Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcare acumulator

3ff3cT

Postări Recomandate

Buna ziua. Nu ma pricep eu la asa ceva si am ales sa intreb aici. Am o baterie pentru o motocicleta de copil si nu mai am incarcatorul ei original. Exista posibilitatea sa o mai incarc cu ceva? Am incercat sa fac eu un incarcator cu voltaj si amperaj apropiat dar nu o incarca. A stat o zi si o noapte la incarcat si abea are un mic  impuls si moare. Las atasat bateria si incarcatorul pus de mine. Va multumesc.

20200506_114658.jpg

20200410_185020.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

3

• 3ff3cT

3

• informer

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acumulatorul de 6V trebuie să atingă o tensiune finală de circa 7,2-7,4V.Puteţi să-l încărcaţi cu o sursă care are tensiunea de ieşire (măsurată în gol) de 7,4V şi e capabilă să dea un curent de minim 1A sau preferabil mai mult.Dacă însă acumulatorul cu plumb a stat mult timp neîncărcat, e posibil să aibă plăci sulfatate şi capacitatea scăzută mult, deci chiar încărcat corect. să nu mai ţină în sarcină.În acest caz, puteţi înlocui acumulatorul original cu unul de la o bormaşină cu acumulatori, cu tensiunea de 7,4V.Dacă acea bormaşină are şi încărcătorul dedicat, e şi mai bine....

Acel încărcător dă un curent prea mic, ca să încărcaţi cu el un astfel de acumulator ar teebui ţinut mai mult de 24-48 ore.Ca să vă convingeţi, măsuraţi tensiunea la bornele acumulatorului, cu încărcătorul acela conectat.Dacă tensiunea nu ajunge la 7,4V după o zi de încărcare, acumulatorul e bun, iar încărcătorul prea slab.Dacă însă tensiunea ajunge imediat la acea valoare, sau în timp relativ scurt, acumulatorul e dus şi trebuie înlocuit...

Editat de validae
Link spre comentariu

Alimentatorul folosit e prea slab, nu-l încarcă suficient.Dacă aveţi un redresor auto, puneţi un bec de poziţii de 12V/21W înseriat cu unul din fire şi încărcaţi-l cu el, dar supravegheaţi încărcarea, măsurând din când în când tensiunea.Să nu depăşească 7,4V. Dacă indiferent de încărcătorul folosit, acumulatorul nu creşte tensiunea peste 5,6V, atunci foarte probabil are un element scurtcircuitat...

Editat de validae
Link spre comentariu

Tensiunea e prea mare, iar la mărimea aia mă îndoiesc să fie capabil să dea 1,3A.Doar scoţând din spirele secundarului transformatorului până ajunge la 6 - 7Vc.a. ai putea să-l foloseşti.Asta dacă nu-ţi mai trebuie la bormaşină.Dacă trebuie la bormaşină, lasă-l în pace. E uşor, sau pare să aibă transformator clasic ? Poate e  cu sursă în comutaţie...deşi n-am prea văzut chinezării de la Einhell cu surse în comutaţie, tot ce-am văzut la ei au nişte trafuri mici..

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări