Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TELEFUNKEN HA 870 pareri

aurel70

Postări Recomandate

La 07.05.2020 la 6:16, q_acdc a spus:

Sunt curios cu starea potentiometrelor? (se pare ca si cele de tonuri au priza mediana) 

Au scapat de priza mediana doar cele de balans...Cand apas loudnes, se aude "bump" dar cam tare si se face zgomot pe canalul stanga in timpul invartirii pot de vol. daca deconectez loudnes, ..iar bump, dar nu se mai fac zgomote pe nici un canal. Intrarea de tuner se comporta ciudat.. cand comuta pe tuner, se aude fie brum, fie un fluierat fin ,fie se aude numai un canal dar numai daca scoti mufa RCA de la celalalt (cu ambele mufe cuplate aproape ca nu se aude niciunul) pe Phono inca nu am testat. Sunetul insa este bun, tonurile au eficienta. Panoul frontal nu este lovit, dar nu este bine fixat, cred ca are ceva cleme rupte (o fi de la transport, nu stiu. E o mica bestie, dar putin cam obosita...

potentiometre.JPG

Link spre comentariu

Salutare! In ca nu am apucat sa-l demontez si sa fac masuratori. Presupun doar ceva condensatoare defecte pe calea de semnal, pe canalul stang. Cat priveste intrarea de tuner, am observat ca are carcasa putin infundata pe burta, in dreptul intrarilor,si presupun ca sunt conexiuni imperfecte. Cand ajung sa umblu prin el, va tin la curent.Stima!

Link spre comentariu

Salutare! Azi am reusit sa-mi bag putin nasul prin amplif, si am probat intrarea Phono care nu functioneaza, nu se aude nimic. La intrarea de Tuner, am intuit bine, lipitura la masa era defectuoasa., si am lipit bine.Dar cu zgomotele de la Loudnes si la pot de volum pe canalul stang....nu am  nimerit-o. Dupa o vanatoare de cond defecte pe calea de semnal, esuata, am masurat tensiunea pe bornele pot de volum si surpriza, am gasit -3,7V. Acesti volti vin de la Ci 302, care trimite semnal audio la pot. de volum. Semnalul vine de la pinii 7(Stanga) si 24 (dreapta, Deci la pin 7 al Ci302, in loc de semnal AF, am si cei -3,7 V. La pin 24, am numai 0,4 V si fasaitul de la potentiometru e mult mai mic...

Nu sunt potentiometrele ,ci fie integratul, fie ceva aferent lui.

CI 302,.JPG

Editat de aurel70
completare raspuns
Link spre comentariu

Salutare!

Am scapat f ieftin si cu intrarea PHONO. Masurand tensiunile pe integratul corespunzator, am gasit valori anapoda, si aproape toate negative Rezistenta de 150R prin care se aducea tensiunea pozitiva de 15 V pe integrat(pin9) era intrerupta, fara sa fie prajita. la inlocuire, intrarea functioneaza OK.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare!

Ca solutie de moment, provizorie, am separat prin condensatori  intrarile in potentiometre de pinii cu tensiune continua ai integratului. Zgomotele au disparut in totalitate Nu stiu care din ele IC 301 sau IC 302 ar fi vinovatul. sau poate tranzistoarele Q301, Q302. Nu stiu cum sa merg mai departe, sa rezolv cu adevarat problema. Nu as risca sa scot mai ales pe IC 302, pinii sunt multi si foarte apropiati, cablajuj ingust, vederea nu prea buna, timp ,,,putin. Niste sfaturi ar fi binevenite. Tensiunile pe ceilalti pini sunt apropiate de schema , dar nu le mai stiu acum. Multumesc.

Link spre comentariu

Pinul 7 dezlipit (lasat in aer) mai exista tensiune? (ic 302) Crezi ca sunt mai tanar? (am 25 de ani, cu conditia sa citesti de la dreapta spre stanga) ) 

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Asta ar insemna sa tai legatura dintre 7-le lui IC302 si 8-ul lui Ic 301, sa vad de la care din ele vine aceasta tensiune. Am sa fac proba cand mai am o intalnire cu ampliful. Multumesc de sugestie. Stima!

Link spre comentariu

Se scot doua strapuri dupa cablaj. (pinul 7 ramane liber) Sa ai grija sa pui intrarea etajului final la masa. 

Editat de q_acdc
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
La 05.06.2020 la 21:23, aurel70 a spus:

Da, aveti dreptate, nu am ampliful in fata, dar am schema si cablajul . Pentru pin 7 e suficient un singur strap. si se "leapada"de IC 301.

Ați rezolvat problema?

Trebuie sa ajungă și la mine unul identic, dar în stare bună. 

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări