Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLACA ALIMENTARE - ACUMULATOR PT AUTOFILETANTA

valentin7526

Postări Recomandate

Buna ziua! Placa electronica a fost alimentata circa 20 min...acumulatorul a primit curent (prin transformator  220v-110v ---fiind tensiunea de intrare pe placa)...s-a ars siguranta de protectie ..punctul 1 din forografie...am inlocuit siguranta....iar la punctul 2 am gasit un condensator umflat..l-am inlocuit....dar nu se aprind cele doua led-uri de functionare....ce ar trebui sa mai masor....condensatorul masurat pe masa..e ok...cand il montez nu mai arata nimic.......daca imi puteti trimite cateva sfaturi pentru reparatie...va multumesc anticipat!

incarcator acumulator site ok.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

2

• valentin7526

2

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Hai să clarificăm.Ai alimentat încărcătorul la reţeaua de 230V şi el era destinat reţelei de 110V ?  Dacă nu se mai aprind ledurile, putem presupune că s-a ars circuitul driver al sursei.El trebuie să fie pe partea de jos a plăcii şi e un circuit smd miniatură cu cinci pini.Ar trebui să faci o poză cu cablajul opus şi pe cât posibil Macro, ca să vedem ceva detalii.Se poate repara, dar trebuie ceva experienţă, nu oricine poate face asta chiar cu asistenţă din afară.Ar dura ore întregi de comunicare şi pagini multe de postări....şi cel mai rău e că te expui riscului de electrocutare, nu toţi sunt la fel de norocoşi cu astfel de pericol.

Link spre comentariu

Valentin.Pe langa ce zice dl Validae verificati toate piesele primar si secundar si optocuplorul.

Asta e un incarcator pt acumulator?

Pe viitor alimentati surse in genul asta,la proba,numai cu un bec 40-60w inseriat pe un fir alimentare.Daca ramane aprins inseamna ca e scurt in primar sursa.

Link spre comentariu

Am inteles,pare destul de complicat.Il puteti repara? Cat ma costa reparatia? Cred ca e necesara o statie de lipit cu aer cald, lupa, flux...masuratori...piesa de schimb..nu detin asa ceva...! Multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu

Eu nu sunt din  Buc.Contactati-l pe dl Miticamy.E "profesor" in domeniu si sigur are si ceva piese de schimb.Caz contrar mai sunt si alti colegi,in Buc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări