larbaloo Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Buna ziua Va cer ajutorul in completarea unui filtru la niste incinte care le-am facut ... nu sunt cine stie ce ...ca difuzoare am blue tech ew 1205 pentru bass ... comp 34s ca driver si filtre difp 62 ... ..dar sunt nemultumit de cum se aud pentru ca au lipsa mediile ,, acum pentru o minima investitie am ales un difuzor de medii de la SAL SKN 16...rugamintea mea catre cei ce se pricep sa ma indrume in a completa filtrul existent cu partea de medii ... Multumesc! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Pune schema filtrului actual. Ce frecvente de taiere vrei? Link spre comentariu
Haralambie Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 De craciun si de paste Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 Imi scapa mie ceva sau @Haralambie posteaza la mişto pe toate topicurile? E deja al doilea in cateva minute. Vezi si cel cu ampliful NAD. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 4, 2020 Partajează Postat Mai 4, 2020 (editat) In general el posteaza ironic (citeste "la misto"), dar acum a sarit calul. I-am dat avertisment la fiecare din ultimile doua postari. La al treilea [consecutiv] va urma o suspendare mai lunga, pt reconsiderarea atitudinii. Editat Mai 6, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Ce bobina are comp34? Link spre comentariu
tomalex Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 Bobina e de 34mm - 1.4inci, dar nu coboara si scartaie rau. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Mai 5, 2020 Partajează Postat Mai 5, 2020 La bobina aia probabil trebuie taiat la 2.5khz minim. Daca nu ai pretentii merge cu woofer de 12, altfel trebuie medii. Iarbaloo poate dupa ce trece pandemia te ajut cu niste masuratori sa vedem ce putem face cu ce ai deja. Link spre comentariu
rexel Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) On 5/3/2020 at 4:43 PM, larbaloo said: Buna ziua Va cer ajutorul in completarea unui filtru la niste incinte care le-am facut ... nu sunt cine stie ce ...ca difuzoare am blue tech ew 1205 pentru bass ... comp 34s ca driver si filtre difp 62 ... ..dar sunt nemultumit de cum se aud pentru ca au lipsa mediile ,, acum pentru o minima investitie am ales un difuzor de medii de la SAL SKN 16...rugamintea mea catre cei ce se pricep sa ma indrume in a completa filtrul existent cu partea de medii ... Multumesc! Asta este driver-ul? Kenford COMP-34S - 8 Ohm Electrical Specifications Nominal Impedance 8 Ohm Minimum Impedance 6,43 Ohm Sensitivity (1W/1m)* 103 dB Frequency Range* 1.5 - 20 kHz Nominal Power Handling 35 W Maximum Power Handling 70 W Diaphragm Material Titanium Voice Coil Diameter 1.35", 34.4 mm Former Material Polamide Winding Material Aluminium * Mit Dayton 8" WG Diaphragma Material: Titan Gewicht: 1,05 kg Am pus in rosu ce sugereaza producatorul. Graficul de mai sus este Dayton 8" WG + Comp34s (scrie in partea de jos a graficului). Editat Mai 6, 2020 de rexel Link spre comentariu
larbaloo Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Multumesc la tuturor ca isi manifesta interesul si incearca sa ajute ! http:// este vorba de cele de jos Difuzor profesional Blue Tech EW-1205. Bobina 50,8mm. Diametru (inch): 12 Putere maxima (W): 400 Putere garantata (W): 200 Raspuns in frecveta (Hz): 45Hz-3KHz Sensibilitate (dB): 94 Impedanta (Ohm): 8 candva am avut si tabel thiele small dar nu si acum . Filtru 2 cai Blue Tech DYFP-62 Numar cai: 2 Putere garantata (W): 400 Impedanta (Ohm): 8 Frecventa de taiere: 2 KHz Panta filtru: 12dB/octava Protectie activa inalte. http:// COMP-34S.pdf http:// cum am scris si mai sus doresc sa inserez un difuzor care sa redea in banda de medii cu costuri minime....difuzorul ales fiind SAL SKN 16 Diametru (inch) : 6.5 Putere maxima (W) : 60 Putere garantata (W) : 40 Raspuns in frecventa (Hz) : 300 6000 Sensibilitate (dB) : 88 Impedanta (Ohm) : 8 acestuia fiind necesar filtru care as dorii sa ma indrumati sa il fac . Nu stiu sa va spun la ce fregventa de taiere doresc sa fie filtrul de medii , ceva care sa completeze cumva plaja de fregventa intre comp. 34s si woofer Nu posed schema filtrului Sunt deschis si la alte sugestii Editat Mai 6, 2020 de larbaloo completare Link spre comentariu
Alin_cj Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Cu SAL skn 16 nu rezolvi nimic. Tot nu vei avea medii pentru ca nu este destul de eficient. Are doar 88dB. Deseneaza schema filtrului. Poate lasa mai multe medii daca micsorezi condensatorul paralel cu wooferul Link spre comentariu
larbaloo Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Da cred ca da acesta este driverul meu domnule REXEL .Din mai multe motive nu pot ajunge la locatia in care sunt boxele ca sa le desfac pentru a desena schema filtrului mai devreme de 3 luni aproxiumativ... ce sensibilitate in db ar fiii eficienta la diful de medii in cazul meu ? si ce putere ar trebuii sa aiva ? Daca are cineva posibilitatea sa posteze o poza cu traseele de la filtrul dyfp 62 pentru a determina o schema as ramane indatorat ..... am cautat pe net si nu am gasit nimic . Editat Mai 6, 2020 de larbaloo completare Link spre comentariu
larbaloo Postat Mai 6, 2020 Autor Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Am gasit asta la dyfp 62 http:// http:// http://[/url sper ca nu am gresit......nu stiu daca releul este NC sau NO dar banui ca este NC la deschidere bagand rezistenta de 30 ohmi in circuit. Editat Mai 6, 2020 de larbaloo completare Link spre comentariu
lorin Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 (editat) Pune imaginile pe altceva ca nu se deschid. Nu stiu cum nu ai tu medii cu filtrul ala, nu de alta dar difp-62 e taiat foarte jos pe la 2Khz.Ai grija cu puterea pe dyfp-62 cu compu ala. LE:Din ce imi amintesc pe inalte are o bobina de 0.7Mh cu 4.7uf iar pe bas tot 0.7Mh cu 10Uf. Editat Mai 6, 2020 de lorin Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 6, 2020 Partajează Postat Mai 6, 2020 Va invartiti cu totii in jurul cozii. Raspunsul corect UNIC la intrebarea pusa in primul post este ca NU se poate modifica filtrul DYFP62 care este pe 2 cai intr-un filtru pe 3 cai. Nici macar nu se pot refolosi piesele de pe el, un filtru pe 3 cai necesita cu totul alte frecvente de taiere deci trebuie cu totul alte componente. Un filtru pe 3 cai [bun] se face de la zero si este o solutie mai scumpa decat difuzoarele pt care trebuie facut [!] Ce se poate face la acea boxa pe 2 cai cu acele difuzoare este sa se modifice cat de cat filtrul pt a se imbunatati sunetul fara a se adauga difuzor de medii. Prima treaba este sa se lase wooferul liber - se filtreaza doar driverul. Daca nici asa nu sunt destule medii, unica solutie este inlocuirea wooferului. Culmea este ca acest difuzor este cunoscut ca dand destul de multe medii. De curiozitate - in ce stare sunt difuzoarele - au fost cumva reparate vreodata ? Link spre comentariu
Postări Recomandate