Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pastram usturoiul la termen lung


Postări Recomandate

Al naibii usturoi, face cum face el inchis in frigider, si dupa o luna, poate doua nu mai ramane decat coaja din el. Se evapora pur si simplu.

 

Deci, cum si in ce conditii trebuie pastrat?

 

Din pacate, bunicii sunt dusi de mult dintre noi, iar parintii au fost mereu oraseni.

 

Multumesc pentru sugestii de pastrare. 

Link spre comentariu

Produsele din frigider sint predispuse la uscare pt ca presiunea este mai mica și umiditatea este iarăși foarte mica. 

Eu pun verdeturile/salatele în pungi închise ermetic. Asa rezista ceva mai mult. Exista totuși riscul sa dezvolte mucegai...... dacă sta mai mult. 

 

Link spre comentariu

Vegetalele le pun in sertarele de jos unde se (zice ca se) controleaza umiditatea (dupa ce scrie in manual). Salata sta in punga ca sa nu se zdrentuiasca. 

 

O sa pun si inchis ermetic. Sa vad cum se comporta. Evident ca frigul dezumidifica.

 

Multumesc pentru sugestie.

Link spre comentariu

Usturoiul trebuie pastrat, la temperatura camerei. Temperatura nu trebuie sa depaseasca 18 - 20 grade.

Usturoiul poate fi pastrat 3-4 luni fara probleme. Caldura il dezhidrateaza. Cel mai bine sa pastreaza in cununa, nu asezat peste o lalta.  Cel putin asa facea mama (fie iertata).  Linga bucatarie , aveam un camara) unde tinea de toate, printre care si usturoiul.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Nu îl ţine în frigider, ţine-l într-o cameră la întuneric şi temperatură ceva mai mică.Probabil o debara ar fi potrivită, sau dacă la subsol ai un beci.Cel mai important e să fie întuneric, altfel încolţeşte rapid, dacă e românesc netratat.

Link spre comentariu

Eu îl țin în frigider, în cutie de plastic cu încuietoare de clips simplu. Cutia nu este etanșă, dar permite puțin aer pe la îmbinări, astfel nu face mucegai dar nici nu pierde din umiditate.

Luate de la magazinul nemțesc din patru litere, cam așa arată:

c69efe1a6312469d58518eb848af07790c8e3924

Link spre comentariu

De incoltit, incolteste si in frigider. :rade:

 

O sa pun o capatana si in camara. Intuneric complet nu e, dar macar sta la sub 15°C.

 

Testez totul, sa vad care cum se comporta.

 

Multumesc pentru sugestii.

Link spre comentariu

Buna

Poi toata lumea da diferite sfaturi referitor la pastrare.

Mai este o problema nepomenita inca.

Calitatea usturoiului pus la pastrare.

Usturoiul"nechimizat" va rezista in camara,nu are nevoie de conditii speciale.

Cel putin asa fac eu,doar in camara(din pacate nu am rabdare sa-l"impletesc"cum

facea bunica),in cutie de carton pe un raft.Problema este ca nu am cultivat niciodata suficient sa-mi

ajunga pana in primavara.Cel cumparat este mult mai sensibil.Ori incolteste,ori"se evapora"cum spuneau

colegii de pe forum.Adevarul este ca noi consumam usturoi tot anul,la greu,la inceput verde(precum

ceapa verde),apoi"in lapte",adica este inca verde,dar se pot consuma doar"cateii" curatati de coaja

si ultima data uscat.Asa ca ar trebui sa cultiv 1 ar doar usturoi sa ajunga tot anul:rade:.

Incercati sa cultivati usturoi acasa,pastrati cateva maciulii dupa ce se coace si comparati-le

cu usturoi cumparat,veti observa ca au alta consistenta.

Spor tuturor

Alex

Editat de -Atlas-
Link spre comentariu

Eu cultiv doar usturoi mare de Cenad de câţiva ani, nu mai cumpăr chinezesc.Se păstrează bine în cămară, practic am usturoi de anul trecut din Iunie, până când îl recoltez pe cel de anul ăsta.Are o mărime identică cu cel chinezesc, dar calitate net superioară, dacă faci mujdei şi-l ţii în frigider, nu se înverzeşte ca cel chinezesc.

Şi marele avantaj e că are bobul foarte mare, comparabil cu usturoiul ,,clasic,, lucru ce face uşor curăţatul lui....deja în timp ce scriu astea, parcă-i simt şi gustul în gură.

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 4 minute, validae a spus:

Eu cultiv doar usturoi mare de Cenad de câţiva ani, nu mai cumpăr chinezesc.Se păstrează bine în cămară, practic am usturoi de anul trecut din Iunie, până când îl recoltez pe cel de anul ăsta.Are o mărime identică cu cel chinezesc, dar calitate net superioară, dacă faci mujdei şi-l ţii în frigider, nu se înverzeşte ca cel chinezesc.

Şi marele avantaj e că are bobul foarte mare, comparabil cu usturoiul ,,clasic,, lucru ce face uşor curăţatul lui....deja în timp ce scriu astea, parcă-i simt şi gustul în gură.

Buna

Exact.Dar si gustul este mai intens,practic poti folosi doar jumatate din cantitatea usturoiului din magazin.

Spor

Alex

Link spre comentariu

Usturoiul din magazin sau de la samsari, e de toata jalea. Cind e proaspat, e fain, mare, tare. Dupa citeva luni, incepe sa sece.

Eu pun usturoi in gradina, din pacate nu se prea face, nu-i pamintul bun. Dar carr se face, se tine pina prin februarie, cind se termina. Cumpar usturoi de la tarani, din piata, pentru cirnati si alte porcarii, si il am din octombrie pina prin iunie, anul urmator, cind se termina. Atirna, in funie, de un cui, in șpaiț. Daca se usuca cite un catel, doi!

Usturoiul, ceapa si, eventual, morcovii, pastirnacul, patrunjelul, nu se tin in frigider!

Link spre comentariu
Acum 3 ore, validae a spus:

Dacă ai pământul tare şi câlţos, amestecă-l cu nisip fin când îl mărunţeşti după săpat.Usturoiului îi place un sol mai nisipos, dar trebuie periodic şi mutat din loc în loc, pentru că sărăceşte pământul.

Nu face nimic cu nisipul , mai ales daca e sol argilos .

Singura solutie e perlitul agricol , este ieftin , usor si foarte eficient .

Eu am avut aceiasi problema , acum vreo 3-4 ani am pus 10 saci de perlit pe vreo suta de metri patrati si acum e ok .

Link spre comentariu
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări