Toni Marginean Postat Iulie 30, 2020 Partajează Postat Iulie 30, 2020 1 oră în urmă, Cozonac a spus: Aveti gradini mari, frumoase si ingrijite, satisfacataore pozele. Cand mai aveti timp si de electronica? Unii suntem la pensie! Link spre comentariu
Cozonac Postat Iulie 30, 2020 Partajează Postat Iulie 30, 2020 Ce-i drept, nu m-am gandit la asta. Frumos mod de retragere, linistitor. Link spre comentariu
daniels Postat August 2, 2020 Partajează Postat August 2, 2020 Anul asta stau cam rau cu gradina. Am facut o fanarie si acuma am incaput un cotet. Am prin gradina tot felul de materiale si au mai trecut si curcile. Link spre comentariu
daniels Postat August 2, 2020 Partajează Postat August 2, 2020 Nu am putut face poze ca lumea din cauza copacilor Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 La mine a fost an greu pentru gradinarit si nu s-a putut pune problema de 100% bio. Cred totusi ca produsele mele sunt cu ceva mai bio decat cele din piata/supermarket. N-am stropit preventiv ci doar curativ, dupa aparitia simtomelor de boala, si tot am vreo 4 stropiri la gradina + livada si vreo 8 stropiri la vie. Altfel , nu stiu daca mai ramaneam cu ceva... Spre exemplificare o fotografie cu ciresul de mai , la care nu am dat decat stropirile de iarna (2) si una cu doua randuri cu rosii , de la vecinul meu de gradina care s-a ambitionat sa le lase bio 100% (nici n-a cules nimic) Astealalte , la care le-am dat atentie , se prezinta acceptabil. Au fost si ceva caise , au fost visine , au fost prune . Fluffy , felicitari pentru achizitie , e o oaza de relaxare. In general , gradinaritul relaxeaza , chiar daca-i multa munca fizica. Problema intervine (si relaxarea dispare) atunci cand vezi ca rezultatele lipsesc sau nu sunt cele asteptate , din motive pe care nu le putem controla/influenta. Dar sa nu descurajam , sunt unii ani mai rai , altii mai buni. Spor la treaba si recolte bune sa fie ! 3 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 frumos, care e tehnica cu sticlele de la tulpina rosiilor? Link spre comentariu
validae Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 Probabil protecţie contra coropişniţelor şi împiedică apa să se împrăştie lateral. Link spre comentariu
Armonia-S56 Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 Da , protectie contra coropisnitelor. Acuma nu-i pericol , dar primavara dupa plantare , fac prapad intre rasaduri. Din dorinta de a fi cat de bio se poate , nu folosesc metode chimice de combatere , atata vreme cat am alternativa eficienta non chimica. Asta mi s-a parut cea mai eficienta (am avut si capcane cu borcan dar eficienta lor a fost aproape de 0). La fel, nu folosesc fertilizare chimica. Pacat ca pentru mana, fainare , monilioza , putregai cenusiu , ciuruirea frunzelor, etc , nu stiu alternativa eficace la tratamentele chimice (in anii problematici). N-am incercat cu lapte, drojdie , etc dar parca n-am incredere Link spre comentariu
Vizitator Postat August 12, 2020 Partajează Postat August 12, 2020 Eu nu am stropit absolut nimic anul asta...vreau sa vad ce am luat. La anul om vedea. Link spre comentariu
daniels Postat August 13, 2020 Partajează Postat August 13, 2020 Am mai facut cate cava 1 Link spre comentariu
Faker Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 (editat) Si eu va trebui sa construiesc ceva in gradina unde sa pun toate necesare pt gradinarit. Greble, sape, roaba etc. Le am in sopronul cu lemne iar cand vine iarna si incep sa iau din lemne, tot le mut dintr o parte in alta. Si am multe, cel putin vreo 15 instrumente cu coada lunga de lemn. Editat August 16, 2020 de Faker Link spre comentariu
mac01 Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 (editat) La 13.08.2020 la 20:29, daniels a spus: Am mai facut cate cava La boiandrucii aia trebuia sa faci niste stalpi sau sa te legi cu ei de centura de sus. Daca se macina primul bca de sub el sau se fisureaza.... o sa cada jos si boiandrucul si bca-urile de deasupra. Foarte multi procedeaza asa din considerente economice....dar nu-i corect....sa nu mai vorbim de faptul ca-i destul de periculos. Eu la toate usile le-am facut stalpi pe care sta boiandrucul...iar la ferestre m-am legat cu boiandrucul de centura. Editat August 16, 2020 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 16, 2020 Partajează Postat August 16, 2020 @faker, cat e kila la cele din ultima poza? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum