Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa test PIC 8biti

informer

Postări Recomandate

Am inceput un topic acu` vreo 2 saptamani referitor la o placa de test pt. PIC-uri.

Probabil topicul s-a sters cu ocazia modificarii forumului... sau cel putin asa cred.

Placa s-a concretizat in ce-i mai jos.

Am testat sursa de 3V3, comunicarea UART --> USB si merg... dealtfel nu prea avea ce sa nu mearga... :) 

Daca cineva vrea s-o faca, am pus gerber-urile si schema.

7xLd4p6.jpg

PICBoardSch.png

Gerber_PicTestBoard_v1.0_99x99mm.zip

Link spre comentariu

Merge si altceva pin la pin  in afara de  LMR33630 ?  Ca asta nu prea e "jellybean" :)) de fapt l-am gasit numai la digikey

Link spre comentariu
Acum 8 ore, djvas a spus:

Merge si altceva pin la pin  in afara de  LMR33630 ?  Ca asta nu prea e "jellybean" :)) de fapt l-am gasit numai la digikey

Hmmm, sincer nu stiu, n-am cautat, eu cumpar de la Mouser.

L.E. Pot sa-ti comand si tie data viitoare, cand o fi... costa pana-n 10RON bucata, mai mult te costa FanCourier-u`... :) 

Editat de informer
Link spre comentariu

Ca tot nu aveam o placa de test pentru DIP 20 ... am ansamblat si eu una. Fara 3v3 pt ca nu am IC-ul si fara UART de care nu am nevoie

20200514-135459.jpg

La 11.05.2020 la 21:42, informer a spus:

Hmmm, sincer nu stiu, n-am cautat, eu cumpar de la Mouser.

L.E. Pot sa-ti comand si tie data viitoare, cand o fi... costa pana-n 10RON bucata, mai mult te costa FanCourier-u`... :) 

Multumesc , da e prea mare bataia de cap... nu stau eu in aia 3V3 si daca o sa ma arda pun un regulator ordinar cu 3 pini

Link spre comentariu

Apropo de UART... vad ca-l folosesti destul de des  inclusiv la uC cu USB inclus. Eu cand am avut nevoie de USB am folosit libraria MikroE care merge perfect si creaza un device in HID class pe care il vede orice windows fara probleme, fara drivere.

Link spre comentariu
Acum 31 minute, djvas a spus:

Apropo de UART... vad ca-l folosesti destul de des  inclusiv la uC cu USB inclus. Eu cand am avut nevoie de USB am folosit libraria MikroE care merge perfect si creaza un device in HID class pe care il vede orice windows fara probleme, fara drivere.

Hmmm... am folosit io uC-uri cu USB inclus? :) Daca da, cre` ca n-am observat... :) 

Sunt obisnuit de mult cu UART-u` si RS-urile si-mi vine "din reflex"... :D.

Link spre comentariu

Acum vad convertorul USB-RS232 din coltul stanga jos. Asta e, nu? Eu as fi pus (si) o mufa (mini) USB acolo, e mai simplu cu cablurile.

Edit: m-am lamurit, nu ma uitasem bine...

@djvas: Am folosit eu un PC18F14K50 cu stiva USB de la uChip (CDC emulator, parca). Merge bine da' e stufoasa rau si ocupa mult loc, n-as folosi-o "default" in orice proiect unde am nevoie de putina comunicatie cu PC-ul.

De stiva de la Mikroe nu stiuu ce sa zic, n-am folosit-o.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Pai este mufa Usb. Este cea de sus din care se si alimenteaza montajul. Pinii din stanga jos sunt intrarile rs232 catre convertor. Si libraria de la mikroe e stufoasa si ocupa mult loc. 

Link spre comentariu

A, OK, am vazut acum. Citisem pe undeva ca mufa USB e bine sa fie cat mai aproape de circuitul "deservit" - in cazul asta convertorul USB-RS232. Asa ca am crezut ca...

Aiure, sunt fraier, la USB trebuie 4 fire, in conectorul ala de langa sunt doar 3. Editez acum...

Link spre comentariu

Eu pun bootloader pe toate PIC-urile cu USB. Consuma cel putin 10k de memorie. Insa este foarte practic sa lucrezi si scutesti spatiu pe cablaj. 

Oricum, nu stiu daca exista PIC sub 32k cu USB. Totusi cei 20k ramasi pot fi problematici daca ai un proiect mai complex. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, informer a spus:

Hmmm... am folosit io uC-uri cu USB inclus? :) Daca da, cre` ca n-am observat... :) 

Ma gandeam la sarcina care e cu 18F4xK22  dar am facut confuzie cu 18f4xK50 care are USB.

Link spre comentariu

Scopul convertorului UART la USB este logarea de mesaje catre PC in scop informativ ori debug... pt. programare se folosesc cei cinci pini "standard" de la PICKit....

Link spre comentariu
Acum 15 minute, Thunderer a spus:

Evitand sa pun un FTDI. 

Pai de ce pacatele mele sa-i mai pui FTDI daca are USB integrat (si-l si folosesti) ?

Bootloaderul e ala care te ajuta sa programezi microcontrollerul fara programator, nu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări