Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

gradina mea

Vizitator

Postări Recomandate

Va recomand sa plantati in gradina si cativa arbusti de aronia melanocarpa. Aronia este o minune in ceea ce priveste efectele benefice asupra sanatatii. Se pot consuma crude, uscate, suc, vin (facut cu struguri si fructe de aronia), dulceata, puse in miere la borcan, etc. Crude sunt astringente, precum porumbele, "fac gura punga" cum se spune din batrani.

Toamna frunzele sunt rosii si dau bine in gradina.

Link spre comentariu
Toni Marginean
Acum 4 minute, CIBY2 a spus:

Va recomand sa plantati in gradina si cativa arbusti de aronia melanocarpa. Aronia este o minune in ceea ce priveste efectele benefice asupra sanatatii. Se pot consuma crude, uscate, suc, vin (facut cu struguri si fructe de aronia), dulceata, puse in miere la borcan, etc. Crude sunt astringente, precum porumbele, "fac gura punga" cum se spune din batrani.

Asa o sa fac!

Link spre comentariu

Aronia la noi vine pe exemplul culturilor pomicole de la slavii din jur.Similar este şi coacăzul negru,probabil cel mai valoros arbust.Foarte mult cultivat şi consumat la est de noi.

Am vreo 5 tufe mititele de coacăz negru care mi-au dat anul trecut 4 kg fructe.Din experienţă recomand cumpărarea de arbuşti din comerţ şi nu înmulţirea prin butaşi.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu srica,  decat daca nu au ce manca. Odata am vazut cum au ros nite crengi tinere de salcam. Am in fata casei niste meri pe care nu ii culeg. Merg si iau mere din copac. veneau noaptea si mancau mere.

Iepurii strica puietii tineri.

Link spre comentariu
La 12.05.2021 la 8:34, CIBY2 a spus:

absolut! cu miere e cea mai recomandata combinatie, e un fortifiant la fel de bun ca si catina.

Link spre comentariu

Aronia pe romaneste sunt "scoruşe". Nici eu nu ştiam, am cumpărat de la driedfruits.ro, neştiind ce fructe sunt. Nu sunt genul meu, dar probabil sunt sănătoase.

Am vizitat şi eu grădina lui fluffy37, pe fugă, dar e un mic paradis :)

Din păcate am fost pe grabă. însă vă asigur că realitatea e mult mai faină decât apare în fotografii...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări