Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invitatie pe losslessclub.com

Postări Recomandate

45 minutes ago, marius_amp said:

Poti sa ne spui si noua cum verifici? Ce program folosesti etc?

Ce program folosesc... e simplu. Asta: http://spek.cc/ E freeware si e cel mai bun.

Insa acest program nu face decat jumate din treaba, adica iti arata spectrul. Partea a doua trebuie sa o faci tu cu creierul tau. Iar aici nustiu cum sa-ti explic, tine de experienta. Iei cateva flacuri si te uiti cum arata un spectru de flac, apoi covertesti melodia in mp3 si te uiti iar. Pana la urma o sa inveti sa faci diferenta intre ele. Eu iti spun in maxim o secunda la orice melodie daca e flac sau mp3. Nici nu apuca sa se incarce tot spectrul pana la capat si deja mi-am format ideea. Dar eu am vazut la spectruri de mi-a venit rau in viata asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 70
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pe bune !?  :qetrwe

E complicat daca nu stii nimic despre asta. Daca ma asiguri ca nu faci misto, cand am niste timp liber poate iti explic. Nustiu daca stii cum e treaba pe forumul asta, dar userii noi nu prea sint vazuti cu ochi buni, pentru ca sint de obicei clone ale tartorilor vechi ai forumului, care au fost banati.

Esti nascut in 1966 ? Asta ar explica de ce nu ai auzit de torrente...

Editat de Giuseppe Bagarella
Link spre comentariu
Vizitator Paul66
Acum 3 ore, Giuseppe Bagarella a spus:

Pe bune !?  :qetrwe

E complicat daca nu stii nimic despre asta. Daca ma asiguri ca nu faci misto, cand am niste timp liber poate iti explic. Nustiu daca stii cum e treaba pe forumul asta, dar userii noi nu prea sint vazuti cu ochi buni, pentru ca sint de obicei clone ale tartorilor vechi ai forumului, care au fost banati.

Esti nascut in 1966 ? Asta ar explica de ce nu ai auzit de torrente...

Bre, nu fac misto. Singura chestie de genul asta a fost DC++ pe vremuri. Am mai apelat pe la prieteni sa-mi descare cate un album sau discografie completa, dar niciodata n-am intrat pe torente. 66 nu este anul nasterii, este o pasiune de-a mea, dar a batut vantul si a intors o cifra. :rade: 

Link spre comentariu

Torrentul e tot un program ca DC++ cu care downloadezi. Diferenta e ca pe torrente nu pune fiecare ce are in calculator la gramada ci exista niste site-uri, numite trackere, unde sint cativa oameni instruiti in domeniul asta (uploaderi), care pun materiale complete si de calitate. Trackerele care se respecta si care nu au virusi sint private, adica nu poti sa intri decat pe pile (cu invitatie de la un prieten). Dupa ce ti-ai facut cont pe un site din asta ai la dispozitie o lista cu materialele disponibile. Se adauga in fiecare zi zeci de materiale noi. Poti sa cauti in lista aia ce doresti si de acolo iei un fisier mic (cativa KB), care reprezinta torrentul. Pe urma iti instalezi la tine pe calculator programul cu care faci transferul (client de torrent). Eu iti recomand qBittorrent, ca multe trackere au inceput sa baneze clasicul uTorrent. Dupa ce l-ai instalat deschizi in el fisierul ala pe care l-ai luat de pe site si incepi sa downloadezi materialul. Dupa ce ai terminat de downloadat trebuie sa tii programul deschis ca sa mai ia si altii de la tine cum ai luat si tu de la ei. Se numeste "sa stai la seed". Trebuie sa stai la seed ori pana faci ratie 1 (pana cand uploadezi aceeasi cantitate pe care ai downloadat-o), ori vreo 2-3 zile (depinde de fiecare tracker). Daca nu faci asta, te da afara din comunitate, si pe tine si pe cel care te-a invitat. De asta trebuie sa ai grija cui dai invitatii.

Link spre comentariu
Vizitator Paul66

Pare o treaba rezonabila. Am sa incerc , urmand indicatiile tale. 

Ahaa,  de aia se milogea initiatorul...  :rade:  Problema e ca trebuie sa-mi iau o rasnita de calculator pentru treaba asta.   Multumesc!

Editat de Paul66
Link spre comentariu

Nu, la melodia asta se aude prost pentru ca e veche si asa e inregistrata, prost. Se vede clar ca nu are frecvente mai mari de 7KHz in ea. Uite ca asta e un caz care nu pot sa spun cu certitudine daca e flac original sau facut din mp3 pentru ca diferentele intre cele 2 se vad de pe la 15KHz in sus. Daca melodia nu are frecventele astea nu prea poti sa-ti dai seama.

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Untold a spus:

Intr-adevar, programelul iti arata diferenta dintre flac si mp3, se vede cu ochiul liber, fara microscop sau alt scop.

Untitled.jpg

Si deci Neil Armstrong asta e flac sau e mp3 1?

Link spre comentariu
1 hour ago, Paul66 said:

Ahaa,  de aia se milogea initiatorul...

Da. Eu nu dau invitatii decat la prietenii cei mai buni. Si asta dupa ce ii evaluez printr-un formular si ii instruiesc si ii pun sa semneze ca or sa stea la seed. :rade:

1 minute ago, maresaldeflota said:

Si deci Neil Armstrong asta e flac sau e mp3 1?

Pai n-ai citit ce am scris ? Nu se poate spune clar, pentru ca nu are frecvente peste 15KHz. Dar eu asa din intuitie as zice ca e flac.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări