Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telwin technology 216 HD defect

sonic11

Postări Recomandate

Salutare!

Am acest inverter de 7 ani și a funcționat fără probleme. La ultima utilizare a tăcut mâlc. Am verificat cablu siguranță din tablou etc. și totul era ok.

Am zis sa ma uit în interior și surpriza o rezistenta de 10r (R5) trosnita, asta duce tensiune din bara de 300 la un integrat viper 27 (o sursa auxiliara)

Nu știu de ce a făcut treaba asta  sa oprit fără sa fie în sarcina.

Rugămintea mea este dacă cineva are o schema pentru el și poate sa o atașeze să-mi dau seama ce tensiuni livra integratu viper și ce a dus la arderea r5.

Integratu viper 27 pare în regulă 

Link spre comentariu

Schimba integratul....este defect. Atentie mare la ce integrat cumperi...vezi ca sunt doua modele cu doua frecvente de lucru. Schimba si condensatorii electrolitici smd din primarul-secundarul sursei.

Aceeasi poveste in link-ul de mai jos.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu mai cauta ca nu-i nicio problema...am cautat eu si n-am gasit absolut nimic.

Cred ca racirea defectuoasa duce la distrugerea lui in timp...nu are niciun fel de radiator. Este un integrat cu oscilatorul si partea de putere in acelasi cip...iar acolo ai un consum de 750mA...numai ventilatorul ia 500mA. Integratul isi ia racirea doar prin curentii de aer produsi de acel ventilator prin aparat. Si daca este un pic mai cald afara racirea nu mai este asa de buna si crapa.

La 186HD avea o singura tensiune la iesire...15v....nu stiu la 216HD cum este. 

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu vreau sa trosnesc partea de putere, astăzi a fost destul de răcoare.

În momentul când am desfăcut invertor am verificat radiatoarele și erau reci toate.

Ce spui în legătură cu faptu ca nu are radiator este perfect adevărat, el trebuie sa se mulțumească cu pădurile de pe cablaj.

Sa caut piese și vedem ce iese.

O sa mai caut schema și dacă o găsesc o atașez aici.

Link spre comentariu

Am gasit un video pe youtube si din ce-am vazut se pare ca sursa este identica cu cea de la 186HD....deci cred ca ai o singura tensiune la iesire de 15v. Aparatele sunt identice in rest...apar doar mici modificari la partea de putere, doua relee la paralel, condensatorii electrolitici de valoare mai mare, alte igbt-uri si traful mai mare. Este aceeasi Marie dar cu alta palarie!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Au venit piesele si am trecut la treaba, invertorul a inviat:aplauze

Viper 27H defect, dar partea de forta din interiorul lui nu era in scurt si am mai gasit condu de filtraj din bara de 15v defect.

Cred ca asta a dus la ambalarea lui termica si decesul prematur.

Merci @ mac01

Schema nu am gasit-o, am gasit ceva dar sunt modele mai vechi Tehnology 186...216 care nu au aceiasi schema si nici constructiv nu sunt la fel :nerv

Editat de sonic11
Link spre comentariu

Rog un moderator sa mute topicul la sectiunea Tehnica sudurii...acolo unde-i este locul...nu la alimentatoare.

Cand cineva cauta un aparat de sudura cauta la Tehnica sudurii...nu la alimentatoare. Am mai vazut cateva topice cu alte aparate de sudura si tot la Alimentatoare deschise....daca le mai gasesc am sa va rog sa le mutati si pe acelea.

Multumesc!

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

HOLA, TENGO ESTE SOLDADOR Y ME ARIA FALTA EL ESQUEMA ELECTRICO, EL PROBLEMA QUE TENGO ES QUE APARTE DEL VIPER27,Y LA R7 EN MAL ESTADO, TAMBIEN ESTAN REVENTADOS LOS DIODOS  D16YD17 Y LA R13 Y NO SE VE EL VALOR, LOS DIODOS SON EN FORMATO SMD TIPO TRANSISTOR

Edit moderator:

No tienes que usar mayúsculas, eso es el equivalente a gritarle a la otra persona.
Link spre comentariu

Colegul spaniol zice că are şi al acest invertor, dar în afară de integratul Viper27 şi R7 afectate, nu ştie ce tip sunt diodele D16 şi D17 precum şi R13.

Link spre comentariu

Muchas gracias. el diodo d58 tambien esta corto y no se cual es el valor me da la sensacion que es un diodo. tambien  el R7 esta muy quemado y dudo si es de 1 ohm o de 10 ohm cual es su valor?

EDITADOahora mismopor ANTONIO OVIEDO

Edit moderator: Dioda D58 e scurtcircuitată şi nu se vede seria.R7 e încinsă şi nu-mi dau seama dacă-i de 1 Ohm sau 10 Ohmi....

Link spre comentariu

estoy también buscando el d16 y 17 que me has dicho  que es el mmbt1204 pero no lo encuentro  podria ser que sea mmbd1204?

Edit:

Caut si d16 si 17 despre care mi-ati spus ca este mmbt1204 dar nu il gasesc, ar putea fi mmbd1204?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări