nico_2010 Postat Mai 12, 2020 Partajează Postat Mai 12, 2020 La 08.05.2020 la 15:58, Gilbert Sparios a spus: acolo este descrisa procedura normala cu Flip. si bineinteles ca am incercat-o inainte sa ajung la icsp. din pacate, portul usb pe fiecare ATmega16u2 nu mai zice nimic. windows-ul se comporta ca si cand nu are nimic pe usb... prin urmare Flip e de prisos. el merge doar pe usb si com. degeaba mai selectez chip-ul..AT90USB82 sau AT16u2 ma refer la cele care au problema asta. eu m-am resemnat pe ideea ca poate le-am facut eu ceva. dar ce ? pentru ca nu am tras niciodata din atmega328 curent sau ceva, de cate ori le folosesc este pentru prototipare si folosesc tranzistori.. se intampla ca mai vreau sa dorm, le scot pe toate din tensiuni, ma duc, dorm si apoi placa arduino decedata. am strans vreo 4-5 placute cu aceasi problema de-a lungul a aprox. 6 ani. m-am uitat pe schema..cum as putea arde portul ? nu stiu.. Am dubii ca ai urmat intocmai toti pasii din link. Mai incearca cu Flip si foloseste pentru a fi inscris in ATmega16U2 fisierul "Arduino-COMBINED-dfu-usbserial-atmega16u2-Uno-Rev3.hex" Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 12, 2020 Autor Partajează Postat Mai 12, 2020 (editat) nu stiu daca era vina mea cat timp pe usb era ca si cand nu e nimic. daca le recunostea intr-un fel windows-ul mai puteai face ceva dar fara sa le vada pe usb ce le mai face Flip. totusi problema s-a rezolvat, cu schimbare. erau moarte porturile usb la toate 16u2. le-am schimbat, munca de chinez la capsula aia, am intrat cu isp le-am setat fuse, si le-am scris bootloaderele, si cum le-am pus pe usb au luat-o. ca idee.. Flip da o eroare de dimensiune daca vrei sa scri pe ele "Arduino-COMBINED-dfu-usbserial-atmega16u2-Uno-Rev3.hex". in schimb se poate scrie prin isp fara probleme. nu o sa stiu de ce..dar erau arse porturile. sau ceva de genul. Editat Mai 12, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum