Vizitator Postat Mai 3, 2020 Partajează Postat Mai 3, 2020 Deschid acest topic ca o invitatie pentru oricine are drum pe aici sa vina si sa serveasca fructe proaspete si un vin bun..sau alte lichide...as prefera sa nu discutam despre cat de bine sau cat de prost am facut ceea ce se vede si multumesc anticipat pentru asta. In urma cu un an am cumparat un teren intravilan, aici in oras de la un batran de 90 de ani care nu mai putea sa-l intretina. Suprafata 2019 mp, teren drept, nu am nici apa, nici curent.(si sincer nici nu am nevoie). Exista doua foraje la 6m, facute pe vremuri (teava batuta) care au apa. O motopompa cu benzina Honda isi face treaba cu brio pentru udat. Terenul este ingradit cu plasa metalica si stalpi de beton, 165m lungime si 12 m front stradal dar se stramteaza iar in capat ramane la 2m din 12. Batranul a plantat multi pomi de toate felurile care acum sunt in rod, exista vie pe shpalir, cum i se zice aici in Banat de asemenea pamantul era lucrat pentru legume (sincer pe mine nu ma intereseaza sa pun rosii, ardei,vinete, etc, las asta in seama nevestei) Asa ca din noiembrie pana in martie am facut o cabana mica (4x4m) si o magazie (3x2m) din resturi. Am cumparat doar scandura, capriorii, profilele metalice si suruburile. totul facut cu drujba si filetanta singur, fara nici un ajutor. Am cumparat lambriurile de la o firma din oras care face asa ceva pentru paturi, 2 baloti insemnand un buz T4 plin ochi si costand doar 250 lei. Intre lambriurile din interior si exterior am pus polistiren de 2 intre scandurile de sustinere. Am dacut pod din scandura si am acoperit cu policarbonat de 4. A rezistat cu succes pana acum la orice vijelie, ploaie, zapada sau vant. Am folosit un sistem de adunare al apei in doua butoaie (batranul le folosea pentru vin) si am permanant 120 litri pentru spalat. Iluminarea este foarte buna, am folosit doua lampi cu leduri la 12V si o baterie de masina care statea degeaba in garaj. Intrarea in gradina (poarta metalica) Cabana si magazia via pe shpalir un cires inalt de aprox 20m plin ochi ...sa vad cum naiba o sa il culeg cativa smochini , in noiembrie am mai gustat din ele, foarte bune livada cu meri o gramada de flori (narcisele s-au dus deja) sunt cateva portiuni cu capsune, aprox 150 mp..... si sistemul de adunare al apei, primitiv dar eficient Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 Foarte frumos, nimic de zis. Respect pentru cine are grija de o bucata de pământ!!! Numai plăcerea de a mânca o fructa sau o leguma care creste pe acea bucata de pamant îngrijită de tine nu se compara cu nimic.!!! 1 Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 Frumos...un coltişor de rai, care poate va arăta şi mai frumos în viitor ("Omul sfinteste locul"), doar scaunele şi masa de plastic le-as zburătăci de acolo, arată precum curca-n lemne. Sa vă bucuraţi de natură mulţi ani de acum înainte! Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 Am facut astazi cateva poze la flori...si nu numai.... Link spre comentariu
dorian 70 Postat Mai 20, 2020 Partajează Postat Mai 20, 2020 Ce mari îs cireşele, iar eu încă fac foc în casă... Link spre comentariu
Faker Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Locul unde, desi e f mult de lucru, ma relaxez cel mai bine. Zilnic fac cate ceva. Asta e gradina mea. 2 Link spre comentariu
okean Postat Mai 21, 2020 Partajează Postat Mai 21, 2020 Acum 19 ore, fluffy37 a spus: Am facut astazi cateva poze la flori...si nu numai.... E o vorba : " Omul sfinteste locul " ! 2 Link spre comentariu
Faker Postat Iunie 28, 2020 Partajează Postat Iunie 28, 2020 Inca nu sint facuti, gogosarii si capia trebuie sa se inroseasca. Sint uriasi. A fost buna si pandemia asta de ceva, am avut timp mai mult sa ma ocup de gradina. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 29, 2020 Partajează Postat Iunie 29, 2020 De vreo saptamana jumate adun zilnic cam 1-1,2kg de zmeura. Cateva poze de astazi....fructe si flori...crini imperialili se zice Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 29, 2020 Partajează Postat Iulie 29, 2020 S-au mai copt ceva fructe (foarte mari anul asta) Link spre comentariu
Faker Postat Iulie 29, 2020 Partajează Postat Iulie 29, 2020 (editat) Cu fructe nu prea ma laud, insa restul e ce trebe. Asta e prima tura pt iarna. Urmeaza ardeii copti. Editat Iulie 29, 2020 de Faker 1 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Iulie 29, 2020 Partajează Postat Iulie 29, 2020 Acum 4 ore, fluffy37 a spus: S-au mai copt ceva fructe (foarte mari anul asta) Deci: pana acum zmeurata si murata! Felicitari tuturor care au o bucatica de loc si-l sfintesc. Nici eu nu stiu ce m-as face fara gradina! Lumea nu prea mai repara televizoarele asa ca m-as plictisi teribil. Prin gradina tot timpul este cate ceva de facut. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 30, 2020 Partajează Postat Iulie 30, 2020 (editat) Toni.Cea mai "sfanta" si relaxanta ocupatie la casa e gradinaritul."E liniste si pace"...Esti numai tu si "obiectul tacut al muncii"...Aer curat,miscare si satisfactia faptului ca faci ceva cu mainile tale! Si sa nu radeti.Am cunoscut persoane care vorbeau efectiv cu plantele sau pomii!!Si se simteau foarte bine...Probabil in loc de psiholog,ca aia costa la greu!... Editat Iulie 30, 2020 de BRANCA 1 Link spre comentariu
Cozonac Postat Iulie 30, 2020 Partajează Postat Iulie 30, 2020 Aveti gradini mari, frumoase si ingrijite, satisfacataore pozele. Cand mai aveti timp si de electronica? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum