Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construire filtre pt proiect incinte

Andrei Badea

Postări Recomandate

Buna ziua! M-am decis de curand sa confectionez niste difuzoare pentru o camera relativ mica , m-am oprit la zd5 de la zaph audio. Intrebarea mea este legata de filtre si de amplificator, ca filtre am o pereche de la niste difuzoare auto pe care as vrea sa le completez cu piesele necesare, credeti ca as avea loc pe placa aceasta sau trebuie o placa noua? O alta intrebare este cea legata de un mic subwoofer ca sugestie si de un amplificator deoarece in industria home sunt cam strain cu situatia. Va multumesc!

15889538605508226056889409002767.jpg

20200504_122041.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andrei Badea

3

• Shambala

2

• arcgotic

1

• CornelM

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai crossover ul ma descurc sa il lipesc, la lucrul cu lemnul sunt jalnic asa ca ma ma ajuta un prieten cu un cnc . Voiam sa pun crossover ul pe placa aia pentru a il face cat mai compact si cred ca tot asa o sa fac pana la urma . Acum ca amplificator? Nad bee? Vad ca lumea recomanda amplificatoare ss pt zd5 . La amplificator ma intereseaza sa am cat mai multe surse de input, sa il conectez la pc la tv la telefon ( eventual si bt streaming) desi cred ca pt asta imi trebuie si un receiver? 

Editat de Andrei Badea
Link spre comentariu

Crossoverul auto este pt 3 cai, deci ar trebui facute schimbari semnificative pe cablaj - dupa ce ar fi date afara toate piesele existente - care nu se pot folosi la noul filtru.  In al doilea rand este un produs MULT sub nivelul de calitate al proiectului lui Zaph.  Chiar daca un inginer bun ar putea sa inghesuie tot fitrul propus de Zaph pe acea placuta tot ar face mari compromisuri datorita apropierii excesive a bobinelor.

Cablarea oricarui filtru se proiecteaza dupa ce ai piesele, in functie de dimensiunile acestora.

O conditie esentiala la proiectul lui Zaph este mentinerea bobinelor cat mai departe de magnetii difuzoarelor.  Altfel se va schimba semnificativ sunetul (in rau).

Sa nu mai spun ca acel proiect poate (si a fost) mult imbunatatit folosind un tweeter Seas Excel, din pacate mult mai scump.  Dar a meritat cu prisosinta.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Da,deci o sa il construiesc de la 0, filtrul meu este 2 cai, insa are reglaje pt tw(-2db 0 +2db) .Iar legat de un model de amplificator ? O sugestie ceva ?

Link spre comentariu

Schema postata imediat sub poza filtrului auto este pe 3 cai. De aici confuzia.

Abia acum m-am uitat mai atent la ea si am observat desenul specific schemelor din paginile lui Zaph.

La amplificator e greu de spus fara mai multe detalii.  De obicei se incepe cu o lista de cerinte si un buget. Apoi cu o prima optiune - nou sau SH.

Sugestia mea este ca pt amplificator sa deschizi un topic la rubrica "Amplificatoare Audio", pt ca altfel putini vor citi aici despre aceasta intrebare.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări