Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Spark SP-530 (1993)

zal

Postări Recomandate

Pentru cei cu vederea mai slaba, se poate o poza mai clara cu OT? Adica ca-n prima poza, dar sa vedem scrisul. Multumesc!

Link spre comentariu

Pe tole EI, probail a vrut sa zica ca nu e toroidal.

Schema, se poate la o rezolutie mai buna?

Editat de icar
Link spre comentariu

Aşa, deci nu prezintă interes precum schemuţele de pe net cu 2-3 piese şi 1000Wpmpo. Mă aşteptam să văd simulări şi analize FFT, expertize cu îmbunătăţiri... etc. Unde ne  specialiştii? Cred că mîine şterg subiectul.

Link spre comentariu

E interesanta schema dar nu inteleg ceva: la intrare nu ar trebui un condesator ca sa se elimine riscul dereglarii PSF-ului in caz ca exista ceva DC pe intrare?

Link spre comentariu

Ma bucur ca mai postezi din cand in cand, Zal. Mereu vii cu "specialitati", precum schema originala postata mai sus, la care este foarte interesanta abordarea etajului de intrare: repetor catodic, cascoda respectiv amplificator inversor cu reactiile aferente. Oare de ce in practica au renuntat la conexiunile catozilor celui de-al doilea tub fata de schema originala? Daca s-ar vedea mai bine valorile pieselor, as studia-o mai in amanunt.

Sa nu stergi topicul. Numai bine! 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, zal a spus:

Aşa, deci nu prezintă interes precum schemuţele de pe net cu 2-3 piese şi 1000Wpmpo. Mă aşteptam să văd simulări şi analize FFT, expertize cu îmbunătăţiri... etc. Unde ne  specialiştii? Cred că mîine şterg subiectul.

Ai uitat zal sa conectezi circuitul de NFB si fara acest artificiu amplificatorul PP nu poate functiona cel putin dupa zisele unui guru tafnos  :57

Link spre comentariu
Acum 48 minute, sesebe a spus:

Dar cele doua seturi de bobine din catozi nu sint pe acelasi miez si nu reprezinta reactia negativa?

Este o reactie negativa locala , cea care se manifesta de pe secundarul transformatorului la primul etaj de preamplificare constitue o bucla de reactie negativa totala si care este iubita de acelasi guru tafnos

Link spre comentariu

Recunosc că nu sînt la curent cine-i guru. Schema desenată de mine e cu valorile corecte, presupunînd că s-au mai modificat faţă de prima schemă neclară găsită pe net (unica).

Editat de zal
Link spre comentariu

Probabil daca citesti aici...

Trebuie sa faci click aici ca sa te duca direct la postul cu pricina:

xXXNgHM.png

Editat de Thunderer
Link spre comentariu

Pînă una alta am rezolvat cu lămpile finale. KT100 sînt obosite două dintre ele, una nu are emisie şi încă una are scurtcircuit intern.

Picture 015.jpg

Picture 013.jpg

Picture 008.jpg

Picture 010.jpg

Picture 012.jpg

Editat de zal
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări