Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu de 3V

Postări Recomandate

Sal. Am si eu o intrebare va rog.Stie careva de unde pot cumpara un releu de 3V ?imi trebuie pentru un montaj pentru a "masura" capacitatea acumulatorilor R6.Daca imi iese cum mi-am calculat eu schema, o sa postez tot.In Bucuresti caut.Merci anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dsasorin

2

• zal

1

• em2006

1

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

• 1 an mai târziu...

dar sa faci una cite spire trebe si grosime de exemplu sa bobinez un releu de la masina dacia functioneaza cu 12 volti si carcasa de bobinaj usor de manevrat ce ziceti se poate schimba sirmele si sa bobinezi pentru 3 volti?

Link spre comentariu

...ce ziceti se poate schimba sirmele si sa bobinezi pentru 3 volti?

Sigur ca se poate. Iata cum trebuie sa procedezi:Mai intai de toate trebuie sa masori cu un ohmetru, rezistenta bobinei releului pe care vrei sa-l modifici.Sa zicem de exemplu, ca ai gasit 120 de ohmi, deci la aplicarea tensiunii nominale de 12V bobina releului trage un curent de12V/120 OHM = 0.1Amperi = 100 miliamperi.Pentru ca releul alimentat cu noua tensiune, de 3V, sa-si pastreze caracteristicile initiale, va trebui bobinat astfel ca bobina sa traga un curent de atatea ori mai mare de cate ori e mai mica noua tensiune, adica de 12/3= 4 ori, deci noua tabobina va trebui sa traga 100x4=400 miliamperi.Deci rezistenta noii bobine trebuie sa-ti iasa R=3Volt/0.4Amper=7.5 OHMI (de 16 ori mai mica).Urmeaza sa alegi diametrul noii sarme de bobinaj, care sa reziste la noul amperaj, cred ca te descurci mai departe, nu?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări