Blind Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Are idee cineva unde as putea gasi o masina, model vechi, de preferinta cat mai ieftina si in stare cat de cat buna?De ceva vreme ma tot bate un gand sa imi cumpar un Opel Rekord C (fabricate intre '67 si '72), de preferinta modelul coupe..."Gandul" asta e un oarece plan de "viitor apropiat si nu prea" (cand se va strange cascavalul...dar mai e ceva pana atunci) si as dori sa ma apuc inca de pe acum de cautari/documentari. Repet ideea de mai sus...are cineva idee unde se poate gasi o astfeld e masina, de preferat cat mai ieftina? (pe net sunt fie epave, fie mult prea scumpe pt starea lor).O masina dusa la remat poate fi cumparata si reinscrisa in circulatie oare? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 O masina dusa la remat poate fi cumparata si reinscrisa in circulatie oare?Mortu' de la groapa nu se mai intoarce. Ai ganduri de a restaura un model anume? Pentru inceput iti recomand un Wartburg 312 (nu ca am eu asa ceva :supz: ), ceva din 64...65. La 311 e mai greu, e diferenta mare si nu prea mai gasesti piese. Pentru astea gasesti forumul cautand "clubwartburg" cu google. Acolo ma gasesti cu numele de silvester. Mai ai optiunea unui M461 (singura masina romaneasca recunoscuta ca masina istorica), forumul este "dtrn", dar sunt mai scumpe. Chestia asta merita daca esti pasionat si daca ai curte. Daca iei una si o dai la facut... te costa cat nu face. Oricum este o pasiune foarte costisitoare. Daca nu crezi intreab-o pe nevasta-mea... si inmulteste cam cu 3 :smt003 . Mai poti gasi masini vechi pe "retromobil" da-s scumpe rau. In schimb, daca umbli prin Bucuresti, imposibil sa nu gasesti ceva uitat printr-o curte, de care proprietarul sa fie bucuros sa scape. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Opel Rekord C, Opel Commodore A sau Opel Ascona A. Cel ma tare imi doresc un Commodore A /Rekord C Coupe (poze cu designul se gasesc pe net din plin...nu dau linkuri catre ceva deja finalizat pentru ca imi fac iluzii prea mari :smt003 ) Pe locul doi fiind tot Commodore A/ Rekord C cu 4 usi, cel cu 2 usi nu arata indeajuns de bine pentru gusturile mele daca nu este coupe Commodore-ul este defapt opel rekord cu mici modificari si cu motor cu 6 cilindrii in linie, nu cu 4 ca rekord-ul. Later edit: Putina istorie cu poze http://en.wikipedia.org/wiki/Opel_Rekord Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 De curiozitate, ce bani esti dispus sa investesti intr-o masina veche (asta insemnand cumpararea masinii+restaurare). Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Destui bani...destui cat sa iasa ceva frumos si care sa fie pe gustul meu (deci...fara numar, fara numar :smt003 ) In orice caz...cum vor veni (cu taraita, ca de obicei), cum o parte din ei vor fi investiti in masina (cu lucrul la ea va fi mai greu, deoarece va trebui sa merg mereu la tara si sa lucrez la ea, iar acolo sa o bag in garajul lu' unchi-miu, ca la bloc e ceva mai complicat)PS: Nu vor aparea elemente "moderne" gen spoilere, eleroane lalala , strica aspectul clasic al masinii (aspect pe care il caut in modelele mai sus mentionate).Tuturor ne sunt familiare masinile "tunate" cu prost gust...asta nu va fi una din ele. Nu sunt in cautare de viteza and stuff...just old classic style (and luxury :smt003 ) to make me feel good. Doresc sa fie o masina pe gustul meu, nu pe gustul altora (stiti vorba...de obicei masina se cumpara ca sa placa prietenilor, rudelor, femeilor, etc parerea proprietarului fiind mai putin importanta) Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 PS: Nu vor aparea elemente "moderne" gen spoilere, eleroane lalala...Ar fi si pacat sa iti bati joc de ea. O masina clasica este... o masina clasica. Unde mai pui ca o inscrii ca masina de epoca si scapi de taxe :yawinkle: .Ca sa realizezi o treaba buna la un Opel, avand in vedere ca piesele ti le cam iei de pe afara, la preturi pentru colectionari, trebuie sa te gandesti la vreo 6...7000 E (cu tot cu masina, dar cu manopera de la tine). Iti vor trebui piese facute pe comanda. Probabil ca vei cumpara cel putin 2 masini (cateodata e mai ieftin, poti gasi piese bune de recuperat, de ex. eu am luat inca un Wartburg pentru ca nu gaseam ornamentele cromate de pe aripi) Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Piese imi fac sperante sa mai gasesc si prin rematuri si sa ma lase respectivii sa ma servesc...(contra cost evident, mai nimic nu e gratis)Later edit: Manuale de service/reparatii pentru modelele astea stie cineva pe unde se pot gasi? Am incercat o cautare sumara, insa din lipsa de timp (momentan) am renuntat la cautari. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Vezi ca rematurile nu prea abunda in Opel de care vrei tu. Inainte de a lua o masina, vezi si posibilitatea de a gasi piese. Cel mai bine piese noi, altfel carpeala tot carpeala ramane. Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Din cate m-am documentat pana acum, rekord c-ul are cam acelasi tip de motorizare atat pentru coupe cat si pentru celelalte modele in 2-4 usi. La fel si in cazul Commodore A. Cum intr-un final sper sa gasesc ceea ce doresc, asa sper sa gasesc si alte masini pe care sa le pot folosi pentru piese...In fine, voi vedea ce rezerva viitorul, pana atunci mai acumulez info.PS: Mersi pentru info legat de lipsa platii de taxe daca o inscrii ca masina de epoca. Daca te gandesti ca mai sunt sanse (sper) sa gasesc un commodore cu motor de 2500 :weedman: Link spre comentariu
Bercu Giuliano Postat Septembrie 25, 2007 Partajează Postat Septembrie 25, 2007 destul de complicat cu commodore...se gasesc piese super greu si super scumpe(am cochetat cu ideea asta inainte sa plec,chiar gasisem unul complet si ieftin dar au intervenit ca intodeauna altele)...eu am in tara un ascona b din 78....masina buna piese se potrivesc de la cam toate modelele de opel din perioada aia....sfatul meu e sa te bagi pe una din asta sau un manta.... Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 25, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2007 M-am gandit si la modelele astea, mai ales la manta, care este destul de comun, insa nu are combinatia de modern/classic pe care o caut (am preferinte ciudate :smt003 ) In fine, oi vedea ce-o pica... Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 ... eu cred ca cineva s-a uitat prea mult la "Rides"!!! :yawinkle: fara gluma, m-ar interesa si pe mine activitatea cu pricina, dar stau la bloc, asa ca... :goodman: Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 29, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2007 Cineva-ul la care te gandesti nu prea are acces la tv (nici timp de tv, dar asta e partea a 2-a ). Sunt satul de BMW-uri, audi, etc, imi doresc o masina cu o anumita nota clasica, care sa mi se potriveasca gusturilor cam ciudate :smt001 Link spre comentariu
MifTy Postat Septembrie 29, 2007 Partajează Postat Septembrie 29, 2007 daca tu ai gusturi ciudate, eu ce sa zic... ca oftez dupa Eleanor.da, aia din "gone in 60 seconds"... :supz: Link spre comentariu
Blind Postat Septembrie 29, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2007 Dupa aia ofteaza multi, dar dupa un rekord :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum