zvonacfirst Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Va salut. Am postat aici desi nu ma voi referi la software PC ci la software pentru o imprimanta laser. Daca nu este locul potrivit, rog adminul sa mute topicul unde ii este locul. Multumesc. Am o imprimanta laser Samsung SCX-3400 al carei soft este deosebit de sarac, neoferind utilizatorului foarte multe optiuni de modificare a setarilor. Ma deranjeaza de exemplu ca nu pot seta calitatea printarii. Am impresia ca setarea default este economic deoarece la printarea cablajelor si transferul pe cupru trebuie sa corectez masiv cu markerul. Softul arata cam asa: Stiti cumva daca exista un software alternativ care sa functioneze cu mai multe tipuri de imprimante laser si care sa fie mai ofertant in ce priveste setarile? Multumesc. Editat Mai 6, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
validae Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Softul e cel proprietar al imprimantei, sau e unul generic, care era în lista sistemului de operare ? Eu am păţit ceva similar cu un scanner ce avea un soft excelent în XP, dar care nu mai funcţiona pe versiunile ulterioare, iar cel generic era sărăcăcios şi cu o interfaţă urâtă. Încercaţi alte softuri de imprimante Samsung, chiar mai vechi. Editat Mai 6, 2020 de validae Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Softul este luat de pe situl producatorului. A fost destul de chinuitor sa-l fac sa mearga, driverele de pe site nu mergeau. Am gasit altele care au mers, dar m-am chinuit vreo 3 ore cu instalarea. Dar nu cred ca de la driver este problema. Din cate am observat Samsung a cedat partea de suport catre HP, se poate observa accesand acest link. Nu stiu si nu cred ca va functiona cu alt soft. Imprimanta este de fapt un multifunctional, are si scaner. Editat Mai 6, 2020 de zvonacfirst Link spre comentariu
norad Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Din ce am citit in manual, imprimanta are si un mod eco pentru ca tonerul sa tina mai mult. Vedeti ca nu cumva sa fie activa functia asta. In manual zice ca e un buton eco pe panou, daca am inteles bine. In ceea ce priveste partea de soft, in manual, la pagina 55, sunt mai multe obtiuni, printre care si eco. Pozele pe care le-ati pus dvs. par a fi dintr-un soft generic. Parca asa arata si la mine, in win 10 pentru o imprimanta veche HP, setarile pentru printare. Mai mult decat atat: eu nu pot seta o pagina "custom", de ex. 19x19cm. Verificati si lucrul asta. Legat de partea de suport cedata catre HP, e (foarte) veche practica. Canon produce "motorul" si il vinde si HP cu alta carcasa, sau viceversa. HP si Epson. Acum cativa ani, Konica vindea imprimante cu "motor" de Lexmark. Aceeasi imprimanta, cu aceleasi consumabile, dar cu o carcasa diferita. Link spre comentariu
lucian_ava Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Ati instat driverul generic. Trebuie pusdriverul V3.13.12.02:38 din link-ul urmator. https://support.hp.com/us-en/drivers/selfservice/samsung-scx-3400-laser-multifunction-printer-series/17156995 Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Mai 7, 2020 Autor Partajează Postat Mai 7, 2020 Multumesc @lucian_ava pentru solutia care a rezolvat problema si tuturor celorlalti pentru bunele intentii. Nu-mi explic cum am ratat exact driverul care trebuia. Acum parca am alta imprimanta. Imprimanta este modata, cu avantajele si dezavantajele care decurg de aici. Un avantaj ar fi ca pot utiliza cartuse fara cip. Dezavantajul este ca nu stiu niciodata cat toner este disponibil. Eu, sincer, m-am gandit ca de la modare mi se trage, ca ar avea anumite limitari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum