Gilbert Sparios Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Nu stiu care ar fi motivul dar am cateva arduino uno cu Atmega16U la toate a crapat acest microcontroler. Poate ca nu e foarte rentabil sa-l mai schimb fiind 13.14RON pe TME plus transport...mhm... Sa zicem ca totusi le comand. O sa pot scrie in ele prin DFU ? sau au fusebitii te miri cum si ar trebui pus prima data pe ASP iar zau ca nu stiu cum as putea sa-i accesez pinii aia mari... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Clona de proasta calitate . Am avut 2 Atmega 8 AU , unul din boxul GSM twister gold cumparat prin 2004-2005 si unl cumparat acum ceva vreme de la megadinamic .Cel din boxul gsm face acum treaba in statia de lipit ( schema polonezului ). Le-am blocat pe amndoua , cel vechi a mers deblocat de mai multe ori , 4-5 incercari , cel mai nou a cedat la a doua deblocare . Merita doar daca gasesti integrate dinainte de 2010 , cu marcaj original . Link spre comentariu
modoran Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 In schema integratul asta are rol de convertor usb-serial ? Si cum adica sa cumperi doar integrate fabricate inainte de 2010 ? tme nu bag mana in foc la faptul ca nu vand clone, dar se poate cumpara de la mouser, digikey, farnell, lslc eventual. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) intrebarea era daca pot sa-l scriu in DFU sau ma trezesc ca nu il pot accesa. poate fi clona ce-o vrea el. da, are rol si de convertor usb-uart, dar cred ca ceva mai face el atata vreme cat este un microcontroler. si daca altceva nu mai face..nusht de ce l-au ales pe ala. Editat Mai 6, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Incearca sa-l scrii , nu ai ce pierde . Nu lucrez cu arduino , am postat doar ce am experimentat eu si rezultatele . Deblocarea Atmega am facuto cu clock extern si write fuse fortat dupa model . AVRdudess are optiunea asta daca stii sa lucrezi cu el . Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) nu e vorba ca nu știu dar e prea miniatura, abia reușesc cu stația sa-l pun orbește la locul lui, folosindu-ma de faptul ca se trage singur pe pad-uri. uff ma refer la cele noi, blank fiind.. Editat Mai 6, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 N am spus ca nu stii , nu am vrut sa se inteleaga asta . Eu personal lipesc fire pe terminale . Neavand adaptor lipesc integratul cu dublu adeziv , in pozitia" cu burta in sus " pe un suport stabil si fiecare fir imobilizat in prealabil in dreptul terminalului .Daca am un caz, cu cablaj care are conector sau paduri pentru programare, ma consider norocos . Cand am integrat tht folosesc un soclu la care lipesc firele dupa pinout . La arduino nu sunt pini pentru programare ? Urmareste traseele si lipesti fire acolo unde se poate si incerci cu alimentare externa via USBasp sau cu alt arduino . Ultima fraza este o presupunere . Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Conform schemei prezentate pentru ArduinoUNO Rev3, nu este corect amplasarea ICSP pentru Atmega16U2 Pinii ICSP pentru 16u2 sunt dispusi asa: am pus in arhiva asta un backup firmware, si fusebitii corect dispusi pentru a putea fi scrisi cu avrdude. Atmega16u2.zip Editat Mai 6, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
DFCprime Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 De 13 lei si cu sansele sa nu mearga ma bine iei plci noi, variantele chinezesti cu CH340, nu am avut probleme cu el si am vreo 4 placi pe acasa. Gasesti pe site uri la noi placi Arduino pana in 30 de lei si ai garantia ca merg. Poti sa mai programezi IC ul pe alt board si sa il montezi pe placa, dar e multa treaba de facut asa. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 7, 2020 Partajează Postat Mai 7, 2020 Citeste assta: https://www.arduino.cc/en/Hacking/DFUProgramming8U2 Pinii de programare ai ATmega16U2 sunt dispusi corect. Ce te face sa crezi ca sunt incorect dispusi? Cum ai constatat ca nu mai functioneaza ATmega16U2? Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 7, 2020 Autor Partajează Postat Mai 7, 2020 (editat) Acum 6 ore, nico_2010 a spus: Citeste assta: https://www.arduino.cc/en/Hacking/DFUProgramming8U2 Pinii de programare ai ATmega16U2 sunt dispusi corect. Ce te face sa crezi ca sunt incorect dispusi? Cum ai constatat ca nu mai functioneaza ATmega16U2? link-ul...a fost primul lucru pe care l-am facut.. in schema prezentata, pinii pentru programare atmega16u2 apar pe "mufa" ICSP, ceea ce nu este adevarat; sau cel putin nu acolo unde pe placa arduino uno scrie ICSP Constatarea este ca nu il mai il vede pe USB. tensiune placa primeste. Pot sa-l accesez prin ICSP nu-mi da vreo eroare la scriere/citire dar...atat. Portul USB, mort. in fine, una peste alta..o sa-mi comand 2 de pe tme, mai bine prefer sa le repar decat sa dau 30 de lei pe unul. referitor la calitate..nu cred ca chinezul a pus acolo ceva mai de calitate totusi. nu stiu. dar am cateva cu aceasi problema. mai exact 4 bucati au murit in conditii necunoscute. poate sa fie si vina mea, nu neg. cert este ca niciodata nu au crapat in timpul functionarii. le gaseam asa. decedate. laptopul livreaza tensiune 4.98V am si alte periferice nu s-a plans vreunul .. Detected 1e9489 = ATmega16U2 ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ avrdude.exe: Using Port : usb Using Programmer : usbasp Setting bit clk period : 46.9 AVR Part : ATmega16U2 Chip Erase delay : 9000 us PAGEL : PD7 BS2 : PC6 RESET disposition : possible i/o RETRY pulse : SCK serial program mode : yes parallel program mode : yes Timeout : 200 StabDelay : 100 CmdexeDelay : 25 SyncLoops : 32 ByteDelay : 0 PollIndex : 3 PollValue : 0x53 Memory Detail : Block Poll Page Polled Memory Type Mode Delay Size Indx Paged Size Size #Pages MinW MaxW ReadBack ----------- ---- ----- ----- ---- ------ ------ ---- ------ ----- ----- --------- eeprom 65 20 4 0 no 512 4 128 9000 9000 0x00 0x00 flash 65 6 128 0 yes 16384 128 128 4500 4500 0x00 0x00 lfuse 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00 hfuse 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00 efuse 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00 lock 0 0 0 0 no 1 0 0 9000 9000 0x00 0x00 calibration 0 0 0 0 no 1 0 0 0 0 0x00 0x00 signature 0 0 0 0 no 3 0 0 0 0 0x00 0x00 Programmer Type : usbasp avrdude.exe done. Thank you. Editat Mai 7, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
nico_2010 Postat Mai 8, 2020 Partajează Postat Mai 8, 2020 inceaca ce este aici: https://nemochronicles.wordpress.com/2014/10/14/reset-the-atmega8u2-atmega16u2-of-your-dead-arduino-mega-uno/ Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 8, 2020 Autor Partajează Postat Mai 8, 2020 (editat) Acum 6 ore, nico_2010 a spus: inceaca ce este aici: https://nemochronicles.wordpress.com/2014/10/14/reset-the-atmega8u2-atmega16u2-of-your-dead-arduino-mega-uno/ acolo este descrisa procedura normala cu Flip. si bineinteles ca am incercat-o inainte sa ajung la icsp. din pacate, portul usb pe fiecare ATmega16u2 nu mai zice nimic. windows-ul se comporta ca si cand nu are nimic pe usb... prin urmare Flip e de prisos. el merge doar pe usb si com. degeaba mai selectez chip-ul..AT90USB82 sau AT16u2 ma refer la cele care au problema asta. eu m-am resemnat pe ideea ca poate le-am facut eu ceva. dar ce ? pentru ca nu am tras niciodata din atmega328 curent sau ceva, de cate ori le folosesc este pentru prototipare si folosesc tranzistori.. se intampla ca mai vreau sa dorm, le scot pe toate din tensiuni, ma duc, dorm si apoi placa arduino decedata. am strans vreo 4-5 placute cu aceasi problema de-a lungul a aprox. 6 ani. m-am uitat pe schema..cum as putea arde portul ? nu stiu.. Editat Mai 8, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 8, 2020 Autor Partajează Postat Mai 8, 2020 (editat) Oare ar merge sa-l conectez la avr doctor, pe placa arduino ? evident scot quartul. Am cautat o schema de conectare pentru ATmega16u2 dar e plin de rezultate de alta natura din cauza asocierii lui cu Arduino Editat Mai 8, 2020 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Mai 9, 2020 Autor Partajează Postat Mai 9, 2020 Nu se poate conecta pentru o programare paralela direct pe placa pentru ca avem pini neconectati. Practic lipsesc: RDY/BSY, XA1, BS2. Eu sa lipesc fire chiar la baza unui QFN32 nu am cum. Poate cu asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum