naminator2003 Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Am si eu o problema.....Astazi, cand dudia bassul pe un HP 15 S, am bagat ca idiotu degetul in dustcap si s-a infundat de tot, si chiar nu mai pot sa-l rearanjez din afara....Asa ca trebuie sa scot dustcap-ul care este din aluminiiu si sa incerc in vreun fel sa-l indrept....Mi-ar trebui un solvent ceva sa-l pot desface, sa pot dizolva adezivul si sa scot dustcap-ul........Al naiba aluminiu, ce repede se infunda...Am vazut ca pot incerca si cu alcool izopropilic, acetona, etc dar care merge sigur, poate stie cineva...Mai ramane totusi solutia sa-l tai cu cutterul, dar nu prea e frumos .... :(( Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 foloseste acetona. da un strat, asteapta un minut, mai da un strat si tot asa. dupa fiecare strat dat incerci cu ceva ascutit sa dezlipesti dust-cap-ul. NU trebuie fortat. tot dai, pana se dezlipeste odata mi-a spus un mos ce rebobina difuzoare: "Degetu-l bagi in piz*@, nu bati difuzorul cu el" :smt006 Link spre comentariu
pitbull_bog Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 ai incercat sa scoti dust capul in afara cu un aspirator ? eu asa am facut la un hp15w si a mers din prima. Acuma nu stiu cat de tare e aluminiul acela dar ar trebui sa mearga si la tine. vezi daca ai aspirator cu reglare de turatii, incepe de la mic si creste puterea treptat ... Sper sa rezolvi problema, si mie mi sa intamplat de cateva ori la niste party uri ... am zis ca totusi nu's asa de tarani sa bage "dejtu" ... da ei nu ca trebe sa examineze cursa difuzorului .... :toimonster: Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Sau cel mai simplu cu gura.Stergi putin de praf si sugi(scuze :smt003) puternic ,dar sa lipesti bine buzele ca sa nu pierzi presiune.In ultima instanta,cu cel mai subtire bold pe care il gasesti,faci o gaurica mica exact in centrul gaurii,indoi putin boldul la varf si agati de gaura si se indreapta.Apoi pui o picatura f mica de ceva lipici pe gaurica.Fiind de aluminiu este posibil sa ramana putin niste dungulite fine,cute,pe unde a fost indoit,mai ales daca a stat mult asa in pozitia aia sau de la alte incercari de 'dregere' Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 nu totdeauna merge suptul. La astea de 8" 10" hi-fi mergeau. La pro, nu am putut. Varianta cu aspiratorul e putin periculoasa, e aia nu am sugerat-o. Pana la urma sa ne spui cum ai reusit. Evita varianta sa dai o gaura cu acul in dust-cap. Link spre comentariu
Noobsound Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 ho ho ho potolitziva.. am eu un 15s rebobinat si reparat de 3 ori.. motivul....nu este recone kit pe piatza..Man.. se repara simplu nu apela la solventzi si tot felu de chesti ciudate ca nu rezolvi decat sa iti inmoi conul difuzorului si credema ca nu mai poti folosii un con precum hartia igienica. Ia frumos o lama de barbierit dinaia clasica sau ceva lama plata si elastica si taie intre dust-cap si conul difuzorului asa atent.. o sa se ia cu un strat superficial de hartie din con dar nu e nici o problema. dupa ce l-ai luat jos nu il impinge cu degetul ca e foarte subtzire.. ia o lingura si apasa usor de la inceputul indoiturii spre mijlocul indoiturii.daca executi corect si ai mana de mester o sa il faci fara probleme.si al sfarsit lipeste-l bine cu prenandez Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Cum ai reusit sa-l arzid e 3 ori ? :rolleyes: Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 noobsound, decat sa taie si sa arate urat, nu mai bine face faza cu acetona? si apoi shpilu' cu lingurita ce ai zis-o tu ? Link spre comentariu
Noobsound Postat Septembrie 17, 2007 Partajează Postat Septembrie 17, 2007 nu se taie nimik decat adezivul dintre dustcap si calota si credema ca se poate fara sa arate urat practic nici nu se vede. am reusit sa il ard prima data din cauza la un dvd defect. dupa care a fost bobinat si din motive necunoscute s-au rupt pe rand firele undeva in zona dintre suportul bobinei si calota( nu fierele leonice)as face o poza sa va arat cum arata dupa 3 reparatii dar nu am cu ce Link spre comentariu
naminator2003 Postat Septembrie 17, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 17, 2007 Multumesc in primul rand pentru atatea sfaturi....O sa incerc prima data cu alcool izopropilic, pe urma cu acetona...Asta ar fi cel mai de preferat, pentru ca nu tai nimic..... daca nu merg astia o sa mai intreb si de alti solventi..Totusi, treaba cu taiatu nu imi e asa simpatica..... Link spre comentariu
Dj_Cc Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 sunt 100% de acord cu noobsound. Daca folosesti alcool izorpoilic sau alte chestii s-ar putea sa se inmoaie conul. Mai bine te risti sa strici aspectul decat sa il faci praf. Link spre comentariu
adircf Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 atatea dustcap-uri am desfacut cu acetona si pana acuma n-am stricat nici un difuzor. Apoi naminator2003 fa ce vrei pana la urma. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Sincer...si eu as incerca sa tau adezivu prima data. Link spre comentariu
widoo Postat Septembrie 18, 2007 Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Acoperiti fratilor difuzoarele cu site ca d-aia sunt au fost concepute pentru a apara difuzorul si va asigur ca nu veti mai avea probleme. Daca totusi va vine sa puneti degetele pe dustcap, doar n-oti fi nebuni sa scoateti sita de pe difuzor.. Iar la bairame doar n-or veni petrecaretii cu surubelnitele dupa ei ca sa scoata sitele si sa puna mana pe difuzoare..Sitele sunt sfinte, le pui si acolo mor, numai in cazul in care se defecteaza difuzorul si trebuie scos pentru reparatii, atunci se scoate sita.Corect,nu? :weedman: Link spre comentariu
naminator2003 Postat Septembrie 18, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 18, 2007 Am incercat, am facut cu acetona, intai am dat cu o carpa inmuiata in ea pe margini, dar nu prea mergea, si pe urma m-am enervat si am stropit cu sticla pe acolo si s-a mai inmuiat din adezivul ala..Asa ca a fost mai usor sa desfac, ce-i drept in unele locuri s-a mai si rupt un pic din hartie..Dar acum cu ce lipesc la loc dustcap-ul? :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum