca stati in Germania (dupa cum vad locatia) de ce nu luati o pereche de T+A TMR xxx, de la 100 in sus sau Braun ceva cu 2 basi. Mie imi faceau cu ochiul ce 102 db. Puteti sa argumentati cu ceva modele? Nu doar cu model xxx Editat Mai 9, 2020 de Stavarache.i Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 (editat) De vreo 8 ani eu folosesc acasa TMR-100 care sunt printre modelele mid-level de la ei si nu intentionez sa le vand in viitorul apropiat. Am vrut macar TMR160 ca nu zic TMR-230 dar e greu cu transportul. (ca sa va faceti idee 2 buc TMR-100 nu incap intr-un Passat combi din 2002). La Braun nu mai stiu modelele...am avut destule. Din cate imi amintesc, T-A a cumparat partea audio de la firma Braun in urma cu ceva ani. https://www.hifi-wiki.de/index.php/T%2BA_Criterion_TMR_230 https://www.springair.de/de/t-a-criterion-tmr-230/h55800 Editat Mai 9, 2020 de fluffy37 Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 102dB SPL este o valoare remarcabil de ridicata. Verificati sa nu fie difuzoare cu suspensie din spuma - am intalnit unele Infinity cu acest tip de difuzoare si imbatranirea suspensiilor este o problema grava, sunt greu de gasit. Si cand le gasesti (ebay), adesea sunt niste imitatii chinezesti asa ca odata schimbate, boxele vor suna [semnificativ] diferit de cum sunau cand erau noi. Link spre comentariu
d-david Postat Mai 9, 2020 Partajează Postat Mai 9, 2020 La sm155, difuzorul de bas are suspensia din spuma. Infinity seria 9 este in alta liga. Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Acum 18 ore, d-david a spus: Infinity seria 9 este in alta liga. Seria aia arde amplificatoare... Au făcut o prostioară la filtru, coboară impedanța foarte mult și stoarce efectiv tot din amplificator... (Cel puțin așa am citit) Link spre comentariu
d-david Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 Se poate sa ai dreptate, eu am ascultat kappa 9.2 cu ani in urma . Link spre comentariu
david321 Postat Mai 10, 2020 Partajează Postat Mai 10, 2020 (editat) grundig a facut boxe foarte bune din seria ,,grundig box,, pentru ca au respectat niste reguli in materie de HiFi........compresie,suspensie cauciuc, medii-inalte calota textila , ferita in filtre, am avut box 600-800-1000 , au un aspect mai uratel ,dar suna bine de tot ,mult peste mizeriile de azi vandute pe bani multi, cu nume mari insa decedate si cumparate de aia cu ochii mici .........daca aveti ocazia sa ascultati un v3000 cuplat la box1000 va veti schimba anumite idei despre inalta fidelitate, din pacate amplificatoarele au fost putine .........recomand box 1000 daca gasesti virgine. infinity am avut rs6 vintage cu suspensiile manarite de un bucatar de pe la noi, evident ca nu sunau bine pe bass insa inalta era pe ribbon , era ceva deosebit SAMARIUM COBALT PLANAR TWEETER -EMIT, le-am dezmembrat si am oprit tweeterele , ce nu mi-a mai placut , filtrul nu era construit pe pcb , erau piesele lipite pe o placuta de lemn cu ceva adeziv si apoi conectate intre ele , urat lucrat ..... Editat Mai 10, 2020 de david321 Link spre comentariu
Stavarache.i Postat Mai 11, 2020 Autor Partajează Postat Mai 11, 2020 Inseamna ca boxele mele Teufel trebuie sa trag pe ele ani buni cu suspensia de cauciuc. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 11, 2020 Partajează Postat Mai 11, 2020 (editat) Suspensiile din cauciuc ar trebui sa tina multe zeci de an. Editat Mai 11, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2020 Partajează Postat Mai 11, 2020 Subiectul e larg. Pun si eu o intrebare: cum se comporta suspensiile din panza impregnata (cu cauciuc banuiesc ca e) in timp? Link spre comentariu
Haralambie Postat Mai 11, 2020 Partajează Postat Mai 11, 2020 (editat) Mult mai bine ca celalalte. Sunt magnet de praf / scame, greu de curatat dupa multi ani, poate arata urat. Si cauciucul imbatraneste, dar depaseste pe cele PUR. Mai sunt si polieterice. Editat Mai 11, 2020 de Haralambie Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2020 Partajează Postat Mai 11, 2020 (editat) Vor avea panza de protectie (praf) pusa. Ce inseamna PUR? PoliURetan, am gasit. Editat Mai 11, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum