alex26 Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Buna ziua.Vreau sa va întreb ce condensatori sunt aceia din prima poza, atat cei maro cat și ceilalți cu valori de pico, iar in cea de a doua poza sunt 2 electrolitici din aluminiu. Sunt aceștia mai buni in audio decât electroliticii normali audio, de exemplu nichicon MUSE sau elna silmic II? Va mulțumesc. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 (editat) Aia maro sunt tantal si polarizati. E preferabil sa fie nepolarizati in audio. Acelasi lucru pentru "canistrele" SMD. Dar, ambele modele pot fi folosite in audio. Chiar nu conteaza in cazul de fata. Editat Mai 4, 2020 de Thunderer Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Condensatorii sunt audio și nonaudio? Intreb pentru serviciul marketing. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Audio sunt aia care sunt marcati, prin strategie marketing, cu mentiunea Audio. E clar acuma? Link spre comentariu
Haralambie Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 (editat) Aviz amatorilor. Sunt unii propovaduitori de mari revelatii. Acolo mai mult ca sigur cei cu tantal partea de alimentare, si nu ceva mistico-chimic audio. Ar fi mai bine sa ramana asa cum este. Acum 4 minute, Thunderer a spus: Audio sunt aia care sunt marcati, prin strategie marketing, cu mentiunea Audio. E clar acuma? Asa sunt si domnisoarele in Thailanda. Dar ascund alt adevar. Editat Mai 4, 2020 de Haralambie Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Mai ales cand discutam de SMT, reutilizarea componentelor este neindicata. Stresul lipirii, stresul dezlipirii (si ce stres daca nu stii si ai cu ce) plus stresul relipirii. Componenta nou relipita este intr-o conditie fizica incerta. Tot incert si rezultatul final. Altfel, tantalii se pot pune si pe calea audio. Am pus in trecut, aveam o punga de 10uF. Link spre comentariu
marius75 Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 (editat) Cu speranta ca cei de la marketing rup un pic de engleza, atasez aici ce insemna cu adevarat condensatori pentru audio. Frunzele de dud trebuie sa fie bio, alfel mediile nu mai sunt la fel de matasoase, si nici inaltele cristaline. LE: Pentru a vedea scrisul trebuie 3 click-uri pe imagine, la cateva secunde unul de celalalt, m-am calicit sa pun totul intr-o singura imagine si am rotit monitorul cu 90 de grade sa incapa tot scrisul. Editat Mai 4, 2020 de marius75 Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Nu exista componente electronice pt audio și non audio, exista doar componente de calitate foarte bună și componente de calitate mai........indoielnica ca să spun asa. Domeniul audiu este un domeniu relativ ușor pt majoritatea componentelor comparativ cu domeniul SMPS-urilor de exemplu. Intradevar, mai ales în cazul componentelor cu parametri mai slabi, se poate detecta o modificare a sunetului schimbind o componenta de la un anumit producător cu una de la alt producător iar rezultatul final poate suna mai plăcut (nu mai bine) cu unele componente. Modificarea sunetului înseamnă că se modifica forma semnalului deci apar distorsiuni și de aceea mai plăcut nu înseamnă mai bine pt ca defapt înseamnă cu distorsiuni mai mari. Acesta este și cazul tuburilor unde sunetul mai plăcut este determinat de anumite tipuri de distorsiuni dar asta nu înseamnă că sună mai bine mai corect ci doar mai plăcut. Link spre comentariu
alex26 Postat Mai 4, 2020 Autor Partajează Postat Mai 4, 2020 Cele doua poze le am făcut la un amplificator Naim Supernait. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Electroliticii din a doua poza as zice ca sint pe alimentare dar posibil sa ma insel pt ca nu am imaginea de ansamblu. Daca sint pe alimentare poti sa-i lasi linistit asa pt ca nu vei cistiga nimic schimbindu-i decit daca sint defecti. Electroliticii maro cu tantal din prima poza par sa fie pe semnal dar ii poti lasa si pe ei linistit in pace pt ca se descurca bine in audio avind zgomot mic. Cei cu valori de pico sint mylar si sint printre cei mai buni condesatori pe care i-ai putea folosi in audio si nu numai. In concluzie eu nu vad nici un avantaj sa-i schimbi daca nu-s defecti. Indiferent ce ai pune acolo 99.9% dintre oameni nu vor putea face diferenta. Posibil sa ma insel legat de cei 0.1% si sa fie defapt 0.000001% cei care ar putea face diferenta. Moda cu schimbarea condesatorilor in audio este mai mult o moda placebo si nu aduce imbunatatiri sesizabile in majoritatea cazurilor. Link spre comentariu
alex26 Postat Mai 5, 2020 Autor Partajează Postat Mai 5, 2020 Va mulțumesc pentru răspunsuri. Nu vreau sa schimb condensatorii dar eram curios ce condensatori se folosesc in aparatura audio produsa recent la niște prețuri foarte mari. Am niște amplificatoare vintage cu vârsta de 40-50 ani și ma gândeam la o înlocuire a unora dintre aceștia in special in partea de alimentare și cei aflați langa surse de caldura mai mare. Link spre comentariu
sesebe Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 La amplificatoarele asa de vechi se pot schimba si condesatorii de pe calea de semnal. La mine dupa ce am schimbat toti condesatorii electrilitici la un amplificator foarte vechi, cu altii recenti iar pe calea de semnal am pus numai condesatori film plastic (wima) pt ca erau valori relativ mici (1-4.7uF) sunetul s-a imbunatatit considerabil. Asta in special pt ca cei originati erau prea imbatriniti. La un alt amplificator mai modern putin trecerea de la electroliti la film plastic aproape ca nu s-a simtit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum