Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru true RMS

Postări Recomandate

Am verificat acum. Al meu este BM829S BRYMEN si costa pe TME, de unde l-am cumparat chiar mai putin acum, 759 fata de vreo 800 si ceva cum l-am luat eu. Vreo 100 de lei mai putin.

859 este true RMS doar pe AC iar 869 si 829 (al meu) sint true RMS AC+DC. 859 si 869 sint mai precise decit 829 dar eu consider ca diferenta este mica.

Desi pe TME scrie ca are mufa USB, cel putin exemplarul meu, nu are asa ceva. Pt conectare la un calculator mai trebuie si o interfata optica ce se achizitioneaza separat, deci atentie daca te intereseaza acest aspect ar trebui sa stii ca la toate pe care le-am studiat trebuie interfata separata doar ca la unele aceasta interfata este inclusa in pachet.

PS: la 829 se poate seta un mod de afisare cu dual, cifre mari componenta contiunua (RMS) si cu cifre mai mici componente de AC si astfel se poate verifica usor eficienta filtrarii dar nu prea merge la SMPS-uri asta pt ca au frecventa prea ridicata pt el. Iar 869 pare sa fie varianta mai buna de la 829 (true RMS pina la 100Khz.)

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 8 minute, UDAR a spus:

Și 859 este True RMS AC+DC - cel puțin varianta BM859CFa pe care o am . 

EDIT Și 859s care se găsește acum la TME este tot așa .

Interesant, pe pagina la TME scrie true RMS doar aca dar la producator pe site scrie true RMS AC+DC.

Se pare ca ai dreptate.

Link spre comentariu

Daca te hotarasti la UT71E uite si vandut in UE la vreo 800RON

https://eleshop.eu/uni-t-ut71e-multimeter.html

Eu pe al meu l-am luat de la batronix.com din Germania si plata a fost foarte facila ca la orice magazin online din RO  si a venit in 3 zile.

Da m-am uitat si la Brymen 869S si sta foarte bine la specificatii, e o optiune....

Editat de Craciun
Link spre comentariu

UT71E văd că are nişte limitări la tensiunile minime măsurate, 400mVc.c. şi 4Vc.a.

Pentru un aparat cu specificaţii foarte bune în privinţa frecvenţei maxime a semnalului alternativ măsurat, poate  fi uneori cam deranjantă limitarea...

Link spre comentariu

@ validae

adica pe 5 digiti pe scala de 4Vac ca ai 3,9999, nu stiu ce trebuie mai mult in regim uzual de masura..

E drept ca DT9207 al meu are pe Vac de la 200mV cap scala  in sus :), dar asta e, nu le poti avea pe toate ...

Editat de Craciun
Link spre comentariu
Vizitator

Nu prea cred ca UT-61E sa masoare frecvente pana la 400MHz.

Dealtfel, chiar daca ar face cineva un asemenea multimetru, masurarea la 400MHz cu un aparat cu borne si cabluri precum cele ale unui multimetru este arareori potrivita cu aceasta utilizare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări