Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Sharp LC-32GA8E - comuta singur functiile OSD

catalin004

Postări Recomandate

Salutare...am un Sharp la reparat, modelul din titlu, la care imi schimba singur posturile, imi intra in menu, sau AV...sau face ce vrea...i-am deconectat panelul, si am verificat placa maine, insa nu apar urme de oxizi...imi amintesc ca intr-un numar al revistei Service TV era detaliat un astfel de defect uzual la Sharp

Multumesc

Link spre comentariu

,,i-am deconectat panelul, si am verificat placa maine,,,

ia-ti decuplat panelul de butoane si mai face fenomenul?

si cum ati verificat placa maine?

daca ati decuplat placa cu butoanele si nu mai face,logic ar fi ca acolo e buba,nu trebuie sa aiba neaparat urme de oxid sau de folosinta,sant cazuri in care propietarul nu a folosit nici o data butoanele si tv-ul pastrant in conditii normale de folosire,si tot fac astfel de probleme,schimbati pus-butoanele

Link spre comentariu

Am deconectat placa cu taste si facea in continuare...Main-ul l-am verificat vizual doar...

Push-butoanele sunt fix deasupra la TV, insa cu ele deconectate face acelasi simtom...

Link spre comentariu

Am avut un JVC ,care tot asa facea ,deconectat tastatura ,senzor IR ,schimbat si procesor si tot de geaba ,era al meu de vanzare ,l-am lasat asa vreo cateva luni de-o parte, intr-o zi  , m-am apucat si am spalat placa cu diluant si meerge brici 

Link spre comentariu

Buna idee cu diluantul...la asta nu m-am gandit...o sa incerc initial cu alcool izopropilic...o sa verific si conzii smd de pe traseu...multumesc

Link spre comentariu
Acum 39 minute, horea costica a spus:

N-ai incercat si cu benzina?Eu cand n-am diluant spal cu benzina.

Si ii dai foc :rade:se curata perfect

Link spre comentariu
Acum 34 minute, yokoono a spus:

Se gaseste si spirt cu metilic. Curata perfect. Pana acum a curatat 10.

Au vrut sa scape de covid-19 :rade:

Link spre comentariu

Verifica tensiunea de referință  care este pentru tastatura.

Dacă această tensiune oscilează 

Procesorul interpretează că sunt apăsate butoanele.

Link spre comentariu

Am pus osciloscopul si tensiunea era ok. M-am tot bajbait pe langa el, ca sa constat ca TV avea activa optiunea DEMO...TV nu il cuplasem la antena...V-am pus pe ganduri degeaba, habar nu aveam ca in demo comuta sursele si programele...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări