Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AC voltage reader Bascom

Cilibiu

Postări Recomandate

Singura poza care o am de cand am montat montajul in carcasa este cea de mai jos. 

In realitate dioda ce se vede pe cablaj este strapata.

Testele cu esantioanele a fost cu montajul scos afara din carcasa pus pe masa de test. Acum e montat inapoi in carcasa si nu sa inbunatatit/inrautatit nimic.

Testele a fost facute pe becuri de 100w ca sonsumator.

Pe partea opusa cablajului am o sursa de 24v 0.5 A.

Mai departe de aici intra direct in arduino uno.

20200507_121205.jpg

20200412_165701.jpg

Editat de Cilibiu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 56
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

27

• cirip

9

• nico_2010

7

• djvas

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nico_2010

e bie ca macar ai pus o fotografie a montajului... din care nu prea rezulta ca ai decuplat alimentarea montajului.

Tot din fotografie mai rezulta (daca pricep eu bine) ca traseele alea paralele se vor influenta in nestire (al doilea din dreapta cu cel de-al treilea, care este alimentarea C.I. senzor).

La curentul solicitat de becuri ai doua antene minunate!

Link spre comentariu

Acum stau si imi aduc aminte ca fara consumator valoarea afisata pe ecran era fix 2500.0. 

Cand cuplam becu valoarea alterna.

Firele de pe cablaj catre arduino sunt rasucite, cred ca daca ar capta ceva sar anula reciproc.

Ce recomanzi?

Daca as scoate cablajul din carcasa macar sa fie pentru ultima oara, este foarte dificil de scos.

Numerotat de la stanga la dreapta.

1-GND "Stanga"

2-OUT "Mijloc"

3-VCC "Dreapta"

In paralel cu traseul din "dreapta" la ceva distanta este alimentarea sursei de 24V

Partea de forta este in zona de sus a cablajului.

Link spre comentariu
nico_2010

Refa cablajul cu respectarea schemei din foaia de catalog. Evita ca partea de forta sa fie in apropierea alimentarii senzorului. Cel mai bine inspiura-te din breakout board-ul de pe piata

Link spre comentariu

De ce te chinui sa indesi montajul in cutie daca nu merge bine?

Eu l-as face sa mearga stabil pe masa, de unul singur si dupa l-as baga in cutie si m-as lupta cu noile perturbatii, ca presupun ca si trafurile/bobinele sub care e montat circuitul te vor "ajuta":

Citat

The device consists of a precise, low-offset, linear Hall sensor circuit

Si intai l-as face sa mearga cum trebuie cu curenti constanti (de preferinta dintr-o sursa de curent constant), dupa care as trece la esantionari de curenti alternativi.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

In DC functioneaza perfect, asa cum e el acum montat/facut, in AC am probleme.

Cel care il gasesti pe net gata facut (lam gasit dupa ce am dat comanda la TME), este la fel ca ce am facut eu, singura diferenta este ca peste acest IC am o sursa si ca firele de semnal nu sunt conectate cat mai aproape de de integrat.

Ca schema recomandata de foaia de catalog nu pot respecta traseul de GND deoarece sursa de alimentare este cea a arduino-ului, daca aveam sursa separata foloseam traseul de GND exact ca in schema recomandata.

Mai jos se vede in poza ca GND are doar un singur pin de conectare la arduino, deci de ce nu ar merge cum am facut si eu?

046_hall_fig_01_96_dpi-1.png

ic.JPG

Editat de Cilibiu
Link spre comentariu

Cred ca vorbim unul pe langa celalalt. Pe pagina anterioaraa ai zis ca curentul ai probleme cu curentul constant (nemodificat):

Acum 2 ore, Cilibiu a spus:

problema era ca de la esantion la altul se modifica valoarea fara ca sa modific curentul citit,

Ce intelegi prin "fara sa modific curentul"? Ai pus alimentat becul de 100w din priza si te astepti ca valoarea pe care o citesti cu Arduino (la intervale de timp aleatoare) sa fie constanta, sau cum?

Link spre comentariu

Probabil nu mam referit corespunzator.

Daca eu folosesc un bec de 100W ca si consumator, ma gandesc de exemplu ca pe afisaj trebuie sa am o valoare de 500mA +/-5%, in schimb la mine la un curent de 0.9A (900mA) aveam o valoare afisata aletaor intre 860mA si 1120mA.

Acum 23 minute, nico_2010 a spus:

La genul asta de breakout board ma refeream: https://www.electrokit.com/en/product/current-sensor-acs712-5a/

Cel putin modelul asta respecta niste masuri de izolare!

Cum am facut eu cablajul nu am respectat izolarea? Sub integrat padurile de cupru au fost inlaturate.

Link spre comentariu
nico_2010

Cred ca vorbesc singur. Izolare inseamna si ca traseele de forta nu au ce cauta pe langa cele de semnal mic sau alimentare de tensiune joasa pentru ca vor apare influente nedorite. Ti se pare ca montajul al caruilink l-am prezentat are traseele de forta paralele cu cel de alimentare a senzorului?

Link spre comentariu

Am inteles, la mine in montaj unde sunt traseele de forta?????

Nu se intelege din cablaj?

Stai ca desenez.

20200412_165701.jpg.94796df0049a34af7e9175a481665caf.jpg

Editat de Cilibiu
Link spre comentariu
nico_2010
1 oră în urmă, nico_2010 a spus:

Tot din fotografie mai rezulta (daca pricep eu bine) ca traseele alea paralele se vor influenta in nestire (al doilea din dreapta- circuit de 230V, cu cel de-al treilea, care este alimentarea C.I. senzor).

Tu nu citesti postarile?

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Cilibiu a spus:

in schimb la mine la un curent de 0.9A (900mA) aveam o valoare afisata aletaor intre 860mA si 1120mA.

Cum ai obtinut 0.9A astia?

Link spre comentariu

0.9A consuma o sursa care alimenteaza un rezistor, am folosit pe post de sarcina montajul sursa+rezistenta, voiam sa vad daca diferenta dintre un bec 0.5A si sursa se modifica liniar, daca puneam 2 becuri aveam 1A, eu am vrut sa vad daca afiseaza corect si valori intre 0.5A si 1A. Problema a fost aceasi si cu bec si cu montaj sursa+rezistenta.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Cilibiu a spus:

Daca eu folosesc un bec de 100W ca si consumator, ma gandesc de exemplu ca pe afisaj trebuie sa am o valoare de 500mA +/-5%, in schimb la mine la un curent de 0.9A (900mA) aveam o valoare afisata aletaor intre 860mA si 1120mA.

E si normal sa ai asha... pentru ca nu ai facut cum a zis @cirip .

Ti-a zis clar ca trebuie  sa sincronizezi Adc-ul cu Sinusoida , sa zicem la trecerea prin zero sau la valoarea de peak. Dupa asta folosesti un timer care declanseaza Adc-ul la niste intervale prestabilite si astfel creezi frecventa de esantionare.  Dupa ce ai toate esantioanele le prelucrezi. La tine este free run conform codului... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări